Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ynt: Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Alninda ucgen seklinde bir beyazlik diger kisimlari çoğunlukla kirmizi buna burnu ve kafasi dahil bir simentel varmi yoksu bu norvec kirmizidi da denilen kirmizi holstein mi

Konuyu sabitledim arkadaşlar, konuyu açan ve değerli bilgilerini bizimle paylaşan abimize teşekkürler bende gs rumgo alıp bazı holsteinlerimde uygulama yapacağım.

Siz de biliyorsunuzdur yerli ırklarla melezleme yapıldığında görüntü olarak simentale tamamen benzeyen yavrular alınmakta. Bunlara simental demek yanlış olur ancak hayvan pazarlarında bunlar simental diye satılır. Şimdi ben simental alacak olsam pazardan almaya çekinirim. Pazarda nasıl ayıracağız gerçekten simental mi değil mi diye? Şimdiye kadar hayvan almadım pek bilgim yok bu konularda... İnternetteki ilanlarda da simental diye satılıyor ama insan güvenemiyor.

Benim bildiğim orjinal simentalde kafa kulak hizasından aşağı doğru komple beyaz oluyor aşağıdaki gibi

24746.jpg

Simental ırkının en tipik özelliği bacakların, kuyruğun ve kafanın beyaz olmasıdır. Vücudun diğer kısımları sarıdan koyu kırmızıya kadar farklı tonlarda düz renk veya alacalı olabilir.
Kafada göz çevresi bazen renkli olur ki bu istenilen birşeydir. Çünkü hayvan böylece güneşten daha az etkilenir. Bu göz çevresinin kırmızılığı bazı hayvanlarda çok geniş, komple yanakları kaplayacak şekilde olabiliyor.
Bir diğer tipik fiziksel özellik de geniş bir ağız. Diğer ırklara göre bariz geniş bir ağız yapısı var Simentalde.

gavalster link=topic=79753.msg966076#msg966076 date=1422989759' Alıntı:
Alninda ucgen seklinde bir beyazlik diger kisimlari çoğunlukla kirmizi buna burnu ve kafasi dahil bir simentel varmi yoksu bu norvec kirmizidi da denilen kirmizi holstein mi
Çok ince yapılı ise büyük bir ihtimalle kırmızı holstein dır. Görmeden bişey söyleyebilmek zor tabi.

arkadaşlar tarım müdürlükleri özel veterinerlerle yeni anlaşma yaptı tohumu tarım ve damızlık birliği verecek. veteriner 25 km ye kadar olan uzaklıtaki yere kadar ücretsiz tohum atacak. ve destekleme miktarının artırıldığı söyleniliyor tohum kalitesi ve destekleme hakkında bilgisi olan var mı? tşk

meysi link=topic=79753.msg966929#msg966929 date=1423169079' Alıntı:
bana pasturella aşısını önerebilirmisiniz
Triangle 9 ph+k
Pfizer ın aşısı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk yıl 1 ay arayla iki kez sonra yılda 1 uygulanıyor. Ben geçen yıl başladım. Bu yıl da yaptırdım.

gebe hayvana yapılıyormu

ayk14 link=topic=79753.msg967340#msg967340 date=1423247866' Alıntı:
http://www.eurogenetik.com/index.php?suche_sortierung=spe_fv_gzw&ist_menueintnr=1066

abi şu gzw puanlarında willenin ustunde gzw puanlarına sahip boğalar gorunuyor bunlar daha ıstatıstıge dahıl değil mi acaba ?
Bu listelerdeki boğalar kanıtlanmış, kanıtlanmamış olarak ve serviste, servis dışı olarak çeşitli kategorilere ayrılıyor.
Listeyi 'hepsi' olarak işaretlediğinde daha kendini kanıtlamamış ama ailesine ve ilk izlenimlerine göre yüksek puanlanmış olanlarda çıkıyor.
Bizim için önemli olan belli oranda kızı incelenmiş yani kendini kanıtlamış boğalar. Onun için listeyi açarken almanca 'geprüft' yani 'kanıtlanmış' ı işaretlersek daha doğru verilere ulaşırız.
Ayrıca senin verdiğin link özel bir firmanın listesi. Orada sadece o firmanın sattığı boğalar var. Resmi site şu:

http://cgi.zar.at/zuchtwertdb.htm

Boğanın pedigrisinde bulunan 'NK' ibaresi de bunu ifade ediyor zaten.
Aşağıdaki sayfada sağ tarafta 'NK geprüft'ü seçmeliyiz. Ondan sonra en altta 'Suche starten'i tıklayıp listeyi açıyoruz.
5a46b178b62cba4ebac827c48045a14b.jpg

Açılan liste şu: dikkat edersen tüm boğaların yanında N var. Bunların hepsi kanıtlı yani.

825ce2f8073f1480b884eb2d269313f0.jpg

Bu liste 4 ayda bir yayınlanıyor. Bu yukarıdaki Aralık 2014 tarihli son liste. Bir sonraki Nisan ' da.

simentalci link=topic=79753.msg967136#msg967136 date=1423216965' Alıntı:
Bu da olur tabi ama 'triangle 9 ph+k' daha kapsamlı bir aşı. 10 ' lu karma.
akciğerenfeksiyonları için önereceğiniz ilaç isimleri var mı. ben ekopen la ağrıkesici ve ba sülfa kullanıyorum bazılarında sonoçalamıyorum

simentalci link=topic=79753.msg967445#msg967445 date=1423257729' Alıntı:
Micotil veya draxxin. Bunlar ciğer üzerine en itkili ilaçlar.
enson draxxin kullandım birisine etki göstermiyor

O zaman micotil dene. Draxxin ' i 40 kiloya 1 ml hesabıyla derialtı yaptın dimi?

simentalci link=topic=79753.msg967449#msg967449 date=1423258383' Alıntı:
O zaman micotil dene. Draxxin ' i 40 kiloya 1 ml hesabıyla derialtı yaptın dimi?
40 a 1 yaptık

4 aylık buzağım soğuk aldığında şişkinlik gösteriyor. buna nasıl bir tedavi uygulayayım. yemolarak pro tutku kullanıyorum