Bereketli olsun gübrecimiz de var tamam![]()
Sağol varol kardeşim. Ne mutlu bizlere![]()
Bem humik asiti su ile verdim.. Acaba holder ile uygulamak ne kadar doğru?
Hümik asitler topraktaki bazı minerallerin bitkiye geçmesini sağlar... Direk bitkiye bir etkisi yok... O nedenle sulama ile verilmesi daha mantıklı bence....Holder ile uygulayınca herhangi bir kayıp veya doğru olmayacak ne olabilir ki ?
Holder ile yapraktan etki eder, yağmurlama ile toprak su ile birlikte emer. Tabi bu benim düşüncem daha teknik bi açıklaması vardır illa ki
Hümik asitler topraktaki bazı minerallerin bitkiye geçmesini sağlar... Direk bitkiye bir etkisi yok... O nedenle sulama ile verilmesi daha mantıklı bence....
Doğan çağrıdan senin telefon numaranı almıştım... Humikcan denemesi yapmak için arayacaktım seni... İşler üst üste gelince arayamadım ben de başka bir humik asit kullandım... Ama seneye kesinlikle deneyeceğim...Abi yaklaşık 5 sene oldu bu işle ilgileniyorum. Önceden bende bir etkisi yoktur diyordum. Ama HUMİKCAN toprakta da bitkide de çok güzel sonuçlar çıkarıyor. Bir çok çiftçim sadece yaprak uygulaması yaptı ve sonuçlar çok güzel. Ha burada şuna dikkat etmek gerekit. HUMİKCAN ayrı bir ürün. Yani diğer humik asitler gibi değil.
Eyvallah abim buğday sezonu yaklaşıyor. Kesinlikle öneriyorum. 25 kg'dan 100 kg'a kadar verim artışı oldu.
Dediğiniz gibi yaklaşık 2-3 ay bi zaman kaldı buğday için. Bu hümikcan'ı nasıl kullanmayı tavsiye ediyorsunuz? Direk topraktan mı verilecek? Ne gibi faydaları oluyor buğdaya? (çok soru sordum sanırım![]()