Ynt: sondaj için çalışmalara başladık hayırlısı
hayırlı olsun arkadaşım, fakat bişey var kuyu henüz kazılmamış galiba dimi, yoksa ben mi yanlış anladım bilemiyorum ? Su çıkmadan, debi belli olmadan tesisat çekilmiş, çok garip...
Benim bildiğim, ilk önce yeraltı analizi yapılır suyun yüzeye en yakın yeri belirlenir , o noktaya kuyu kazılır, suya ulaşılır, belirli bir süre sondaj makinesinin pompası çalıştırılarak kuyunun su kesme testi yapılır, eğer yeterli su varsa buna göre suyun debisi belirlenir, dinamik ve statik seviyeler belirlenir ve pompanın atılacağı derinlik belirlenir, suyun kalitesi, milli olup olmadığı belirlenir ve kuyu raporu çıkar. Bu rapora göre pompa seçimi yapılır, pompa seçimi yapıldıktan sonra o pompaya gerekli enerjiyi sağlayacak tesisat projesi çizdirilir. ( Trafo büyüklüğü, akım kablolarının çapı, kalınlığı, seksiyoner, pano elemanları vb.. elemanlar pompaya gereken gücü sağlayacak şekilde seçilir.)
Yani benim bildiğim elektrik tesisatı çekilme işi en son olacak iştir. Çünkü daha su çıkıp çıkmayacağı belli değil, debi belli değil, debi belli olmadığı için ne kadar büyüklükte pompa gerektiği belli değil, yani hiçbirşey belli değil neye göre tesisat çekilmiş ben anlamış değilim ( ya su çıkmazsa ne olacak ?),
çok garip açıkçası...
Ne diyelim hayırlısı olsun, Allah kimsenin emeğini boşa çevirmesin, kolay gelsin.