Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Sevgili simentalci boğanın ismi ve birçok veri çıkıyor.Orada hangisi genel sıralamayı ifade ediyor.

kardeşim boyluposlu sütlü ineğim olun isdiyorsan ville al yok sütü az olmasın çok hızlı buyusun acaip et alsın diyorsan vanadin kullanıcaksın

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013644#msg1013644 date=1436949082' Alıntı:
Sevgili simentalci boğanın ismi ve birçok veri çıkıyor.Orada hangisi genel sıralamayı ifade ediyor.
Listeye ulaşmak için SADECE en altta 'suche starten' e basılacak ama sol yukarıda 'Auswahl' var orada 'alle' işaretli olmalı. Bir de sağ yukarıda 'genom./NK' da 'NK-geprüft' seçili olmalı. Son olarak da en altta 'die ersten 100' yani ilk 100 veya 'alle' yani hepsi seçili olsun.
Auswahl de alle yi işaretleyerek tüm boğalar olsun dedik. Sonrakinde NK- geprüft seçerek ailesine bakarak tahmini değil de kızları incelenmiş ve kendini ispatlamış olanları istedik. En altta alle yani hepsi dediğimizde bazen uzun süre açmıyo, onun için ben ilk 100 diyorum genellikle.
Liste halinde sıralamayı görebilirsin sadece. Boğanın ismini yazıp girdiğinde boğanın özelliklerini verir listedeki sıralamasını vermez. Onun için boğanın ismini yazmadan yukarıda anlattığım şekilde yap.

simentalci link=topic=79753.msg1013401#msg1013401 date=1436802685' Alıntı:
Montofonlarına kullanacağın Huray çok iyi bir boğa. Kesinlikle doğru seçim olur.
Wille Simental ' de en iyi seçim.
Windeck de iyi bir boğa. Hatta sağlamlıkta, uzun ömirlülükte Wille ' den de iyi. Ama boy biraz kısa. Bir de süt verimi çok yüksek değil.
Revier efsane meme düzeltici boğalardan GS Rau ' nun oğlu. Boy, endam on numara. Meme yapısı çok iyi. Süt verimi orta. Ama eksi yönleri var: doğum biraz zor. Bir de süt salımı yavaş. Diğer olumsuz yönü de henüz sadece 119 kızı incelenmiş.
Rulet isimli boğanın şöyle bir durumu var: tüm özellikleri dengeli bir şekilde orta derece iyi. Yani hiçbirşeyi süper değil ama hiçbirşeyi de kötü değil. Tek problemi kızlarında bazen fazla meme başı olması.
Montbeliarde da olabilir tabi, neden olmasın. Ama iyi bir Simental tohumun varsa gerek yok. Ama Valfin ' de on numara bir boğa sonuçta. [emoji3]

barış bey verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim. aklımda işi bitirdim az çok. ilk olarak wille yle başlıcam herhalde.
montofonlarıma daha karar veremedim. driver diye bir boğa var, huray var. bilmiyorum belki bununla ilgili bir başlık açabilirim. ama simental kadar ilgi göreceğini ve burdaki simentalci arkadaşlar kadar montofonda bilgi sahibi arkadaş olacağına pek fazla ihtimal vermiyorum. bilgisi olan arkadaşlar, göz gezdirip dönerlerse çok sevinirim. montofonlarda aradığımız özellik süt verimi yüksek ve meme yapısı( zamanla meme torbası çok aşşağı indiği oluyormuş.)

Arkadaşlar kusura bakmayın ama acil gebe simental ağır gebe (7-8 aylık) düve veya sağmal inek lazım.k.bakmayın acil lazım diye buraya yazdım. Ham düvelerim var masraf çıksın diye biraz süt işi uapmam lazım. İlgilenen veya yardımcı olacak arkadaşlar varsa özelden yazabilirler..

Arkadaşlar bugün yöntem veti aradım willeye 120 tl dedi vanstein için ise 130 tl dedi.Vanstein neden bu kadar pahalı dedim en güvenilir tohum o dedi.Tam yüz bine yakın kızı incelenmiş.Bursa vetarı aradım onlar valige 60 tl dedi.Winnor ve vanstein spermaları bitti dedi.Hayırlısı bakalım.

navigator link=topic=79753.msg1014171#msg1014171 date=1437399398' Alıntı:
Sn barış bey. Size özel den mesaj attım. Dönmeniz mümkün mü acaba
Bulamadım mesajını tekrar göndersen iyi olur.

Selam arkadaşlar. Aradığım özellikte hayvanları buldum. Yaklaşık 10 tane tohumlamacak düve var. Avusturya menşeili. 10 tanede ikinciye veya üçüncüye tohumlamacak inek var. Hepsi simental bahsettiklerimin. Wille uygunmudur düvelere ve ineklere?

abdullahfb link=topic=79753.msg1014631#msg1014631 date=1437671407' Alıntı:
Selam arkadaşlar. Aradığım özellikte hayvanları buldum. Yaklaşık 10 tane tohumlamacak düve var. Avusturya menşeili. 10 tanede ikinciye veya üçüncüye tohumlamacak inek var. Hepsi simental bahsettiklerimin. Wille uygunmudur düvelere ve ineklere?
İneklere Wille en iyi seçenek. Düvelere de olur ama düveler için daha garanti seçenekler istersen: GS Rumgo, Wio, Valig, Wiggal, Waldbrand, Polarbaer, Romario, Malibu, Reichsherr.

Barış abi s.a.Bu pedigrilerde doğum kolaylığını ifade eden yer neresi.Birde kolay doğum,normal doğum,Zor doğum puanlama yapılırsa bir puan aralığı yazar mısınız?Şimdiden teşekkürler.

barış hocam boyluposlu güzel yavrusu olan et tutmmasıbuyume hızı iyiolan ve kolay doğum özellikleri iyiolan boğalardan tavsiye edebilirmisiniz firma isimlerinide yazarsanız çokmemnun olurum sizden öğrendiğim kadarıylawitzbold ve gs rumgoçok iyiboğalar lakin doğum kolaylıklarıne derecedir wille alcakdık onun etverimi düşükmüdüracaba aklımtakıldı

vanadinin firmasını bulamadım hocam firmaismini uzunolarak yazabilirmisiniz

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1015362#msg1015362 date=1438189764' Alıntı:
Barış abi s.a.Bu pedigrilerde doğum kolaylığını ifade eden yer neresi.Birde kolay doğum,normal doğum,Zor doğum puanlama yapılırsa bir puan aralığı yazar mısınız?Şimdiden teşekkürler.
Kalbeverl. pat (Kp): babadan gelen doğum kolaylığı
Tüm puanlamalarda olduğu gibi bunda da 100 normal, üstü iyi, altı kötü.

Simentalci arkadaş veteriner hekim bana Wio diye bir boğa önerdi 175 tl dedi ben holsteinlere attıracam sizce uygun mu?

poyraz51 link=topic=79753.msg1016471#msg1016471 date=1438841598' Alıntı:
barış hocam boyluposlu güzel yavrusu olan et tutmmasıbuyume hızı iyiolan ve kolay doğum özellikleri iyiolan boğalardan tavsiye edebilirmisiniz firma isimlerinide yazarsanız çokmemnun olurum sizden öğrendiğim kadarıylawitzbold ve gs rumgoçok iyiboğalar lakin doğum kolaylıklarıne derecedir wille alcakdık onun etverimi düşükmüdüracaba aklımtakıldı
Şimdi sen herşeyi mükemmel olsun diyorsun ama öyle bir boğa yok. [emoji1]
Et hedefliyorsan, boylu poslu, et tutması, büyüme hızı diyorsan kesinlikle VANADİN. Bursa TMR firmasının. Vanadin bulamazsan Vander olabilir. Ama ilk hedefin kesinlikle Vanadin olmalı.

tiger68 link=topic=79753.msg1016477#msg1016477 date=1438843020' Alıntı:
Simentalci arkadaş veteriner hekim bana Wio diye bir boğa önerdi 175 tl dedi ben holsteinlere attıracam sizce uygun mu?
Wio çok iyi bir boğa. Şuan Dünya 6.sı. Wille ve Winnor ' un kardeşi. Holstein için de çok uygun. Doğumu kolay. Sağlamlık iyi. Çok uzun boylu değil. Et verimi iyi. Uzun ömürlülük çok iyi. Memeler sağlam.
Holsteinlara kullanılacak boğalarda aranan özelliklerin hepsi var.
Bence iyi bir seçim.

simentalci link=topic=79753.msg1016483#msg1016483 date=1438844229' Alıntı:
Wio çok iyi bir boğa. Şuan Dünya 6.sı. Wille ve Winnor ' un kardeşi. Holstein için de çok uygun. Doğumu kolay. Sağlamlık iyi. Çok uzun boylu değil. Et verimi iyi. Uzun ömürlülük çok iyi. Memeler sağlam.
Holsteinlara kullanılacak boğalarda aranan özelliklerin hepsi var.
Bence iyi bir seçim.
Çok teşekkür ederim Verdiğiniz bilgiler için