Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

çok güzel bilgiler paylaşmışsınız simentalci kardeşim bana çok faydası oldu kullandığım tohumlardan wiggali dünyada 4.sırada zannediyordum 60.sırada oldugunu öğrendim gene iyi dedim..sizden ricam boreas(genovet) ,wappo(vetarbursa) salvator(genovet)
ve rathaus(genovet )hakkında bilgivermenizdir ...rathausu ortayapılı birmontofonuma attırdım diğerlerinin analarıholstein veşuan gebeler birtek wapponun kızıolduonuda begeniyorum tekraristedim veterinerimin elinde kalmamış.

poyraz51 link=topic=79753.msg1004492#msg1004492 date=1432816742' Alıntı:
çok güzel bilgiler paylaşmışsınız simentalci kardeşim bana çok faydası oldu kullandığım tohumlardan wiggali dünyada 4.sırada zannediyordum 60.sırada oldugunu öğrendim gene iyi dedim..sizden ricam boreas(genovet) ,wappo(vetarbursa) salvator(genovet)
ve rathaus(genovet )hakkında bilgivermenizdir ...rathausu ortayapılı birmontofonuma attırdım diğerlerinin analarıholstein veşuan gebeler birtek wapponun kızıolduonuda begeniyorum tekraristedim veterinerimin elinde kalmamış.
WİGGAL eski bir boğa. Hala da iyiler arasında. Nisan 2015 listesinde 60. sırada. Ama bu genel puan sıralamasında. Süt puanı sıralamasında 28. Genel puanı 125, Süt puanı 122, Et puanı 113, dayanıklılık 101. Süt verimi çok yüksek. Uzun ömürlülük iyi, süt salım hızı çok iyi. Çok kolay doğum. Düveler ve diğer ırklar için ideal. Boy orta. Benim 3 adet ineğimin babası Wiggal. [emoji2] çok da ucuz, 20 lira genovet ' te.
BOREAS: Orta kalitede bir boğa. Genel puanı 109, süt 109, et 110, dayanıklılık 97. Süt verimi düşük. Uzun ömürlülük problemli. Kızlarının süt salım hızı çok düşük, yani sütünü yavaş indiriyor. Bu sağımhane sisteminde istenmeyen birşeydir. Doğum kolaylığı eh işte. Çok iri olmasa da kolay da değil. Bir de kızlarının çoğunda fazla meme başı oluyormuş. Peki iyi tarafı yok mu? Var. O da müthiş bir dış görüntü. Boy, pos, sal yerinde. Meme yapısı iyi, ayak problemi yok. Erkek yavrularında günlük kg. artışı iyi.
WAPPO: Vasat bir boğa. Süt verimi düşük. Et verimi düşük. Genel puanı 101, süt 103, et 96, dayanıklılık 98. Uzun ömürlü yani sürüden çıkarmayı gerektirecek problemi olmuyor. Süt salım hızı çok iyi. Kolay doğum özelliğine sahip. Ayak ve memeler konusunda Boreas kadar olmasa da problemsiz bir genetiği var. Kısa boylu, gösterişsiz bir dış görünüşe sahip.
SALVATOR: Orta kalite. Genel puanı 105, süt 111, et 111, dayanıklılık 86. Süt verimi oldukça iyi. 3. laktasyondaki 31 kızının süt ortalaması 8065 litre. Erkek yavrularının günlük kg. artışı iyi. Ama dayanıklılık iyi değil. Sürüden çıkarmayı gerektirecek problem puanı 87 mesela. (100 ' ün çok altında) süt salımı yavaş. Doğum biraz iri. Dış görünüş iyi.
RATHAUS: Orta kalite. Genel puanı 109, süt 109, et 103, dayanıklılık 101. Süt verimi fena değil. Uzun ömürlülük eh işte. Kolay doğumu olan bir tohum. Dış görünüş iyi. Ayaklar fena değil. Meme yapısı biraz sarkık. Boy orta ama uzun vücutlu bir yapısı var. Eski efsane boğalardan Ratgeber ' in oğlu.
Genel olarak bu boğalar kalite olarak ortanın biraz altı sayılır. Veterinerler için bunlar avantajlı çünkü firmalarda fiyatları 10-20 ₺ bandında geziyor.
Çok iyi boğalar var. Okumuşsundur yukarıda. Wille, Winnor, Rumgo, Vanadin, Wio, Valig, Witzbold, Waldbrand, vs. Onlar biraz pahalı tabi. Ama sonuçlar müthiş. [emoji2]

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürederim. benin işletmem henüz yeni sayılşır simentalci kardeşim en iyi şekilde bişiler yapmaya çalışıyorum veterinerimin avsiyesiyle atıyoruz bu boğaları ha rathausuben,istedim wiggaltutmadı montofon ineğimde değişiklikolsun diye attırdık ...sizinverdiğiniz fiyatla çok güzel ama sanırım bizim hoca bizi iyi kekliyor...butohumları wiggal100 rathaus ve salvator 70 boreas 50 wappo 50liraolmak üzere attırdık...ehoda kaç kilometre yoldan gelip tohumlşama yapıyor sağolsun diğer işlerimizede bakar çoğu şeydende para almaz...birazdaha ısrar edicem sizin tavsiye edeceğiniz boğalarıyakın yerlerden yani niğdekonyoa bölgesinden kimlerden bulabilirim ısrar edicem alsın....

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürederim. benin işletmem henüz yeni sayılşır simentalci kardeşim en iyi şekilde bişiler yapmaya çalışıyorum veterinerimin avsiyesiyle atıyoruz bu boğaları ha rathausuben,istedim wiggaltutmadı montofon ineğimde değişiklikolsun diye attırdık ...sizinverdiğiniz fiyatla çok güzel ama sanırım bizim hoca bizi iyi kekliyor...butohumları wiggal100 rathaus ve salvator 70 boreas 50 wappo 50liraolmak üzere attırdık...ehoda kaç kilometre yoldan gelip tohumlşama yapıyor sağolsun diğer işlerimizede bakar çoğu şeydende para almaz...birazdaha ısrar edicem sizin tavsiye edeceğiniz boğalarıyakın yerlerden yani niğdekonyoa bölgesinden kimlerden bulabilirim ısrar edicem alsın....

poyraz51 link=topic=79753.msg1004662#msg1004662 date=1432881082' Alıntı:
Benim söylediğim ithalatçı firma fiyatları. Veteriner bunları toptan birsürü para bağlayıp alıyor. Sonra özel arabasıyla çiftliğine gelip, hekim olarak uyguluyor. Bunlar hep maliyet. Bence aldığı fiyatlar normal.
Burada önemli olan senin boğaların özellikleri konusunda bilgili olman. Çünkü tohum demek gelecek demek.
Veterinerler çok yoğun çalıştıkları için tohum seçimi konusunda bizim de katkıda bulunmamız yararımıza olacaktır.

aynen öylesayın hocam ben memnunum veterinerimden sağolsun veteriner bülent cengiz hocam bir ihtiyacımızoldumugece gündüz çıkar gelir para pul sormadan yapacağına yapar gider allahselametversin ..yani 50 100fazlaverip en iyi tohumu kullanmak istiyorum ah birde tutmamaderdi olmasa 2 3 tohum atttırmak bayya mesele olur pahalaıtohumda...

veterinerimde olan boğalarbunlargenelde wiggali tercih ediyorum birde etçi urquel getirmiş onun hakkında bilginizvarmıet ttuması iyigözüküyor ama doğumunasıl acaba.

barıs abi bunlar da benim wille buzağılarım. Birinin annesi holstain- simental meleziydi ne yazık ki buzağı renk vermedi siyah doğdu ama annesi sütlü. buzağı da dişi oldu. kırmızı olan da wille ama erkek.

karamanlı kardeşim nemutluki willegibi bir boğanın yavrularını almışınız sizinorda kaça atıyorlar villenin tohumunuyada firma fiyatınedir bilginiz varmı

poyraz51 link=topic=79753.msg1004670#msg1004670 date=1432882707' Alıntı:
veterinerimde olan boğalarbunlargenelde wiggali tercih ediyorum birde etçi urquel getirmiş onun hakkında bilginizvarmıet ttuması iyigözüküyor ama doğumunasıl acaba.
Urquel hakkında bilgim yok. Simental mi?

karaman23 link=topic=79753.msg1011214#msg1011214 date=1435662452' Alıntı:
barıs abi bunlar da benim wille buzağılarım. Birinin annesi holstain- simental meleziydi ne yazık ki buzağı renk vermedi siyah doğdu ama annesi sütlü. buzağı da dişi oldu. kırmızı olan da wille ama erkek.

Çok güzeller. Maşallah.

Selam abilerim Simental ineklere kırmızı holstein tohumu atsak doğan yavruların başı ak sırt bölgesi kırmızı olurmu yani renk bozulmadan süt miktarını artırabilirmiyiz teşekkür ederim

merhaba aranıza yeniş katıldım. simental ve montofon düveler aldım. avusturya menşeili hepi. annelerini gördüm.
ahırım çok güzel değil. ayak ve meme hastalıklarından korkuyorum.
amacım süt.
simentallerime : wille- windeck-revier-rulet(tareks ve apex hayvancılık) bu 3 boğadan birisini atmak istiyorum? fikir veya başak tavsiyeleriniz.
ayrıca montbeliarde dünya birincisi bir boğa var demsa genetikte valfın diye onu tohumlatsam sütü dahada artırırım diye düşünüyorum.

montofonlarımada, huray düşünüyorum.tarekste var

Birde sütçü özelliği olan ve kızlarını sayısını fazla olan boğa isimleri paylaşırsanız sevinirim.

wille-winnor-wiggal-vanştaine-rumgo-rügen-waxred-mandy son üç yıldır kullandığım bağa isimleri. ama wille bir numara