Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Karaman23 bey peki bu wille yi kaç TL ye nereden tedarik ederiz.Ben Amasya Merzifondayım vetenire söyleyecem 30 doz alsın.

yeşilörenlikardeşim ben söledim almadılargelişfiyatı 130lira tek dozunun 130*30=3900lirayı baglamazlar anca firmacıylagörüşüp spermayıkendin alacan veterinerine teslimetirecen geliş gidiş masraflarını karşılayıphayvanlarınıtohumlattırıcan benimde niyetim bu şekilde şayetelime toplu parageçersekurbanda villeyada vanadin almayı düşünüyorum villeyibuldumtemsilcisiyleirtibatageçdim ama vanadini bulamadım....

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013347#msg1013347 date=1436787906' Alıntı:
Karaman23 bey peki bu wille yi kaç TL ye nereden tedarik ederiz.Ben Amasya Merzifondayım vetenire söyleyecem 30 doz alsın.
Wille ' nin ithalatçı firması Çelik Çesa. Dolayısıyla ilk el orası. Ben bu tohumu 2 yıldır kullanıyorum.
2 yıl önce ilk aldığımda 90 ₺ de 20 adet almıştım. Geçen yıl 20 tane daha aldım onlar da 105 ₺ idi. Bu yıl da yaklaşık 6 ay önce 115 ₺ den 10 adet daha aldım.

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013347#msg1013347 date=1436787906' Alıntı:
Poyraz51 nickli arkadaşın dediği gibi aldırmak biraz zor. Ben şöyle yapıyorum. Firmayla görüşüyorum. Parasını yatırıp spermaları veterinerime ulaştırın ve faturasını da ona kesin diyorum.

abdullahfb link=topic=79753.msg1012934#msg1012934 date=1436520711' Alıntı:
merhaba aranıza yeniş katıldım. simental ve montofon düveler aldım. avusturya menşeili hepi. annelerini gördüm.
ahırım çok güzel değil. ayak ve meme hastalıklarından korkuyorum.
amacım süt.
simentallerime : wille- windeck-revier-rulet(tareks ve apex hayvancılık) bu 3 boğadan birisini atmak istiyorum? fikir veya başak tavsiyeleriniz.
ayrıca montbeliarde dünya birincisi bir boğa var demsa genetikte valfın diye onu tohumlatsam sütü dahada artırırım diye düşünüyorum.

montofonlarımada, huray düşünüyorum.tarekste var
Montofonlarına kullanacağın Huray çok iyi bir boğa. Kesinlikle doğru seçim olur.
Wille Simental ' de en iyi seçim.
Windeck de iyi bir boğa. Hatta sağlamlıkta, uzun ömirlülükte Wille ' den de iyi. Ama boy biraz kısa. Bir de süt verimi çok yüksek değil.
Revier efsane meme düzeltici boğalardan GS Rau ' nun oğlu. Boy, endam on numara. Meme yapısı çok iyi. Süt verimi orta. Ama eksi yönleri var: doğum biraz zor. Bir de süt salımı yavaş. Diğer olumsuz yönü de henüz sadece 119 kızı incelenmiş.
Rulet isimli boğanın şöyle bir durumu var: tüm özellikleri dengeli bir şekilde orta derece iyi. Yani hiçbirşeyi süper değil ama hiçbirşeyi de kötü değil. Tek problemi kızlarında bazen fazla meme başı olması.
Montbeliarde da olabilir tabi, neden olmasın. Ama iyi bir Simental tohumun varsa gerek yok. Ama Valfin ' de on numara bir boğa sonuçta. [emoji3]

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013211#msg1013211 date=1436719682' Alıntı:
Birde sütçü özelliği olan ve kızlarını sayısını fazla olan boğa isimleri paylaşırsanız sevinirim.
Size en yakın firma Samsun ' da Genovet. Simental üzerine iyi boğalar ithal eden bir firma.
Genovet ' te Witzbold var. Dünya 20.si. 4000 ' in üzerinde kızı incelenmiş. Tek olumsuz yönü biraz ayaklar zayıf.
Wiggal var, süper sütçü. Ama boy biraz kısa, biraz da dayanıklılık puanı düşük. Dünya listesinde 60.
Bir de bu firmada tavsiye edebileceğim Waldbrand isimli bir boğa var. Her şeyiyle on numara. Tüm özellikleri çok iyi. Biraz süt verimi ortalarda. O da listede 50. Waldbrand ' dan gebe 10 civarı hayvanım var. Bakalım nasıl olacaklar. [emoji3]

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013211#msg1013211 date=1436719682' Alıntı:
Birde sütçü özelliği olan ve kızlarını sayısını fazla olan boğa isimleri paylaşırsanız sevinirim.
Sütçü özelliği en yüksek Türkiye ' de satışta olan Simental boğalar sırasıyla şunlar:

Pepsi (Genovet) -bitmiş olabilir
Winnor (Vetar)
Wille (Çelik Çesa)
Iwinn (Genovet)
Wiggal (Genovet)
Rügen (Vetar)
Wio (TMR Vet)
Ricki (Demsa genetik)

Sıkıntı surda adamlar biz veteriner olmadığımız için satış yapmayı bırakın fiyat bile söylemiyor.Bu sorunu nasıl çözeriz.

Bazı firmalar spermanın fiyatlarını söylemezler kardeş. Çünkü o zaman veterinerin ne kadar kar yapmış olduğunu öğrenirsin. bir çok veteriner ucuz tohum kullanıyor. 5-10 tl ' ye alıyor. 90 ile 100 tl arası bizden ücret alıyor. Samimi olduğun veteriner varsa belki fiyatları öğrenebilirsin. Bazı firmalar da fiyatları söylüyor. Elazığ ithalatçı firmada wille 100 tl. 20 km yol ineklerime 150 tl ' ye atıyor. Yani 50 tl yol ve emek arası alıyor. Vanadin de 80 tl bu yıl ineklerime yine wille atacam. willeden doğan düvelerime de vanadin atacam.

Sayın simentalci holsteyndeki problemler kaliteli holsteyn spermaları ile ıslah edilemez mi??

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013512#msg1013512 date=1436869936' Alıntı:
Hayvanların sıralamasına nasıl bakabiliriz.
Bakılması gereken site şu:

http://cgi.zar.at/zuchtwertdb.htm

Buradan istersen boğa adı yazarak aranabilir. Veya direkt olarak son listeye bakılabilir.
Boğa bulmak için üst solda 'Stier' yazan yere boğanın adı yazılıp en alttan 'suche starten' e basılır.
Listeye ulaşmak için sadece en altta 'suche starten' e basılacak ama sol yukarıda 'Auswahl' var orada 'alle' işaretli olmalı. Bir de sağ yukarıda 'genom./NK' da 'NK-geprüft' seçili olmalı. Son olarak da en altta 'die ersten 100' yani ilk 100 veya 'alle' yani hepsi seçili olsun.
Auswahl de alle yi işaretleyerek tüm boğalar olsun dedik. Sonrakinde NK- geprüft seçerek ailesine bakarak tahmini değil de kızları incelenmiş ve kendini ispatlamış olanları istedik. En altta alle yani hepsi dediğimizde bazen uzun süre açmıyo, onun için ben ilk 100 diyorum genellikle.
Buradan alacağın liste resmi listedir. Almanya ve Avusturyanın ortak damızlık birliğinin listesidir.
Sütçü Simentallerin beşiği Almanya ve Avusturya olduğu için de buradan karşına çıkacak liste aslında bir bakıma dünya listesidir.

navigator link=topic=79753.msg1013532#msg1013532 date=1436875439' Alıntı:
Sayın simentalci holsteyndeki problemler kaliteli holsteyn spermaları ile ıslah edilemez mi??
Edilir tabi ki. Zaten yapılması gereken tam da budur.

YEŞİLÖRENLİ link=topic=79753.msg1013491#msg1013491 date=1436859816' Alıntı:
Sıkıntı surda adamlar biz veteriner olmadığımız için satış yapmayı bırakın fiyat bile söylemiyor.Bu sorunu nasıl çözeriz.
Ben her yıl 100 ' den fazla sperma satın alıyorum. Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Çiftlik sahibi olduğumu söylüyorum ve alıyorum.
Ama tabi fatura veterinerime kesiliyor çünkü uygulamayı yapan o sonuçta. Aldığın boğanın ismi veterinerine fatura edilecek ki o da tohumlama belgesi kesebilsin.

simentalci link=topic=79753.msg1013608#msg1013608 date=1436911037' Alıntı:
Edilir tabi ki. Zaten yapılması gereken tam da budur.

Peki verdiğiniz sitede spermaları satılan holsteyn boğalar var mı yoksa sadece simental boğalar mı var

navigator link=topic=79753.msg1013622#msg1013622 date=1436922212' Alıntı:
Peki verdiğiniz sitede spermaları satılan holsteyn boğalar var mı yoksa sadece simental boğalar mı var
Var evet. Yukarıda Fleckvieh değil de Holstein seçiyorsun.

hocam doğumkolaylığı hakkındabilgibulabilinizmivekaçyavrusuvarmış urguelin

navigator link=topic=79753.msg1013622#msg1013622 date=1436922212' Alıntı:
holsteinlerin sıkıntısı bir türlü bitmiyor çok yoruyorlar insanı şuan holsteinlerime simenthal tohumkullanıyorum sizede melezzleme yapmanızıtavsiye ederimdöl tutmama sıkıntıları çok...holstein ineğimden doğan imenthal düveme allahkısmet eerse kolaydoğan bir montofon kullanıcam şuan elde olan spermalardan genovetin jubev ve mike var...