Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Hangi firmada olduklarını bilmiyorum. Öğrenip yazarsan sevinirim.

araştırayım barış abi öğrenirsem paylaşırım. Simantel isimli arkadaş sormuş bu spermaları (WIKINGER ve WABAN) o veterinere sorsa bilgi alabilir diye düşünüyorum.
Bu arada uzun zamandır forumu takip ediyordum özellikle bu konuyu baştan sona okudum üyelik kaydı olarak yeniyim :)
Adım Oğuz

Barış abi süt puanı 113 neden orta dedin 105 in altında olsa idi ben orta derdim. Baktığın bi kriter dahami var abi

113 olan süt puanının içinde süt miktarı yok. O puan sadece yağ ve protein miktarına göre. Laktasyon süt ortalamaları ve +495 olan süt artış değeri bizim için daha önemli. Çünkü bize litre lazım daha çok.[/QUOTE]
Barış bey +495 gibi değerler süt veriminde neyin üstüne artı değeri ekliyoruz

image.pngimage.png
Bu devirde babana bile güvenmeyecekmişsin heves edip üretmek için aldığım Alman buzağının memesi

Barış abi süt puanı 113 neden orta dedin 105 in altında olsa idi ben orta derdim. Baktığın bi kriter dahami var abi

113 olan süt puanının içinde süt miktarı yok. O puan sadece yağ ve protein miktarına göre. Laktasyon süt ortalamaları ve +495 olan süt artış değeri bizim için daha önemli. Çünkü bize litre lazım daha çok.[/QUOTE]

Redwin hakkında bilgi lütfen

113 olan süt puanının içinde süt miktarı yok. O puan sadece yağ ve protein miktarına göre. Laktasyon süt ortalamaları ve +495 olan süt artış değeri bizim için daha önemli. Çünkü bize litre lazım daha çok.

Redwin hakkında bilgi lütfen[/QUOTE]

Redwin kötü bir boğa değil. Genel baktığında orta kalite bir boğa. Fizik orta. Süt ortanın biraz üstü. Ayaklar ve meme yapısı idare eder.

Öne çıkan çok iyi özellik:
et verimi çok iyi, besideki günlük kilo artışı çok yüksek.

Olumsuz özellik:
1-kızlarında çatı dar oluyor.
2-İncelenmiş kız sayısı az olduğu için veri güvenilirliği çok yüksek değil.
3-Gen haritasında TP diye bir kusur var. Bu kusur yavrularında kan pıhtılaşmaması sorununa neden olabiliyor. Tabi bu yüz yavrusundan sadece birkaçında olacak bişey.

ff7b0a41a131f55ad10efe294f7ef707.png

Redwin hakkında bilgi lütfen

Redwin kötü bir boğa değil. Genel baktığında orta kalite bir boğa. Fizik orta. Süt ortanın biraz üstü. Ayaklar ve meme yapısı idare eder.

Öne çıkan çok iyi özellik:
et verimi çok iyi, besideki günlük kilo artışı çok yüksek.

Olumsuz özellik:
1-kızlarında çatı dar oluyor.
2-İncelenmiş kız sayısı az olduğu için veri güvenilirliği çok yüksek değil.
3-Gen haritasında TP diye bir kusur var. Bu kusur yavrularında kan pıhtılaşmaması sorununa neden olabiliyor. Tabi bu yüz yavrusundan sadece birkaçında olacak bişey.

ff7b0a41a131f55ad10efe294f7ef707.png
[/QUOTE]

Teşekkürler

http://www.genovet.com.tr/urundetay.php?group=1&kt=5&urun=270 Kolay gelsin bu boğanın pedigre bilgilerini inceleyebilirmisiniz? İyi çalışmalar

Çek Cumhuriyetinden besi simentali. Günlük kilo artışı doğumdan itibaran 1,7 kg. Ataları Kanada ve Danimarka'lı.
Normal doğum özelliği var. Fizik ve kaslanma çok iyi.
Homozigot boynuzsuz genetik yani doğacak yavruları yüzde yüz boynuzsuz olur.
Süt beklememeli tabiki sütü yavrusuna kadar olur.

Hocam ayakli buyuk olur dedi buzagi dogunca ne attrmamizi onerirsiniz simental olarak ineklerimiz biraz büyük tohumlar kaldirabilir hawkeye yapmis hocam diger ineklere de memnun kalmadik danalardan biraz tohum oneriniz onemli biraz

Bu düve Round Up isimli boğanın kızı.
Round Up çok tercih edilmiş bir boğa. Çok güvenilir. 11627 adet kızı incelemede.
Süt verimi orta. Süt verimi ilk laktasyonda biraz düşük olsa da ikinci buzağıdan sonra yükseliyor. Et verimi süper.
Sağlam, dayanıklı kızları oluyor istatistiksel olarak. Boy, fizik ortanın üstü yani kızlarının fiziği düzgün.
Kızlarında çatı biraz dar oluyor. Seninki nasıl bilemiyorum ama kolay doğum özelliği olan tohumlar kullanman iyi olur.
Ayak ve meme yapısı iyi sayılır.
Süt eğrisi puanı biraz düşük. Bu şu demek: süt verimi doğumdan sonra yükselir ama bir süre sonra normalden fazla düşüşe geçer.
Genetik olarak da TP kusuru var. Bu kan pıhtılaşmaması problemi.

40924e938e41c407dd6bfb8914b1652f.png

Karnındaki buzağı hangi boğadan acaba?
Biliyor musun?

Hocam ayakli buyuk olur dedi buzagi dogunca ne attrmamizi onerirsiniz simental olarak ineklerimiz biraz büyük tohumlar kaldirabilir hawkeye yapmis hocam diger ineklere de memnun kalmadik danalardan biraz tohum oneriniz onemli biraz

Doğru ayaklı yavrular olur bu boğadan. Ama diğer neredeyse tüm özellikleri çok zayıf.
Sadece manken olur yani bundan :))

Veterinerin elindeki tohumları öğrenirsen arasından seçim yaparız.
Şimdi ben burdan yazsam bir de onu bulup getirtmesi var...