Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Amasyalı kardeşim bende merzifonluyum.Bu çalkantılı.dönemde bir düveye 14 bin TL verilmez.Ben sana çorumda sayayım Ahmet Uysal,Kasap Yılmaz,Murat Temiz,Dalgıçlar bunların hepsini tanıyorum.Bunlar kan emiciler. Düveye 15 bin isteyen var.Hepsini tanıyorum.Bunlardan uzak dur derim ben sana.Gücün varsa avrupadan getir yada bu forumda çok profesyonel abilerimiz var onlardan yardım iste.

tabikide kardeşim 14 lira çok para hoştayne simental aşılamak daha mantıklı geldi açıkçası fiyattan sonra napalım 2 sene geleceğin yere 5 senede geliriz

eer hesaplıysa montofon al kardesim yada dediin gibi holsteinle basla ama yava yavas alışdıra alısdırabaşlakardeşim 40hayvan bayyabirhayvan çünki

barıış hocam mike ve jubevden hangisini kullanmamı öneririrsiniz 100liraya mike 70liraya jubev atıyor veterinerim ...yavruları biraz irioluyordedi jubevin ama acaip yavruları doğdudedi geçengün yanımdaydı..bir buzağım e coli olmuşdu ona bakdı buzağımda çok şükür toparlandı

poyraz51 link=topic=79753.msg1022871#msg1022871 date=1442553226' Alıntı:
barıış hocam mike ve jubevden hangisini kullanmamı öneririrsiniz 100liraya mike 70liraya jubev atıyor veterinerim ...yavruları biraz irioluyordedi jubevin ama acaip yavruları doğdudedi geçengün yanımdaydı..bir buzağım e coli olmuşdu ona bakdı buzağımda çok şükür toparlandı
İkisi de iyi bence. Mike İtalyan, Jubev Alman. İkisinin de puanları iyi.

cemal91 link=topic=79753.msg1022884#msg1022884 date=1442560088' Alıntı:
http://www.umutmedikal.gen.tr/portfolio-type/godske/

Barış abi 15 aylık düveme bu boğadan aşı yaptırdım, nasıl boğa görüşlerin neler.

Teşekkürler şimdiden.
Değerleri çok iyi. Danimarka ' lı bir boğa. Günlük kilo artışı ve fiziksel özellikleri çok iyi. En önemlisi de doğum kolaylığı normal düzeyde. Hayırlı olsun.

Barış abi babası wille olan bi buzağım oldu. Annesi saf simental ama doğan buzağı kırmızı kafa doğdu. Wille nin genetiģinde var mı

karaman23 link=topic=79753.msg1022963#msg1022963 date=1442603643' Alıntı:

Barış abi babası wille olan bi buzağım oldu. Annesi saf simental ama doğan buzağı kırmızı kafa doğdu. Wille nin genetiģinde var mı
Bu kadar olmasa da benim birkaç Wille yavrusunda da var böyle kafada kırmızılıklar.
Wille ' nin boynundan yanağına gelen bir kırmızılık var zaten bir tarafında.

kardesim rathaus bende kullandım ve şu an iki ineğim gebe ababsı süper bir boğaydı ratgeber doğumu kolay bende sormuşsdum hocama bu boğayı normal bir boğa diğerlerinede bakdım anladıgım kadarıyla fazla doğum yapan kızları yok orta şeker boğalar ..ben şahsen hocamın tavsiyesiyle terccihimi vanadinden yana kıldım etverimi boyu posu çok iyi bir boğaymış sütüde az olmayan bir boğa busene vanadin alacam allahnasipederse vanadinden yavrularım olursa onlarada ville düşünüyorum villeninde eti normal sütü süper

Muhammet_68 link=topic=79753.msg1023035#msg1023035 date=1442658901' Alıntı:
Simentalci Abi Şimdi Yeni bu ay icerisinde 3 simental inegimi tohumlattım bogalar şunlar bu bogaların özelliklerini bana söyleyebilirmisin
1.genovet rathaus http://www.genovet.com.tr/urundetay.php?group=1&kt=2&urun=169
2.genovet hermonie http://www.genovet.com.tr/urundetay.php?group=1&kt=2&urun=159
3.selferma Intarsıa http://www.selfarma.com.tr/?p=3546
Rathaus iyi bir aileden geliyor. Babası Ratgeber eski efsanelerden. Ama Rathaus babası kadar olamamış. Puanları 110 altı. Süt verimi fena değil. Et verimi vasat. Sağlamlık, dayanıklılık, uzun ömürlülük puanları düşük. Doğum kolaylığı normal. Boy normal.

Harmonie et ve süt verimi vasat bir boğa. Bir de dölverimi ve süt salım hızı biraz problemli gibi. Ama meme ve ayaklar sağlam. Boy, dış görünüş süper. Çok boylu ve sallı yani süper fizikli bir genetiğe sahip.

İntarsia Avusturya boğası. Henüz daha çok fazla kızı incelenmiş değil. Yani puanları daha değişir. Şu anki puanlarına göre süt ve et verimi iyi. Kolay doğum özelliği var. Boy ve dış görünüş normal.

HOLSTEİN İNEKLERDE KULLANILABİLECEK DOĞUM KOLAYLIĞI OLAN İYİ BOĞALAR

*en iyiden başlayarak*

Gs Rumgo (celik vet)
Wio (tmr vet)
Valig (vetar)
Waldbrandt (genovet)
Wiggal (genovet)
Reichsherr (genotek)
Romario (celik vet)
Malibu (vetar)

hocam gs rumgonun doğum kolaylıına bayıldım çok güzel bir boaymış gerçekden ve aşırı şekilde yavrusu olmuş bir boğasanırım süütçü bir hayvan dier özelliklerinasıl siz kaça alıyorsunuz buboğanın spermalarını

simentalci link=topic=79753.msg1023974#msg1023974 date=1443463736' Alıntı:
HOLSTEİN İNEKLERDE KULLANILABİLECEK DOĞUM KOLAYLIĞI OLAN İYİ BOĞALAR

*en iyiden başlayarak*

Gs Rumgo (celik vet)
Wio (tmr vet)
Valig (vetar)
Waldbrandt (genovet)
Wiggal (genovet)
Reichsherr (genotek)
Romario (celik vet)
Malibu (vetar)

Barış abi Genetic Australia ' nın o kadar reklamını yaptın, adamlar Türkçe dil özelliği eklemişler sayfaya :D Valla sayende adamları Türkiye ' de tanımayan kalmadı hehehe Çok iyi olmuş Türkçe dil seçeneği ;)

DeHLiZ link=topic=79753.msg1024078#msg1024078 date=1443519992' Alıntı:
Barış abi Genetic Australia ' nın o kadar reklamını yaptın, adamlar Türkçe dil özelliği eklemişler sayfaya :D Valla sayende adamları Türkiye ' de tanımayan kalmadı hehehe Çok iyi olmuş Türkçe dil seçeneği ;)
Bana bedava tohum vermeleri lazım aslında [emoji3]

poyraz51 link=topic=79753.msg1024072#msg1024072 date=1443517798' Alıntı:
hocam gs rumgonun doğum kolaylıına bayıldım çok güzel bir boaymış gerçekden ve aşırı şekilde yavrusu olmuş bir boğasanırım süütçü bir hayvan dier özelliklerinasıl siz kaça alıyorsunuz buboğanın spermalarını
Rumgo süper bir boğa. Özellikle de Holstein melezlemesi için birebir. Ben hiç kullanmadım. Fiyatını bilmiyorum. İstanbul Çelik Çesa firmasında var.
Holstein melezlemesinde denenmiş ve çok iyi sonuçlar alınmış.

Bu denemelerden birkaç resim:

8a1535ce2361f37b324a1d9254a53085.jpg

289cd98b1c223d3852d05ed996d51932.jpg

95c96ff61b6a3dbae12e536cd1cc1bda.jpg

bfc9df22a3da05ced2bc2f1fc44e1d7c.jpg

hocam dün vanadin spermasını alacak oldugumuz bayii geldi oda tesadüf aradım nezaman geleceksiniz diye bordayım dedi benimveterinerde işyerine geçecem dedi daha sorabu arkladas veterinerin oraya gelmiş beniaradıparayı dakkada getir yoksagiderim falan yapdı neyse parasınıgönderdik bizim arkadas parayı ulaşdırmadan çıkıp gitmiş nasıl iş bu anlayamadık..onca firma var onca bayii var....bakalım 15 gün soragene gelecem dedi gene aynı şeyi yaparda tohumubanaulaşdırmazsa arayı şikayetedecem ...bana diyorki 1000baslıksığır işletmesiolmasılazım diyor sanki hergittikleri yere 3000- 5000 sperma bırakıyorlar...

rumgonun hlstein melezleri dış görünüş olarak holsteinlere daha çok benziyorlar bunun sebebide genotipinde bulunun yüzde15 red holstein geni sanırım melezlemeden doğan yavrularda tipik olarak yüzde57,5holstein yüzde42,5 simenthal özelliğinden kaynaklanmakda bildiğim kadarıyla...