Barış bey teşekkür ederim . yasin bey sizede teşekkür ederim ,ben de çok mantıklı buluyorum ,hele ki holstein x simental'den olma f1 'e isveç kırmızısı atılarak (üçüncü bir ırk ) elde edilen f2 ler ekseriyetle muhteşem olacaktır. çabuk ve kolay doğum,siyah tırnak,yüksek ferterkek danalarda üstün et tutma kabiliyeti ,laktasyonda 9500 lt süt (hemde % 4 üzeri yağ ve kuru madde ile protein oranı yüksek).vs.forumdaki arkadaşlar araştırabilir simental veya simental melezlerine düve iken atmaları faydalı olur şeklinde kanaate vardım . bence ileride cazip bir sperma bulmaya kalıyor iş

süt ve kombine hayvanlarla çalışan arkadaşlara da damızlık düve seçiminde , bilmeyen arkadaşlar için bir tavsiyem olacak. Baktıkları klasik yöntemlerin haricinde (baş boyun incelik uzunluk kız gibi bakma vs.)dışında ayrıca , deri inceliği ve elastikiyeti,kuyruğunun uzun olması,ve açlık çukuruna yakın son iki kaburga arasına mümkünse üç parmak girecek kadar geniş olmasına dikkat etsinler. Başta hiç üşenmeden herkesin imdadına koşan forumun iyilik meleği barış bey olmak üzere herkese selamlar ve hayırlı işler dilerim.