Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Süper...
Böyle şeylerle uğraşan tek deli ben değilmişim demek ki. [emoji1]
Güzel bir çalışma. Süt artışında önde gelen boğalar hangileri ve hangi firmada. Bu derlenmiş oldu böylece.
En sondaki sıralamada biraz değişiklikler oldu sanki. Senin dikkate aldığın verilerin bazıları eski olabilir.
Son sıralamayı son listeye göre bir ara düzenlerim.
Emeğin için teşekkürler.
Baris abi bazı bogalarin pedigri lerinde neden resim koyulmaz.orn:emerog

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok sevgili abiler bir kaç düvem çok uzun süredir kızgınlık göstermiyor.Kondisyonları çok iyi kesinlikle yağlı değiller.Rasyonumda 3 kilo düve yemi,5 kilo Mısır slajı,2 kilo yonca ve 2 kilo saman ve yalama taşları önünde,birde hormonda vurduk.Sonuç yok.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Çok sevgili abiler bir kaç düvem çok uzun süredir kızgınlık göstermiyor.Kondisyonları çok iyi kesinlikle yağlı değiller.Rasyonumda 3 kilo düve yemi,5 kilo Mısır slajı,2 kilo yonca ve 2 kilo saman ve yalama taşları önünde,birde hormonda vurduk.Sonuç yok.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
bence düve yemini verme yerine 2 kg arpa ezmesi ver bir dene biz düvelere belli dönem bu uygulamayı yapıyoruz başarılı oluyor biz bu dönemde yonca da vermiyoruz sapı çoğaltıyoruz tutma oranıda artıyor

2şer gün arayla 5 adet ZİNCOSEL hap at. Ben denedim kesin sonuç veriyor..

Birde düvenin birinde çok güzel çaralama(rahimde yumurta akı kıvamındaki sıvı akıntı) var.Ancak atlama ve atlatma olmadı.Veteriner hayvanın kızgın olduğunu söyledi ve tohumladı.Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Birde düvenin birinde çok güzel çaralama(rahimde yumurta akı kıvamındaki sıvı akıntı) var.Ancak atlama ve atlatma olmadı.Veteriner hayvanın kızgın olduğunu söyledi ve tohumladı.Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yumurtaliklari hazır sa atlama olmasada olabiliyor.bende senin gibi tohumlama yaptırdım. 29nisan da inşallah sonucunu göreceğiz

Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] Barış bey: Daha önce size bahsetmiş olduğum planlamaları yaparken, Pedigreelerde bir şey dikkatimi çekmişti. (Bende hep plan var uygulama yok zaten:D ) Arkadaşlara faydalı olur diye, konuyla da ilgili olduğu için burada paylaşmak istedim.
Genomik indeks. Bu teknoloji ABD de 2004 te başlatılmış ve 2009 dan sonraki Pedigreelerde yer almaya başlamış. Pedigreelerde bazen G bazılarında küçük g Bazılarında da (GEN) gibi başka harfler görüldüğünde genomik çalışması yapıldığı anlaşılacak.
Bu kısım Atafen firmasından alıntıdır.
Genomics ile Reliabilite, yani gerçekleşebilirlik (REL) değerleri verimde %40'tan %70'e, Tipte %37'den %65'e, sağlık ve vücut yapısı ile ilgili bilgiler %31'den %60'a çıktı. İşte bunun üzerindeki bilgileri ise, PROGENY Test tamamlıyor.
GENOMİCS araştırmaları boğaların test edilmesi aşamasında yepyeni olanaklar yarattı. İllumine Bovine şirketi şu anda bir tarama ücreti olarak 250 USD ($) alıyor. Bugüne dek 2000 yeni boğa (1998-2008 yılları arasında) ve 3500 eski boğa (1996 yılına kadar) taramadan geçirildi.
Genomik çalışmalar yeni olduğu için progeny testlerle birlikte kullanılıyor. Ve bunları daha çok genç boğalarda görüyoruz. Çünkü bu çalışmalara gençlerden başlayıp, geriye doğru sürdürülüyormuş. Peki bu bize ne kazandırır? G, g, GEN gibi harflerin olduğu boğa pedigreelerine dikkat edersek bunların daha güvenilir olduğunu görüyoruz. Böylece boğada olan özellikler %90 nın üstünde bir oranla bizim buzağımıza geçecek. Bunun için bazı G , g olan ve olmayan Pedigree alıntıları paylaşacağım.
genomic.jpg

Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] Barış bey: Daha önce size bahsetmiş olduğum planlamaları yaparken, Pedigreelerde bir şey dikkatimi çekmişti. (Bende hep plan var uygulama yok zaten:D ) Arkadaşlara faydalı olur diye, konuyla da ilgili olduğu için burada paylaşmak istedim.
Genomik indeks. Bu teknoloji ABD de 2004 te başlatılmış ve 2009 dan sonraki Pedigreelerde yer almaya başlamış. Pedigreelerde bazen G bazılarında küçük g Bazılarında da (GEN) gibi başka harfler görüldüğünde genomik çalışması yapıldığı anlaşılacak.

Genomik çalışmalar yeni olduğu için progeny testlerle birlikte kullanılıyor. Ve bunları daha çok genç boğalarda görüyoruz. Çünkü bu çalışmalara gençlerden başlayıp, geriye doğru sürdürülüyormuş. Peki bu bize ne kazandırır? G, g, GEN gibi harflerin olduğu boğa pedigreelerine dikkat edersek bunların daha güvenilir olduğunu görüyoruz. Böylece boğada olan özellikler %90 nın üstünde bir oranla bizim buzağımıza geçecek. Bunun için bazı G , g olan ve olmayan Pedigree alıntıları paylaşacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 11120
Bişey daha öğrendik teşekkür ederiz

neden kimse valig hakkinda birsey yazmiyor yada dusunmuyor,isletmede onemli olan uzun surede yuksek verim ve saglimlik esas degilmidir?

bence valig ve manigo en iyi tercihtir..

Mart 07 doğumlu doğum kilosu 27. Bu resim 1 mayısta çekildi ağırlığı ise 114.5 kg geldi. Sizce gelişimi nasıl ? Annesi simental mlz.babası FRANCIS....safkan simentali kaçıncı nesilde alabilirim.

Resimler ve ekler

• WP_20160501_12_58_31_Pro.jpg
    WP_20160501_12_58_31_Pro.jpg
    417 KB · Görüntüleme: 289