Hayırlı olsun.
Bu boru suyu emiyor ve içinden gidip uygun bir yerde tahliye ediyor sanırım doğrumudur
Yusuf hocam,önce proje çiziliyor.Benim 25 dekar tarlama 1700 metre kanal açıldı.Balık kılçığı sistemi ile fazla taban suyu tek kanala verilip tarla dışına drene ediliyor.
Fazla su delikli borunun içine sızıp oradan tahliye oluyor.Çiftçinin parasal gücüyle yapılabilecek bir iş değil.
Hayırlı olsun bizim de var nasıl yaptıracağım diye düşünüyorum şimdi eş su kaynar drenaj borusunun üzerine çakıl dökülürse ömrü daha çok uzar gözenekleri tikanmaz
Tşk.DSİ haberimiz olmadan toprak örnekleri alıp yapılmasına karar vermiş.Bu,yeni sistemmiş.Borular Hollanda patentliymiş.Bu sayede üzerine çakıl dökme işi kaldırılmış.
Hayırlı olsun nasıl başvuru yaptınız bizimde var kanal açtık fayda etmedi
Biz başvurmadık.DSİ karar vermiş.Benim yüksek taban suyu ve tuzluluk problemim yoktu.Belki ileride olabilirdi.Zorunlu değil.İstemeyenin tarlasına yapmadılar.Ben teklif gelince kabul ettim.Tarlam sürülüyordu,ara verdim.Böyle bir işi kendi başıma yaptırmam imkansız.
Valla bizimde var sulu tarla ortası çoraklaştı iyce tahliye edemiyoz suyu bembeyaz tuz çıkıyo
Tam öyle yerlere yapılması gereken bir uygulama.
İlk defa görüyorum , hayırlı olsun
Teşekkürler Ufuk hocam.130-140 cm çukurlarla tarlamı köstebek yuvasına çevirdiler
Hayırlı olsun güzel bir yatırım. Nereye başvuru yapılıyor? Yapımı için nasıl bir yol izleniyor? Yapımına kim karar veriyor? Herhangibir kriteri varmı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Yapımına DSİ karar veriyor.İhale açıp firma görevlendiriyor.Amasya girişinde büyük şantiyeleri var.İlin gerek görülen yerlerine oradan araçlar gönderiliyor.