Samsun’a Kırsal Kalkınma İçin 61 Milyon TL Hibe

3.png


Samsun’da 82 Projeye 61 Milyon TL Kırsal Kalkınma Desteği

Samsun’da kırsal kalkınma destekleri kapsamında 82 projeye toplamda 61 milyon 116 bin TL hibe ödemesi yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçlar, ildeki tarımsal yatırımlara yönelik büyük bir adım atıldığını gösteriyor.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarında 5,5 Kat Artış

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Samsun’da kırsal kalkınma yatırımlarında hibe miktarı 5,5 kat arttı. İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından uygun görülen 82 proje sahibi, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı.

Projelerin Detayları ve Hibe Miktarları

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, yapılan yatırımlarla ilgili detayları paylaştı. Müdür Sağlam, “İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından kabul edilerek bakanlığımıza gönderilen projelerin neredeyse tamamı bakanlığımızca yatırıma alındı. Ekonomik yatırımlar kapsamında 11 adet tarımsal sanayi projesi ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından 71 adet proje destekleme kapsamına alındı” dedi.

Proje toplam tutarları ve talep edilen hibe miktarları ise şöyle:

  • 11 Ekonomik Yatırım Projesi: Toplam proje tutarı 121 milyon 313 bin TL, talep edilen hibe miktarı 55 milyon 458 bin TL.
  • 71 Kırsal Ekonomik Altyapı Projesi: Toplam proje tutarı 21 milyon 275 bin TL, talep edilen hibe miktarı 10 milyon 637 bin TL.
Toplamda, 82 kırsal kalkınma projesi için 66 milyon 116 bin TL hibe ödemesi yapılacak.

Başvuru Süreci ve Hibe Sözleşmesi

Asil ve yedek listeler, 29 Mayıs’a kadar İl Müdürlüğü ve internet sitesinde yayınlanacak. Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazananlar, 30 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında il müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Süresi içinde başvurmayanlar haklarını kaybedecek ve yedek listeden hak sahipleri sözleşmeye çağrılacak.

Yatırımların Önemi

İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam, bu yatırımların Samsun tarımı ve tarımsal sanayisi için büyük önem taşıdığını vurguladı. “Bakanlığımıza teşekkür ediyor ve yapılacak olan yatırımların ülkemiz, bölgemiz, yöremiz ve ilimiz tarımına, tarımsal sanayimize, yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Bu yatırımlar, Samsun’da tarım ve tarımsal sanayi sektörlerinde önemli gelişmelere yol açacak ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.
 

Benzer Konular