romörkle geri geri yanaşma tekniği

Ynt: romörkle geri geri yanaşma tekniği

ertac sahın link=topic=47687.msg459818#msg459818 date=1319398225' Alıntı:
zuha-*-s zuha-*-s
farkı anayurtlu 3105 d ıle yasayın zuha-*-s

bır anlat bakam 105 le nasıl gıdıon gerı
zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

Bu sene ilk defa dört teker tecrübesini ben de yaşadım :D Epey sancılı bir süreç oldu ama,bir süre sonra az çok yanaşmaya başladım.Biz hep iki tekerli romok kullandığımızdan,dört tekerliye alışık değiliz.İki tekerliyi yanaştırmak kolay,püf noktası yanaşmaya başlamadan önce romokla motor ip gibi aynı hizada olacak,vites falan mühim değil pratikliğe bakar.Ama dört tekerliye gelince iş karışıyo.Ben yavaş hareketlerle yanaştırabildim bu sene,bir de tek fren yardımcı oluyor biraz.Aslında işin özü pratik başka bişey değil.

bzm td65de tek frende iş yapmıyo 640un normal manevrası gibi dönyor drift yapmaya çalışyom olmuyo :D :D

benim romork tecrubemi bu yıl kazandım hasat zamanı dedem motoru remorkla çevir dedi o zman alıştım hiç ddört tekerliyle denemedim 2 tekerlinin ustasıyım bana dık rampa gösterin arkada 5 ton yükle 3. viteste bogmadan çıkartırım

anayurtlu 3105d link=topic=47687.msg459817#msg459817 date=1319398164' Alıntı:
anlatılmaz yanaşılır :D
;D ;D zuha-*-s zuha-*-s güçç*-* İlahi Volkan, Allahta senin güldürsün..
Tamamen o anki ruh halinize bağlı bir durum, birde o anda baba baskısı, mahalle baskısı v.s. olmaması lazım..:D

tecrübeyle sabit bir konudur, boş bir arazide römorkun gireceği kadar taş diz sağa sola, taşlara bindirmeden tekerleri deneme ile yanaşmaya çalış. Kafan rahat olacak ama, motive olacaksın.

4 tekerliyse ufaktan ufaktan kıracan direksiyonu.2 tekerli zaten kolay ama alan dar ve traktör 4x4 ise fren pedallarını açman iyi olur.

Abi bu is tarifle olmaz ben 14 yasindayim dort tekerli romorku takviyeyle cok rahat yanastiriyom ben amcami izleye izleye ogrendim biraz ugrasip mantigini zorlaman lazim

Ya 2 tekerliyi yanastiriyom diye ovunenler camdan atlayin erkekseniz gelin 4 tekerli yanastirin ben gozum kapali yanastiririm 2 tekerliyi

2 tekerli ile yada cift dingille ignenin deliginden gecerim geri geri ama 4 tekerle yanasamiyom yanasiyomda oyle yanasiyom ama 4 teker sahipleride 4 tekerliyle geri geri igne deliginden gecebiliyo yani :D

biz hep 2tekerli kullanırız seri geri ıle tek seferde girdiğim yere takviye ıle 2-3defa da giriyorum ne hikmetse

römorkun arkasının ne tarafa gitmesini istiyorsan direksiyonu o tarafa kıracan 4 tekerliler için. bide arşın fazla dönmesi gereken yerlerde römorkun yerini fazla değiştirmeden yani kısa ileri geri manevralarla taktörle arşı aynı hizaya getirirsin dolu boş farketmez kimse kitaptan öğrenmedi tecrübe anlş-*s

GENÇ EYMIRLİ link=topic=47687.msg916072#msg916072 date=1409687021' Alıntı:
biz hep 2tekerli kullanırız seri geri ıle tek seferde girdiğim yere takviye ıle 2-3defa da giriyorum ne hikmetse
aynen yarım debriaj daha iyi oluyor takviyeden

Şu 4 teker römorkla nasıl yanaşıldığını hep merak etmişimdir. Aklıma geldikçe de kafayı yiyecek gibi olurum ;D

Ömrümüzde hiç 2 tekerli kullanmadık ben onunla aynadan yanaşırım :D

Römorkla arka arka yanaşma büyük yetenek gerektiren bir iş ben bu yıl bizim altı tekerli ile yanaşmalarda neler çektim Allah bilir eski römorklar kolaydı bu 100 bg motoru hiç sallamıyor doluyken.Römork bu
iEifawQ.jpg

haRGtrd.jpg