Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

merhabalar tareks şirketininde kullanabileceğim simental boğa türleri sizce hangileri olmalıdır.

Neden illaki Tareks onu bilmiyorum ama kardeşim, illada Tareks diyorsan bu Delinin teki;) bi ara İthalatçı firmaların en sütçü boğalarını listelemişti. yeniler geldi mi şu an takip etmiyorum. bu konunun 40. sayfasında 798. mesajda bu deli kardeşinin ajandasının resmi duruyor. 29 ocaklı sayfanın sağ en alt köşesinde Tareks firmasının en sütçü boğalarının isimleri var. Malta PP diye başlıyor. Oraya bi bakıver. Diğer özelliklerini ise saygıdeğer Barış bey bilir.

Neden illaki Tareks onu bilmiyorum ama kardeşim, illada Tareks diyorsan bu Delinin teki;) bi ara İthalatçı firmaların en sütçü boğalarını listelemişti. yeniler geldi mi şu an takip etmiyorum. bu konunun 40. sayfasında 798. mesajda bu deli kardeşinin ajandasının resmi duruyor. 29 ocaklı sayfanın sağ en alt köşesinde Tareks firmasının en sütçü boğalarının isimleri var. Malta PP diye başlıyor. Oraya bi bakıver. Diğer özelliklerini ise saygıdeğer Barış bey bilir.

TŞK EDERİM İLGİNİZ İÇİN TAREKS DEMEMİN SEBEBİ BİZİM VETERİNERİN SADECE BU ŞİRKETLE ÇALIŞMASIDIR.

Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] Barış bey, Bir sorum olacaktı üstadım. Köyümde sütçü simentalcilik yapmaya başlayan gençler var. Benim de onlarla konuşmak hoşuma gidiyor.
Bunlardan birisi veterinerine bırakmış tercihi. O da Demsa nın Maribor diye boğasını atmış. Attığı Düve değil inek. Ben baktım, öyle çok hoşuma gitmedi pedigrisi. Demsanın daha iyi sütçü boğaları var. Mondlicht, Ricky, Rureif gibi.
Acaba bu Mariborun iyi yanı nedir?

Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] Barış bey, Bir sorum olacaktı üstadım. Köyümde sütçü simentalcilik yapmaya başlayan gençler var. Benim de onlarla konuşmak hoşuma gidiyor.
Bunlardan birisi veterinerine bırakmış tercihi. O da Demsa nın Maribor diye boğasını atmış. Attığı Düve değil inek. Ben baktım, öyle çok hoşuma gitmedi pedigrisi. Demsanın daha iyi sütçü boğaları var. Mondlicht, Ricky, Rureif gibi.
Acaba bu Mariborun iyi yanı nedir?

Hiçbir iyi yanı yok. Neredeyse tüm özellikleri vasat ve vasat altı. Muhtemelen veterinere eşantiyon gelmiştir aldığı başka bir ürünün yanınd. [emoji3]

rustikal ve windeck boğaların özellikleri nasıl ineklerime aşılatmak istiyorum .

Rustikal: meme yapısı bozuk, doğurganlık geçmişi iyi değil. Diğer özellikleri iyi.
Windeck: boy kısa. Dış görünüş yani fiziksel albenisi iyi değil ama diğer tüm özellikleri iyi.

Bence ikisi arasında Windeck daha iyi ama onu da kısa boylu ineklerde kullanma.

SOYKÜTÜĞÜNE ÜYE NEDEMEK ARKADAŞLAR DAMIZLIK BİRLİĞİNEMİ ÜYE OLMAKMI ACABA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM İYİ GÜNLER HERKESE

Damızlık birliğine üye isen hayvanların soy kütüğüne kayıtlı demektir, değilsen önsoy kütüğüne kayıtlı demektir.
Bu da destekleme ödemelerinde işe yarar.
Bu yıl buzağı desteği var. 4. ayını doğduğu işletmede dolduran buzağılara eğer aşıları tam ise 350 ₺ destekleme ödenecek. Eğer soy kütüğüne kayıtlı ise yani birliğe kayıtlı ise bu 500 ₺. Yani +150 ödeme var. Ama soy kütüğünde aynı ırktan suni tohumlama şartı da var + 150 için.