Tarım Kredi Borçları Erteleme

Tartışmaya kalp kırmaya gerek yok. Bu erteleme geçen sene çıkmadı mı çıktı. Bende ziraat bankasına olan borcumu erteletmek için gittim yüzde 5le çekmiştim. Bunu dedim erteleyelim yüzde 13 e çıkarıp faizi erteliyoruz dediler. Bende teşekkür ettim çıktım. Mustafa abi senin dediğin gibi çiftçiyi seven bir uygulama değil yani.Boşuna birbirinizin kalbini kırmayın.

Ben sizden yasliyim bilmem ne dedim mi?Ben neyi kirletmisim? Sen neyin kafasini yasiyorsun?Cevabi yukardaki linkte verdim!Tasi ortaya atip neden geri cekileyim ki?Herhalde her konuya cevap verebilecek bir cevabim ve birikimim var!Hem sen neyin havasindasin?Seninle muhatap olan kim?Iki kisi arasinda düzeyli bir yazisma oldu.Bu seni neden ilgilendirdi?Ben senle dalasmayacagima calinin etrafini dolanirim.
Birincisi linki vermeden once siyaseti sen actin msji silmis olabilirsin yada birileri silmis ama ben gordum , sen neyin kafasini yasiyorsun ari gibi ortami sokuyorsun sonra kendini geri cekiyorsun bu ikincisi. Zaten bende senin yasinin buyuk oldugunu dusunerek ortami durduk yere germene sitem ettigim icin yazdim bu ucunsu bir digeride siyaset konusunda tartisabilirsin normal ama bi kisi bilgi almak icin konu actiginda direk ilk msjlarda ortada bisey yokken siyasete cevirmen oda senin ayibin..
Haa dikkat et o calilar yirmasin ...

Tartışmaya kalp kırmaya gerek yok. Bu erteleme geçen sene çıkmadı mı çıktı. Bende ziraat bankasına olan borcumu erteletmek için gittim yüzde 5le çekmiştim. Bunu dedim erteleyelim yüzde 13 e çıkarıp faizi erteliyoruz dediler. Bende teşekkür ettim çıktım. Mustafa abi senin dediğin gibi çiftçiyi seven bir uygulama değil yani.Boşuna birbirinizin kalbini kırmayın.
Ahh be Tekirdagli kardesim keske bütün bankalar birak SIFIR faizsiz parayi-ötelemeyi-yeniden yapilandirmayi borclarin hepsini silse.Bunu cani gönülden isterim.Cünki kapitalizmin ac akbabalari onlar.Insanin etini degil kemigini bile yerler.Elini veren kolunu alamaz.Kredi den uzak durmaya calisin.Babam gecen yazin Ziraat Bankasi Kredisi ile TT55 aldi.Fiyati 64bin.16 bini pesin gerisi 5 yil vadeli.Neymis düsük Faiz.Neresi düsük?48 bin liranin üzerine 9 bin Faiz. Hayat sigortasi bilmem islem parasi yaklasik 2 binde öyle gitti.Yani herkes ayni sistemden muzdarip.Ama yapabilecek bisey yok.Dünyanin heryerinde bankacilik sistemi ayni.Allah herkese borclarini ödemekte kolaylik versin.

Same14 kardes,bu sitedeki arkadaslardan hükümetin yaptigi iyilestirmelere fazla yanit alamazsin!Ama aleyhte birsey olursa o konuya yaklasik ikiyüz cevap bulursun!

Örnegin IRAN (sunuda yazayim o ülkeyi hic mi hic sevmem)yukarda bir arkadasim "Trol" musun diye yazmis!Bende diyorum ki dalkavuk olmaktansa trolligi yeglerim.

Turk Dil Kurumu sozlugunden

dalkavuk, -ğu

a. 1. Kendisine çıkar sağlayacak olanlara aşırı bir saygı ve hayranlık göstererek yaranmak isteyen kimse, huluskâr, yağcı, yalaka, yağdanlık, yalpak, kemik yalayıcı, çanak yalayıcı: “Bunları yaparken hiçbir zaman kendini dalkavuk vaziyetine düşürmez.” -R. N. Güntekin. 2. tar. Saraylarda devlet büyüklerini nükteli sözlerle eğlendiren kimse.

Kendi çıkarı için başkalarının elini eteğini öpen tip.

Sn Lale Sever, benim yazdigimda dalkavukluk nerede, hukumete, komutana, patrona falan yaranmak icin bir seyler yazmis miyim ? Durup dururken, hic ilgisi yokken kalkip Hukumet`e methiye mi duz musum ?

Dalkavugu bulmak icin fazla aramaya gerek yok.
Lutfen !
Saygilarimla

Örnegin IRAN (sunuda yazayim o ülkeyi hic mi hic sevmem)yukarda bir arkadasim "Trol" musun diye yazmis!Bende diyorum ki dalkavuk olmaktansa trolligi yeglerim.

Turk Dil Kurumu sozlugunden

dalkavuk, -ğu

a. 1. Kendisine çıkar sağlayacak olanlara aşırı bir saygı ve hayranlık göstererek yaranmak isteyen kimse, huluskâr, yağcı, yalaka, yağdanlık, yalpak, kemik yalayıcı, çanak yalayıcı: “Bunları yaparken hiçbir zaman kendini dalkavuk vaziyetine düşürmez.” -R. N. Güntekin. 2. tar. Saraylarda devlet büyüklerini nükteli sözlerle eğlendiren kimse.

Kendi çıkarı için başkalarının elini eteğini öpen tip.

Sn Lale Sever, benim yazdigimda dalkavukluk nerede, hukumete, komutana, patrona falan yaranmak icin bir seyler yazmis miyim ? Durup dururken, hic ilgisi yokken kalkip Hukumet`e methiye mi duz musum ?

Dalkavugu bulmak icin fazla aramaya gerek yok.
Lutfen !
Saygilarimla
Tabiiki sadece hükümete yönetimlere methiyeler gazeller düzmek degildir!Siz ne tür bir fayda sagliyorsunuz bazi kisilerin beni hedef alan konusmalarina destek vererek veya onlar adina cevap vererek?Peki Trol ne demek?Ben Troli senin bana yakistirmaya calistigin anlamda degil daha dogrusu mitolojik anlamda anliyorum!

Aradım borcunuzu ödeyin diyor.

Temerrüde düşen borcun yapılanacaği tarihe kadar %3 faiz uygulayip geri kalan şimdi işleyen faizi iptal edecekler ve yapilandiracaklar. ödemeyin yapilandirmayi bekliyorum diye söyleyin tarim kredidekilere. Sizi zorlayacak olurlarsa Bimer e bu durumu ileteceğinizi söyleyin Mecbur bekleyecekler.

Temerrüde düşen borcun yapılanacaği tarihe kadar %3 faiz uygulayip geri kalan şimdi işleyen faizi iptal edecekler ve yapilandiracaklar. ödemeyin yapilandirmayi bekliyorum diye söyleyin tarim kredidekilere. Sizi zorlayacak olurlarsa Bimer e bu durumu ileteceğinizi söyleyin Mecbur bekleyecekler.
Vadesi yıl başı idi veya 30 ocak tı. Aradım ödeyin dediler yoksa kefillere teblikat gidecekmiş.

30 ocak veya yıl başı idi.

Mart ayinin ikinci haftasına kadar tebliğgat göndermezler birakin göndersinler icraya verip vermemek o saatten sonra müdüre kalmiş bişey ama vereceklerini zannetmiyorum bekleyebilirler müdürle gidin konuşun kanun bugün yarın çıkar bunu söyleyin erteleteceğinizi iletin yardımcı olacaklardir

Mart ayinin ikinci haftasına kadar tebliğgat göndermezler birakin göndersinler icraya verip vermemek o saatten sonra müdüre kalmiş bişey ama vereceklerini zannetmiyorum bekleyebilirler müdürle gidin konuşun kanun bugün yarın çıkar bunu söyleyin erteleteceğinizi iletin yardımcı olacaklardir
Biz ilçedeyiz merkezden göndereceklermiş.