Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Hocam bu bizim aldigimiz ithal hayvanlarla verilen sertifika , düvenin pedigrisi sandim ben , üzerinde sayisal degerler olunca et , süt vs verimleri yazili olduğunu düsündüm..

Bu düvenin pedigrisi miydi?
Ben boğa olarak düşündüm. İnceleyip yazarım. En azından babasından birşeyler çıkartabiliriz.

Kolay gelsin iyi çalışmalar http://www.spermex.de/en/rotberg/sp18025/sort-spe_fv_gzw/1075i1.html rotberg adlı boğanın özelliklerini inceleyeblirmisiniz. Boylu ve sallı yavruları olurmu bu boğanın teşekkürler şimdiden.

Çok iyi bir boğa. Herşeyi iyi. Et ve süt verimi güzel. Boy, pos gösteriş çok iyi.
Tek kusuru doğurganlık. Doğurganlık puanı aşırı düşük. Demek ki üremede sıkıntı var. İncelenen kız sayısı da az. Nedeni de bu doğurganlık meselesi heralde.

Selam aleykum .montbeliard cinsi iki boga var hummer ve epona. Nasil bogalar acaba degerlendirebilirmisiniz.yavruları gosterislimi.doğumlari kolaymi.http://www.coopex.com/fiche-taureau.php?anim=3803232417&lge=eng
http://www.coopex.com/fiche-taureau.php?anim=0110001599&lge=eng

HUMMER: Meme yapısı iyi değil. Bunun haricinde herşeyi mükemmel. Ama güvenilir değil. Çünkü çok genç ve henüz yeterince kızı incelenmiş değil.

EPONE: Doğumu biraz zor. Düvelere kesinlikle kullanma. Verim özellikleri iyi. 1792 adet kızı incelenmiş ve puanlanmış. Onun için verileri güvenilir. Hummer gibi yüksek puanları yok ama puanları gerçekçi en azından. Hummer'ın yüksek puanları tahmin sadece.

[QoUOTE=simentalci;1133402]Hangi firmada olduklarını bilmiyorum. Öğrenip yazarsan sevinirim.[/QUOTE]

Barış abi ciflikte Alman anneye DE 179669 no tohum atılmış babası nı merak ediyorum .. Yavruyu ben aldım da

Barış bey teşekkür ederim . yasin bey sizede teşekkür ederim ,ben de çok mantıklı buluyorum ,hele ki holstein x simental'den olma f1 'e isveç kırmızısı atılarak (üçüncü bir ırk ) elde edilen f2 ler ekseriyetle muhteşem olacaktır. çabuk ve kolay doğum,siyah tırnak,yüksek ferterkek danalarda üstün et tutma kabiliyeti ,laktasyonda 9500 lt süt (hemde % 4 üzeri yağ ve kuru madde ile protein oranı yüksek).vs.forumdaki arkadaşlar araştırabilir simental veya simental melezlerine düve iken atmaları faydalı olur şeklinde kanaate vardım . bence ileride cazip bir sperma bulmaya kalıyor iş :) süt ve kombine hayvanlarla çalışan arkadaşlara da damızlık düve seçiminde , bilmeyen arkadaşlar için bir tavsiyem olacak. Baktıkları klasik yöntemlerin haricinde (baş boyun incelik uzunluk kız gibi bakma vs.)dışında ayrıca , deri inceliği ve elastikiyeti,kuyruğunun uzun olması,ve açlık çukuruna yakın son iki kaburga arasına mümkünse üç parmak girecek kadar geniş olmasına dikkat etsinler. Başta hiç üşenmeden herkesin imdadına koşan forumun iyilik meleği barış bey olmak üzere herkese selamlar ve hayırlı işler dilerim.

Buzağının pas. image.jpeg

[QoUOTE=simentalci;1133402]Hangi firmada olduklarını bilmiyorum. Öğrenip yazarsan sevinirim.

Barış abi ciflikte Alman anneye DE 179669 no tohum atılmış babası nı merak ediyorum .. Yavruyu ben aldım da[/QUOTE]

HADIL diye bir boğa. Süt verimi orta. Et verimi iyi. Meme yapısı ve ayaklar düzgün. Mastitise biraz hassas.
Zor doğum özelliği var boğanın.
En önemli özelliği müthiş gösterişli fizik. Boy, pos süper.

4f2e26c80f50acd60cc62a616af2c5d3.png

Barış abi ciflikte Alman anneye DE 179669 no tohum atılmış babası nı merak ediyorum .. Yavruyu ben aldım da

HADIL diye bir boğa. Süt verimi orta. Et verimi iyi. Meme yapısı ve ayaklar düzgün. Mastitise biraz hassas.

[/QUOTE]
Barış abi süt puanı 113 neden orta dedin 105 in altında olsa idi ben orta derdim. Baktığın bi kriter dahami var abi

Barış abi süt puanı 113 neden orta dedin 105 in altında olsa idi ben orta derdim. Baktığın bi kriter dahami var abi[/QUOTE]

113 olan süt puanının içinde süt miktarı yok. O puan sadece yağ ve protein miktarına göre. Laktasyon süt ortalamaları ve +495 olan süt artış değeri bizim için daha önemli. Çünkü bize litre lazım daha çok.