TİGEM' den

Ynt: TİGEM' den

Güzel paylaşım. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Fendt ' in arkasındaki pulluğu inceleyen Zir. Müh. Başak Şahan galiba...:D Tigem ' in dünya çapında tanıtılması gerek diye düşünüyorum. Avrupa ve Amerika ' lı çiftçiler Türkiye ' de böyle bir çiftliğin olduğunu duymalılar. Daha önce ben yabancı forumlarda resimlerini paylaşmıştım. Yabancı çiftçiler Tigem ' i görünce şaşırdılar.

güzel paylaşım olmuş .hep avrupa çiftçisinden görmeye alıştığımız kareleri memleketimizden görmek daha güzel...sayeneizde tigemi de görüp tanımış olacağız paylaşımlarınızın devamını bekleriz

paylaşım çok güzel eline sağlık devamını bekliyoruz.. ülkemizde ne topraklar var ben bu fotoları görünce bizim yaptığımız çiftçiliği küçümsedim..

ceya023 link=topic=54935.msg583764#msg583764 date=1335025782' Alıntı:
harika degerler çifçilikte son nokta ceylanpınar .. fendt ın guluk yakıt tuketimi nekadar merak etim 400dekarı işlerken.. birde gözüme çarpan topragın yapışkan oldugu ve pulluk tekerlerine yapıştıgı buda pullugun kalkmasına neden olacaktır aslında o tekerler sabit onlara birer tane sıyırıcı demir parçası eklense guzel olurdu, arka tekerlekte var öle bi demir... kendi pullugumdada aynı sorunu yasadım teker çamur topluyor pullugu kaldırıyor havaya sonra ..onun için tekerlek kullanmıyorum.. uçsuz bucaksız araziler zaten bu makinalar burdan baska bi yere sıgmaz :)

Evet baya toprak toplanmış tekerde:) Biz bu fotoğrafları çektiğim zaman bir heyet gelmişti bizde hem fendtleri bir denemek hemde pulluk ayarlarını yapmak için deneme sürümüne çıkartmıştık aletleri. toprak bu kadar yaşken pulluğa çıkmıyoruz aslında bunlar yanılmıyosam şubat ayıydı, biz mart ortaları gibi çıktık pulluğa bu nedenle bi sorunumuz yok şuan. Fendtler çok fazla yakan makinalar değil. kendi sınıfı bir traktöre göre 10 yılda 75000tl benzin tasarrufu yapmakta. ama fendtler adblue olmadan çalışmamakta. 1neredeyse günde 45 lt ye yakın adblue kullanıyo . buda masrafları arttırıyo ama doğa için mükemmel bir sistem kesinlikle.

ramazanpullu link=topic=54935.msg583773#msg583773 date=1335026345' Alıntı:
büyük case ler vardı görünmüyorlar :S

Case lerde büyük problemler yaşadık. yağ eksiltmeler keçelerden akıtmalar çok çabuk hararet yapması gibi bir çok problem oldu ve hepsini Türk Traktöre geri iade ettik...

alipasalierkan link=topic=54935.msg583842#msg583842 date=1335031509' Alıntı:
Güzel paylaşım. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Fendt ' in arkasındaki pulluğu inceleyen Zir. Müh. Başak Şahan galiba...:D Tigem ' in dünya çapında tanıtılması gerek diye düşünüyorum. Avrupa ve Amerika ' lı çiftçiler Türkiye ' de böyle bir çiftliğin olduğunu duymalılar. Daha önce ben yabancı forumlarda resimlerini paylaşmıştım. Yabancı çiftçiler Tigem ' i görünce şaşırdılar.

Kesinlikle katılıyorum. Bilinmiyo. Yani dünyayı geçelim Türkiyede kimse bilmiyo Tigemi. Mesela 1750000 da araziye sahip olan Tigem Dünyanın en büyük yekpare arazisine sahip olan çiftlik. Arazi büyüklüğü Avrupada 16 Ülkenin yüz ölçümünden fazla. Ve bir kamu kuruluşu yani hepimize ait. Sahip çıkmamız lazım...

Ahmet745 link=topic=54935.msg583894#msg583894 date=1335034563' Alıntı:
paylaşım çok güzel eline sağlık devamını bekliyoruz.. ülkemizde ne topraklar var ben bu fotoları görünce bizim yaptığımız çiftçiliği küçümsedim..

Çiftçiliğin küçümsenicek bir tarafı olamaz bence. Sonuçta tohumdan başlayan bir yolculuk hepimizin hayatlarının devamını sağlıyor. Tigem devletin tabiki büyük olmalı ama tek başına hiç bir şeye yaramazdı....

harika bir paylaşım.. elinize emeğinizi sağlık sulama sistemi dikkatimi çekti çok akıllıca bir çözüm.. motorlar tam bir harika.. adblue yu merak ettim nedir acaba.. paylaşım için teşekkürler inşallah devamınıda bekliyoruz.. Allah işlerinizde kolaylık ürünlerinizde bol bereket versin...