Sizce Mf240 mı yoksa fendt 103 mü ?

Ynt: Sizce Mf240 mı yoksa fendt 103 mü ?

Bizde de 1076 model fendt 103 var. Tek kelimeyle mükemmel bir makina. Ana fren balataları nı 2008 yılında değiştirdik. Debriyajında balata yok yağlı sistemle çalışıyor. Römork u kaldırmak için ayrı bir yerden yağ alıyor, şanzımandan değil. patosu çalıştıran milin debriyajı ayrı ve o bile 2 vitesli. Stop yapma durumu, vites karıştırma, balata sıyırma huyu yok. 7 ileri 2 geri vitesi var. Vitesi buçuklu sistem. Motor çalışmazken, atılan vitesin hızını aşmadan gidiyor yine. Toplamda 18 vitesi var. Hiç büyük arızası olmadı. Ben FENDT derim başka birşey demem.

suleymanjd link=topic=27905.msg231906#msg231906 date=1259869729' Alıntı:
fent 103 54 hp 1975 1976 modelı var turkiyede o yılda çok teknolojik motor 17 vitesı var ara sanzımanlı stop etme derdı yok viteste yuklu traktoru rampa yukarı bırak ne gerı gıder ne ılerı stop etmez rolantıde çalısır gaza basınca gıder mukemmel bı sanzıman var yakıtı azdır emsallerıne gore ama gel gelelımkı parça sorunu yasarsınız parcası var fakat orjinal dıe yan sanayısını satıolar mecburen alıyosun oda ıkı gun sora yıne bozuluyo manevrası fazla yok motoru mukemmel ama arkası iyi dııl bence çok sorun yasadım ben 3 kere arka kırdım pancar yuklu tokatta ustası yok var ama yapamıyolar onun ıçın sattım 8 sene kullandım motoru rektefe olmamıstı ama arka tutmuyodu 240 onun yanında traktor sayılmaz arkadslar doğruyu solemek gerekırse ama pratık 240lık her konuda oda bı gercek fentın 103 ve sulusu tutulur yakıt konusunda emsallerıne gore ıyıdır bı 135 lıkten fazladır ama meyvacılıkla uğrasıosan fendle ağaç aralarından donemessın çok uzun traktor manevra yok ağç arasına zor sığdırırsın ben kullandım kardesım meyvacılıkta yaptım sığmyor donmuyor ama güç dersen o bska çekmem çevırmem dıye bısı olmaz okuz gıbı çeker ama bence meyva ısıne gelmez sana normal güçlü olsun dersen 3050pohntom mını bahce massey alacan yada nhtt 50 bahce onerırım tabı bunların fıyatı yuksek gelebılır ucuz olsun dıosan universal 533 alacan ucuz olur hemde modellı olur saygılar

Yedek parça konusunda yazdıklarınız talihsiz bir açıklama. İstanbul ' da Fendt Parçaları satan Güveniş Ticaret firmasında çalışıyorum (polemik olmaması açısından 'en büyük' demek istemiyorum). Sattığımız yan sanayi ürünlerin kalitesinin gayet yüksek olduğu belirtirim. 'orjinal parça hastalığınız' yersiz. Biz Avrupadaki (Başta Almanya, Hollanda ve Yunanistan, vs.) toptancılara ve çiftçilere burdan parça ihraç ediyoruz. Sanırım parça konusunda işi bilmeyen bir başka firma ile çalışmış olmalısınız. İşimiz gereği ustalar ile tanışıyoruz ve Tokatta da Fendt ' ten anlayan bir usta mevcut. Fakat yanlış anlaşılmaya meal vermemek adına kimseyi yönlendirmemeye çalışıyoruz.
Traktörünüzü sattığınızı anlıyorum fakat yine de yerimizde ziyaret etmek isterseniz her zaman bekleriz;

Güveniş Ticaret
Fendt ve Deutz Traktör Yedekleri
MWM motor parçaları
Millet caddesi no:168/a Çapa - İstanbul
Tel : +(212)5318972

Selamlarımla,

Can

arkadaşım bizim insanımız massey fergusaon ve nev holland tan baş ka bir şey görmediği için yıllardır başak şeyi bilmezler 240 nedir allah aşkına
ben onun üzerine traktör diye çıkmama bide fendt 103 ile kıyaslıyorsunuz he he güleyim bari
arkadaşalr uyanın yıllardır türk çiftçisini sömürdü bu ingilizler yamuk yumuk masseyleri getirdiler ülkemize kesinlikle sonuna kadar fendt derim

bence parça kırcakmı mı die her bindiginde düşüneceğine, hiç uğraşma 240 al bak keyfine sıkıntı yaratmaz frenleride o kadarda kötü deil, kanımca...

mf266g link=topic=27905.msg354729#msg354729 date=1299591733' Alıntı:
bence parça kırcakmı mı die her bindiginde düşüneceğine, hiç uğraşma 240 al bak keyfine sıkıntı yaratmaz frenleride o kadarda kötü deil, kanımca...

Fendt 103 S tavsiye ederim... Mf 240 s her işe gelmez narin :)
Fendt 103 s in motor hacmi büyük ve şanzuman avantajı var z.p arkaşın dediği gibi kıyaslanmaz bile.
Öyle orası burası kıralacakmış derdi olduğunu düşünmüyorum kendimin olmadı ama komşum 103 düz s ve 106 s kaç tane aldı sattı bilmiyorum sayamadım.
Fendt 103 s almanı öneririm 1977 falan denk getirebilirsen tadından yenmez ;) TR deki Fendt düz 103 ler 48hp , 103 S ler 50 hp TR ye gelmeyen modeller 55-56hp cidd*-*-*

*** mf266g yarı midilli dorse 13.60m uzunluğunda 2.85 m yüksekliğindedir Krone ve Schimtz tonaja gelmez :) ne varsa Tısan dorse de var sen tonajı Tırsan ' a at derim.

bende 103 turbomatik var 1976 model. 2 li 14 no pulluk çekiyor.21 li aysan. banamısın demiyor.1976 model ve üstü piston çapları büyük.1975 modelleri yaramaz.bu traktörlerin en kötü yanı direksiyonlarında fazla tur yok.ve arkaları hafif geliyor arkaya ağırlık bulabilirsen iyi olur.rampa aşağı hiç korkma.mükemmel.ve benim köyümde yaklaşık.20 adet var.ön tekerleride,16 cant ama 750-16 alma 600 e16 veya 700 16 tak.traktör arkaya doğru eğik duruyor.saygılar.

arkadaşlar bende 1977 model fendt 103s var zamanında sıfır almışız kullanma kitapları falan herşeyi duruyor kullnam klavuzunda 59 beygir yazıyor saygılar