Tartışmak çok güzel bişey, suçlama yapmadan olsa iyi oluyor, mahkemede değiliz suçlama yapalım, sadece aynı yerde benzer şartlarda yaşıyoruz, dostlar arasında yapılan muhabbeti provake etmeden kimse kimsenin sinir uçlarına basmadan tadında paylaşım yapmak maharettir, ama illaki atadan öteden bu yana dokunduran laflarda adetimiz, atasözlerinide böyle zamanlarda kullanabiliriz, olayların hayrına duacı oluruz, kötü yapılana işler içinde dua etmişliğimiz vardır elbet.
Benim gördüğüm herkesinkinden farklı değil, amma velakin dönüp dolaşıp şunu düşünürüm, bu terör belasını halk istemez devlet istemez, ama nerden güç bulur azar beslenir? İşte o kaynak ben bitirdim demeden bitmez, terör fitnesi ile biribirine düşürülen terörist ve devlet bitirdik dese ne olur? demese ne olu? Bi tarafımla gülerim.
Öncesinde olmayan terör, bitirdik sandığınız anda, bu kaynak tekrar terörü hortlatırmı? İlk nasıl başlattıysa aynen öyle tekrar başlatır, terörü yapacak gücü varmışki yapmış, ikiye böl parçala uygulamak istemiş, güçlü olduğu için uyguluyor, Bundan sonrada yapar.Ne zamanki yapacak gücü kalmaz, o zaman biter, yoksa ister silah bırak ister affet ne yaparsan yap onun bunun demesiyle kesinlikle bitmez, Kim çıkardı destekledi yarattıysa, ancak o güç devam ettiremez hale gelirse biter, çünkü amacına ulaşmadanda bitirmez.
Amacı neydi ona bakmak yeterli, kullanabileceği uydu bir devlet, ırak ın 32. Paralelinden kuzeyi, yani kuzey ırak bölündü ve adı şimdilerde kuzey ırak bölgesel yönetimi, özerkliği olan biyer, kim yaptı bunu güçlü yaptı, yıllar önce uğraştı yaptı.
Şimdi sırada Sureyinin kuzeyi var, ee uğraştı ve anlaştılar kuzey suriyede özerkliği olan bölge konusunda anlaştılar, buna tabiyki dünyadan tek bir çıt sesi çıkarabilen yok, bizde zaten böyle bir ses çıkamaz, sıkıysa çıksın, güçlü naper eder punduna getirir.
Tüm bu gürültü neden çıkartıldı anlamak güç değil, tetör bitti gürültüsüne kuzey suriye işinide halletti güçlü.
Ama durun, belirli bir zaman sonra hakikaten bitti dediğiniz neydi sizin? Terör tekrar başlarsa şok olmayın sakın, arada hapistekinide çıkarma aymazlığını yaptınızmı, işte onu yapana ne bu dünyada nede öteki dünyada rabbim rahat yüzü göstermeyecektir, buna inanıyorum,
Fakat adam salağın önde gideni oldumu yaparmı yapar, çıkartırmı çıkartır, bu dünyamı yakmışım öte dünyamı kurtarayım demeyen, yani müslümanlığı olmayanlardansa zaten yapar, o kadar yalandan dolandan sonra bunuda yutarlar nasıla mantığı var benim gördüğüm, herşey nasılsa unutulup gidiyor ya, ama o hapisten çıkıp yaşadığı müddet yaptığı herşeyde, kim çıkardı lan bunu diye küfür eden bir millet olursa iş işten geçmiş olur, olayın böyle bir boyuta gelmemesi için güçlüden onay aldınızmı? Alamadıysanız zaten zaman gösterir herşeyi.
Gerçi bu siyasetçilerin suratına tükürsen yarabbi şükür der, kendi partisinin eski genel başkanı ne dedi, hırsızın suratına tükürülür dedi, imkanları olsa siyasiler birbilerininde suratını tükürüğe boğar, ama çıkarları el vermiyor yalana dolana devam işte, yalandan hangi siyasi ölmüş, bakalım bekleyip göreceğiz