Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Fotoğraf paylaşmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
Hızlı mesaj yazdığımız yerde solda işaretli oka tıklayın
d43fdc1439d78dd87854f9041f147d10.jpg

Açılan menüde ise soldan ikinci dağ ikonu olan yere tıklayın ve resminizin kayıtlı olduğu yeri bularak ekleme yapın.
6d62b55fe7ae874a5a0f6f462173ee39.jpg

Kaliteli simental bir ineğim var, veterinere kaliteli boğa tohumları var mı diye sordum bana şu an için elinde genovet in zorro pp ve ata fen in mamut boğasının tohumları olduğunu söyledi.
Söylediği boğalar nasıl tercih edilebilir mi?

Vincenzo ve vitamin nasıl boğalar yardimci olabilirmisiniz. Vincenzo yavrularinin boyu posu nasıl

Vincenzo çok iyi. Et, süt verimi çok iyi. Kolay doğum. Fiziksel olarak gösterişli değil. Boy ve sal kısa.
Vitamin de çok iyi. Özellikle et verimi çok iyi. Fizik de iyi. Ama Vitamin çok genç. Henüz kızları yok piyasada. Çok güvenilir değil yani puanları.

Royal nasıl bir boğa yarlrmisiniz

Royal çok iyi bir boğa. Süt ve et verimi çok iyi. Doğurganlık iyi. Kolay doğum. Özellikle meme yapısı ve meme sağlığı çok çok iyi. Sadece şu var: FH4 ve BMS diye iki genetik kusuru var bu boğanın. Fh4 embryo ölümüne neden olan bir gen. Bms ise erkek yavrularında kısırlığa neden olan bir gen. Tabi çok düşük yüzdeler şeklinde görülüyor. Biraz ayrıntı yani. Yine de bilmende fayda var.

Kaliteli simental bir ineğim var, veterinere kaliteli boğa tohumları var mı diye sordum bana şu an için elinde genovet in zorro pp ve ata fen in mamut boğasının tohumları olduğunu söyledi.

Genovet'te öyle bir boğa yok. Genomed demiştir. Zorro etçi Simental. Ve iri. Doğum. Süt bekleme. Boynuzsuz genetik.

Mamut iyi bir boğa. Çek Cumhuriyetinden. Katalog puanları iyi ama çok genç. Kızları yok daha. Onun için puan güvenilirliği düşük. Bir de biraz iri doğum. Çok iri değil ama düvelere kullanılmasa iyi olur.
Diğer tüm özellikleri güzel.

Bu yıl Demsa'nın Wobbler ve Vetar'ın Manigo isimli boğaları süper. Genovet Villeroy ve Vincenzo çok iyi. Ama Wobbler ve Manigo'nun çok miktarda kızı inek olmuş durumda olduğu için çok daha güvenilir. Yani liste başında ve puanları çok yüksek demek her zaman çok iyi demek değil.

Genovet'te öyle bir boğa yok. Genomed demiştir. Zorro etçi Simental. Ve iri. Doğum. Süt bekleme. Boynuzsuz genetik.

Mamut iyi bir boğa. Çek Cumhuriyetinden. Katalog puanları iyi ama çok genç. Kızları yok daha. Onun için puan güvenilirliği düşük. Bir de biraz iri doğum. Çok iri değil ama düvelere kullanılmasa iyi olur.
Diğer tüm özellikleri güzel.
zaten veteriner de etci istersen zorro sütcü istersen mamut tavsiye ederim dedi.
İnekte iri yavru pek sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bi önceki yavrusu yaklaşık 50 kilo ve dişi idi iki kişi tek müdahale edip cektik oda zor kullanmadık ithal süt verimi iyi iri bir inek tek sorunu memeler cok sert ve biraz birbirinden uzak memeler şişince sorun yaratıyor, memeler düzelsin yeterli benim acımdan :)

Abi hawkeye danam var bir tane 13 aylık dahaca 300kgya yeni ulaştı kilo almıyor pek sebebi ne olabilir 4kg keşif yem yemesine rağmen

13 aylık ve canlı 300 kg öyle mi?
Karkas 300 mü yoksa?
Canlı 600-650 kg olmalıydı. Normali bu.
Parazit aşıları yapıldıysa, ciğerleri sağlamsa başka bir neden kalmıyor. Ve tabi ki besleme.
Kesif yem haricinde ne yiyor? Saman, yonca, silaj?
Silaj veya pancar küspesi vermiyorsan her 100 kg için 2,5 kg kesif yem vermelisin. Yani canlı 300 kg ağırlığındki bir besi danası sınırsız samanın yanında günlük 7-8 kg kadar da kesif yem tüketmeli. Yarısı sabah, yarısı akşam.
Silaj veya pancar küspesi veriyorsan bu yarı yarıya azaltılabilir.
Parazit mücadelesi yapıldıysa, ciğerleri sağlamsa, yem de yeterliyse, ırk da iyiyse olmaması mümkün değil.

zaten veteriner de etci istersen zorro sütcü istersen mamut tavsiye ederim dedi.
İnekte iri yavru pek sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bi önceki yavrusu yaklaşık 50 kilo ve dişi idi iki kişi tek müdahale edip cektik oda zor kullanmadık ithal süt verimi iyi iri bir inek tek sorunu memeler cok sert ve biraz birbirinden uzak memeler şişince sorun yaratıyor, memeler düzelsin yeterli benim acımdan :)

Meme yapısı puanı yüksek. O zaman uygun senin için.

Parazit aşıları ne gibi asilar ki asilar hakkinda bir bilgim yok canlı 300 kg mısır slaji yiyor bol daneli buğday kepegi saman ve proyem besi yemi

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda 2 kez parazit aşısı yaptırmak lazım. Öksürük, tıksırık, sümük, hızlı soluma varsa ciğer tedavisi geciktirmeden yapılmalı. Bunlar kilo alımını zayıflatır.
Buğday kepeğinin bir faydası yok. Mideyi biraz rahatlatır, yüksek fosfor içerdiği için de tüyleri parlatır o kadar.
Yemi arttır o zaman. Tüketiyorsa tabi. Arttırmana rağmen daha fazla yiyemiyorsa bir hastalığı var demektir.
Besi yeminin yanına kepek yerine arpa ezmesi verebilirsin. Veya kepeği biraz azaltıp arpa ezmesi ekle. Yem miktarını arttır yani.
13 aylık hayvan için 300 kg biraz garip geldi bana.
Annesi yerli ırk mı? Genetik olarak gelişmiyor da olabilir.

Değil oda simental abi yem yemesinde sorun yok yiyor çekilmiş arpa ile kepek veriyordum artık bitek arpa ezmesi ve yem veriyorum yarın da parazit asilarini vurucam veterinerden alıp vurucam hemen