sondaj için çalışmalara başladık hayırlısı

Ynt: sondaj için çalışmalara başladık hayırlısı

Kolay Gelsin Abi, İnşallah Masrafa Değer Bu Yaptıkların...
Bizim Buralarda da Öyle, Su Artık 250-300 M ' den Aşağı Çıkmıyor...

İnşaallah güzel bir su bulursunuz.Yalnız 350 mt çok derinde imiş kardeş bizim buralarda 60 metreyi bulmuyo artezyen yapıyo mutlaka bizde bu günler sondaj yapıcaz komşullarımın 1 ay oldu sondajları yapılalı 50 metre 5 lik suları var sizin orası baya derin imiş fakat bizim buralarda su deride değil ama yaklaşık 50kmetre ilerimizde bir yerleşim yeri var orada 400 metreye kadar çıkabiliyo

kolay gelsin, suyu gür olur inşallah kuyunun.
direkleri dikmeden önce kuyuyu kazıp suyun miktarını görseydiniz daha iyi olmazmıydı?
yeterli suyu bulabileceğiniz garantimi?

hayırlı olsun arkadaşım, fakat bişey var kuyu henüz kazılmamış galiba dimi, yoksa ben mi yanlış anladım bilemiyorum ? Su çıkmadan, debi belli olmadan tesisat çekilmiş, çok garip...

Benim bildiğim, ilk önce yeraltı analizi yapılır suyun yüzeye en yakın yeri belirlenir , o noktaya kuyu kazılır, suya ulaşılır, belirli bir süre sondaj makinesinin pompası çalıştırılarak kuyunun su kesme testi yapılır, eğer yeterli su varsa buna göre suyun debisi belirlenir, dinamik ve statik seviyeler belirlenir ve pompanın atılacağı derinlik belirlenir, suyun kalitesi, milli olup olmadığı belirlenir ve kuyu raporu çıkar. Bu rapora göre pompa seçimi yapılır, pompa seçimi yapıldıktan sonra o pompaya gerekli enerjiyi sağlayacak tesisat projesi çizdirilir. ( Trafo büyüklüğü, akım kablolarının çapı, kalınlığı, seksiyoner, pano elemanları vb.. elemanlar pompaya gereken gücü sağlayacak şekilde seçilir.)

Yani benim bildiğim elektrik tesisatı çekilme işi en son olacak iştir. Çünkü daha su çıkıp çıkmayacağı belli değil, debi belli değil, debi belli olmadığı için ne kadar büyüklükte pompa gerektiği belli değil, yani hiçbirşey belli değil neye göre tesisat çekilmiş ben anlamış değilim ( ya su çıkmazsa ne olacak ?),
çok garip açıkçası...

Ne diyelim hayırlısı olsun, Allah kimsenin emeğini boşa çevirmesin, kolay gelsin.

Kolay gelsin abi zor ve masraflı iş suda baya derindeymiş inşallah çıkan su harcanan bunca emek ve parayı zayi etmez.

agrolux75 link=topic=59710.msg646050#msg646050 date=1352230833' Alıntı:

sağ ol

nabolant link=topic=59710.msg646058#msg646058 date=1352231628' Alıntı:
kolay gelsin epey masraf çıkmış sanki fabrika yapıyorsun ,sana hırsız mağduru olarak bir tavsiyede bulunmak isterim trafoyu direge civatayla değil kaynakla baglasınlar üstüne de saçtan bir kutu yaptırıp onuda direğe kaynaksınlar ki hırsızlar trafoya ulaşamasın

dedığınız doğrudurda yarın bir arıza olursa o kaynakları sökmek sorun olur ALLAH cezalarını versin ne diyelim

gaggoş link=topic=59710.msg646059#msg646059 date=1352232031' Alıntı:
kolay gelsin...bu kadar masrafı kaç dönümü sulamak için yapıyosunuz...

250 dönüm sular
omerfarukkoc link=topic=59710.msg646093#msg646093 date=1352236984' Alıntı:
Kolay Gelsin Abi, İnşallah Masrafa Değer Bu Yaptıkların...
Bizim Buralarda da Öyle, Su Artık 250-300 M ' den Aşağı Çıkmıyor...

bizim burdada 300 ile 500 metre arası çıkıyor
Ferhat suat link=topic=59710.msg646109#msg646109 date=1352238364' Alıntı:
İnşaallah güzel bir su bulursunuz.Yalnız 350 mt çok derinde imiş kardeş bizim buralarda 60 metreyi bulmuyo artezyen yapıyo mutlaka bizde bu günler sondaj yapıcaz komşullarımın 1 ay oldu sondajları yapılalı 50 metre 5 lik suları var sizin orası baya derin imiş fakat bizim buralarda su deride değil ama yaklaşık 50kmetre ilerimizde bir yerleşim yeri var orada 400 metreye kadar çıkabiliyo

aynen öyle su kısmet işi
bartu link=topic=59710.msg646115#msg646115 date=1352238621' Alıntı:
kolay gelsin, suyu gür olur inşallah kuyunun.
direkleri dikmeden önce kuyuyu kazıp suyun miktarını görseydiniz daha iyi olmazmıydı?
yeterli suyu bulabileceğiniz garantimi?

benım bunun uzağında 650 metre mesafede bir kuyum daha var çok şükür suyu ıyı
dengesiz link=topic=59710.msg646212#msg646212 date=1352244773' Alıntı:
hayırlı olsun arkadaşım, fakat bişey var kuyu henüz kazılmamış galiba dimi, yoksa ben mi yanlış anladım bilemiyorum ? Su çıkmadan, debi belli olmadan tesisat çekilmiş, çok garip...

Benim bildiğim, ilk önce yeraltı analizi yapılır suyun yüzeye en yakın yeri belirlenir , o noktaya kuyu kazılır, suya ulaşılır, belirli bir süre sondaj makinesinin pompası çalıştırılarak kuyunun su kesme testi yapılır, eğer yeterli su varsa buna göre suyun debisi belirlenir, dinamik ve statik seviyeler belirlenir ve pompanın atılacağı derinlik belirlenir, suyun kalitesi, milli olup olmadığı belirlenir ve kuyu raporu çıkar. Bu rapora göre pompa seçimi yapılır, pompa seçimi yapıldıktan sonra o pompaya gerekli enerjiyi sağlayacak tesisat projesi çizdirilir. ( Trafo büyüklüğü, akım kablolarının çapı, kalınlığı, seksiyoner, pano elemanları vb.. elemanlar pompaya gereken gücü sağlayacak şekilde seçilir.)

Yani benim bildiğim elektrik tesisatı çekilme işi en son olacak iştir. Çünkü daha su çıkıp çıkmayacağı belli değil, debi belli değil, debi belli olmadığı için ne kadar büyüklükte pompa gerektiği belli değil, yani hiçbirşey belli değil neye göre tesisat çekilmiş ben anlamış değilim ( ya su çıkmazsa ne olacak ?),
çok garip açıkçası...

Ne diyelim hayırlısı olsun, Allah kimsenin emeğini boşa çevirmesin, kolay gelsin.

dediğiniz doğrudur devlet su işleri yeraltı harıtalarında bizim bölgede su havzaları var bugüne kadar yüzlerce açılan kuyuların hepsınde yeterınce su bulunmuştur şimdiki sondajlar dınamoyla çalıştığı için ilk önce elektrık çekiliyor bizim burda genelikle dalgıç pompalar kulanılıyor ve 150 hp pompa 13,14 kademe ve 8 lık pompa kulanılıyor 1500,2000 metreye kadar basabiliyor
ayrıca bütün bizim bu cıvarda kulanılan malzemeler bırbırıne yakın

kobra47 link=topic=59710.msg646260#msg646260 date=1352277967' Alıntı:
dediğiniz doğrudur devlet su işleri yeraltı harıtalarında bizim bölgede su havzaları var bugüne kadar yüzlerce açılan kuyuların hepsınde yeterınce su bulunmuştur şimdiki sondajlar dınamoyla çalıştığı için ilk önce elektrık çekiliyor bizim burda genelikle dalgıç pompalar kulanılıyor ve 150 hp pompa 13,14 kademe ve 8 lık pompa kulanılıyor 1500,2000 metreye kadar basabiliyor
ayrıca bütün bizim bu cıvarda kulanılan malzemeler bırbırıne yakın

arkadaşım tekrar hayırlı olsun o zaman şimdiden. Pompa markasını, seçimini belirlediniz mi peki, onun fiyatları ne durumda ?

dengesiz link=topic=59710.msg646324#msg646324 date=1352286708' Alıntı:
arkadaþým tekrar hayýrlý olsun o zaman þimdiden. Pompa markasýný, seçimini belirlediniz mi peki, onun fiyatlarý ne durumda ?

Pompa seçimi traktör kulübüyle beraber yapmak isterim. Benim diğer kuyudaki dalgiç pompa 150hp 13 kademe dir 170 metrede saniyede 35litre Su veriyor bana 1700 metre Su basacak pompa lazim fiyatlar bronz pik 8500tl civari çelik olanlar 10000; 11000tl arasi