Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

poyraz51 link=topic=79753.msg1022506#msg1022506 date=1442317490' Alıntı:
hocam veterinerimde olan brownswisslerin içindeki listeye giren tek boğa 59.sırada şu an bana özelliklerinden bahsedebilirmisiniz ismi jubev
http://cgi.zar.at/cgi-bin/zw_detail.pl?ISO_NUMMER=276000937315819&table=DATEN_BV
Genel puanı iyi, süt orta, et orta. Sağlamlık, dayanıklılık, uzun ömürlülük çok iyi. Süt salım hızı normal. Meme sağlığı çok iyi. Ayak bacak iyi. Doğum zor değil. Sıkıntı denilebilecek sadece üreme, dölverim puanı biraz düşük. Bir de siğiller görülüyormuş bu boğanın ailesinde.

poyraz51 link=topic=79753.msg1022501#msg1022501 date=1442315194' Alıntı:
barış hocam biotek firmasındaki boğalardan tavsiye ettiğiniz başka boğa varmı
Wio, Winning, Meru ve Vanadin iyi boğalar.
Wio: düvelere ve memesi bozuk olanlara birebir. Süt verimi de iyi.
Winning: hepsine olur. Mastit görülme oranı çok düşük. Sütü de iyi.
Meru: düşük süt verimi olan ineklerde ve sütünü yavaş salan ineklerde birebir. Süt arttırması çok yüksek çünkü.
Vanadin: et verimi çok yüksek. Süt de normal. Et verimi de iyi olsun diyorsan tek geçerim.

4-5 aylık gebe düveler. Her ikisinin de babası Rügen (Ruegen).

a58d1707a718b423796d82ca9a449ba8.jpg

3c2fe12e802e537ebb62b3a31048649d.jpg

barış bey suan simental gebe düve fiyatları nedir. ikinci laktosyonda 35 kg altına düşmezsiniz denildi bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası bir kaç yerle grştüm

mutlu005 link=topic=79753.msg1022608#msg1022608 date=1442352013' Alıntı:
barış bey suan simental gebe düve fiyatları nedir. ikinci laktosyonda 35 kg altına düşmezsiniz denildi bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası bir kaç yerle grştüm
Fiyatlar nedir bilmiyorum.
35 litre süt biraz iddialı olmuş. Benimkiler ikinci laktasyonda 30 ' u buluyor. Bu biraz da beslemeye göre değişir. Yoğun beslenirse süt artar ama problem de artar. Ömür de kısalır.

maşallah hocam düveleriniz çok güzel allah taban üzeri durdursun ilerki yıllarda allah nasipederse sizden sütten kesilmiş buzağı almayı düşünüyorum ozamanakadar inşallah sizin hayvanlarda çoğalır dana satmada sıkıntı yaşamazsınız

poyraz51 link=topic=79753.msg1022628#msg1022628 date=1442388872' Alıntı:
çok teşekkür ederim sayın hocam sizden rica etsem bu boğa hakıındada bilgilendirme yaaparmısınız veterinerimde olan bu iki boğa var
http://genovet.com.tr/urundetay.php?group=1&kt=3&urun=130 pedigreden bişiy anlıyamadım sanırım amerikalı bu mike
Amerikalı değil İtalyan. [emoji3]
Süt orta, meme başları biraz kısa. Bunların haricinde herşey on numara.

Barış abi benim de iki tane rügen düvem var. 14 aylıklar Biraz küçük kaldılar. Bacak ve gövde olarak Kısalar. 9 aylık winnor danalarim rügen den daha iri ve gösterişliler

karaman23 link=topic=79753.msg1022655#msg1022655 date=1442401125' Alıntı:
Barış abi benim de iki tane rügen düvem var. 14 aylıklar Biraz küçük kaldılar. Bacak ve gövde olarak Kısalar. 9 aylık winnor danalarim rügen den daha iri ve gösterişliler
Aynen benimkiler de öyle. Ama zaten Rügen ' in özelliklerinde kısa boylu olacağı yazıyor. Katalogda boy 91, gövde uzunluğu 88. Normali 100 biliyorsun.
Bir ara satmayı düşündüm benimkileri bundan dolayı, ama sakin mizaçlı, dayanıklı, uzun ömürlü, sütlü inekler olacaklarını düşünüyorum. Onun için vazgeçtim. Bakalım göreceğiz.

Abi bu veri gerçekmi yoksa başka bir Ölçü birimimi kullanılıyor

Resimler ve ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 5,466
  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,096
  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 369

barış bey vanadin karkas randımanı yuzde 60 verir mi simental karkas randımanınız ortalama kaçtır.

güvenirliliği yeterli derecede olursa hem et hem de süt için en iyi boğa vanadin geliyor bana süt verimi ortalama 25 kg üstüne çıkıyor sanırsam

mutlu kardeş vanadin et puanında 100üzerinden 139 pan almış bir boğa boypos et verimi çok iyiymiş ben vanadin spermasıalıcam allah nasip ederse ama tuzlu bunların sperması birseferde toplu para vermekde hakkaten zor geliyor ama nabcan işletmenin geleceği için yapacaz ..sen sütçü dşünüyorsan wille yada wio al wiggalde et ve sütverimi için çok iyi bir seçim witzboldda benim begendiğim boğalardan birisi naladıgım kadarıyle kombine olsun istiyorsun barış hocma bu işi çok iyibiliyor o daha iyi anlatacakdır..

mutlu005 link=topic=79753.msg1022774#msg1022774 date=1442489203' Alıntı:
barış bey vanadin karkas randımanı yuzde 60 verir mi simental karkas randımanınız ortalama kaçtır.
Bilmiyorum. Ama göreceğiz.
Katalog puanlarına göre yapması lazım.
Katalog puanları şöyle:
Total et puanı 139, günlük kilo artış puanı 140, karkas randıman puanı 125, ette mermerleşme puanı 121.
Biliyorsun ki 100 orta oluyor. Altı kötü, üstü iyi.

barış bey bugun eren gıda müdürüyle görüştük açıkçası çok fiyatları yuksek diğer yerlere göre ben başarı için genetiğe inanan birisiyım. allah nasip ederse wille ve vanadin 2o tane düşünuyorum. aile işletmesi için 40 ideal diyorum poyraz bey ve barış bey sizin görüşleriniz nedir. ideal aile işletmesi kapasitesi için

mutlu005 link=topic=79753.msg1022798#msg1022798 date=1442502866' Alıntı:
barış bey bugun eren gıda müdürüyle görüştük açıkçası çok fiyatları yuksek diğer yerlere göre ben başarı için genetiğe inanan birisiyım. allah nasip ederse wille ve vanadin 2o tane düşünuyorum. aile işletmesi için 40 ideal diyorum poyraz bey ve barış bey sizin görüşleriniz nedir. ideal aile işletmesi kapasitesi için
40-50 idealdir. Önemli olan genetiktir. Kaliteli hayvan iyi bakımla birleşince emeğin karşılığını verir. Bu ikisi zayıfsa, eksikse çabalar boşuna.
Eren gıda ne fiyat verdi?

eren gıda 6 aya yakın sıra varmış onların yalancısıyım 13 bin başlayıp 15 kadar söyledin açıkcası çok yuksek ve suan 4 5 ayda satış zor sıra harici denildi yuksek değilmi barış bey fiyatlar

bu kadar yuksek fiyata hoştayn simental aşılamak daha mantıklı gelıyor sonuçta 5 6 bin lira hoştayn orta kalite düve bulunabiliyor.