TMO buğday satımı


Arkadaşlar iyi günler bu TMO ya götürdüğümüz buğdayı ziraat bankası teminat olarak sayıp bedelinin %75 ine kadar 9 ay faizsiz kredi veriyormuş bu konunun şartları nelerdir ayrıca emanete koyduğumuz buğdayı kredi borcunu ödemeden buğdayı satıp parasını alamıyormuşuz bu konunun detaylarını anlatırsanız sevinirim
 

Lisanslı depodaki malınızı Türkiye ürün ihtisas borsasında satıyorsunuz, internetten türib in platformuna giriyorsunuz alıcılara hemen satabilirsiniz malınızı, yada satışa yazar alıcı beklersiniz.Burada TMO da alıcı oluyor onada satabilirsiniz, alıcıya satmak, satıcıdan almak için borsa işte, malını koy lisanslı depoya istediğin zaman internete gir sat paranıda banka hesabına ertesi gün yatırırlar, olay basit.

Türib in sitesine girin öğrenin, lisanslı depoya mal vermek için gerekenleride malınızı vermek istediğiniz lisanslı depodan ne yapmanız gerektiğini öğrenin, onlar sizi yönlendirirler.
 
Son düzenleme:
Turibin sayfasından ıyı anlayan çiftciye bravo kolay gıbı ama adeta İlk sene bizi perişan etmişti

Bana kalırsa giren hiçbişey anlamasın, piyasayıda görmesin sadece nasıl bir mal almak istiyorsa alıcı, ona o maldan satmak isteyen karşılaşsın mantığı var, ee buda piyasada çok çeşit kalitede mal olunca saçma sapan bir platform ile alıcı satıcı karşılaştırması gerçekleştirilmeye çalışılmış. Ama platform kötü olsada borsa işini görmeye yarıyor. Benzetmek gerekirse körler sağırlar birbirini ağırlıyormu, evet ağırlıyor, işlem zorda olsa gerçekleşiyor.

Burada satıcı çok dikkat etmeli, malınızı orada alıcının istediği fiyata hemen yazıp işlemin gerçekleşmesini sağlamamak lazım, neden? çünkü alıcı her zaman ucuza mal almaya çalışır, satıcı ürününü satışa çıkardığında hep bir iki tık fiyat olarak üste yazmalı iyi fiyat istemeli ürününe, mala ihtiyacı olan bassın parayı alsın, armut piş ağzıma düş misali hergün düşük fiyata tonlarca ürün alış emri yazıyor bekleşiyorlar satan olsada alsak diye.
 
Bana göre Malını depolama imkanı olmayan icin lisanslı depo bir nimet. fiyat yazma konusuna gelince, borsadaki satış 'ın bitmesini bekleyip turib teki malın a fiyat yazabilirsin, borsa satışı senin için bir veri olur. Şu anda edirne lisanslı depo larında ki satış fiyatı, borsada oluşan fiyatın 20-30 kuruş üstünde. Fiyat konusu tamamı ile sana kalmış
 
Lisanslı depoya verilen ürün senden çıkıp tüccar a geçmiş demektir buğday zaten adamın deposunda lisanlı depoculuk devletin değil tüccarların ekindeki buğday bitmeden buğdayı hiç artırmazlar en iyisi evinde deponda dursun
Elinde tuttuğun mahsulü kime satacaksın peki?
İhtiyacın kadarını, zamanı geldiğinde lisanslı depoya koyup oradan satmak mı yoksa tüccara satmak mı veyahut başka bir yolla satmak mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Lisanslı depoya verilen ürün senden çıkıp tüccar a geçmiş demektir buğday zaten adamın deposunda lisanlı depoculuk devletin değil tüccarların ekindeki buğday bitmeden buğdayı hiç artırmazlar en iyisi evinde deponda dursun
Aslında lisanslı depodaki ürününü satmak zorunda değilsin, tekrar depodan çekebilrsin, fakat o zaman devletin desteklerinden alamaz ve depoyada epey ücret ödemen gerekebilir, analiz desteği depoda durduğu süre kirası vs...

2 yıl depoda kimseye satmadan tutabilirsin, ama 2 yılın bitiminde depodan almak zorundasın

Yada yüzyüze görüştüğün bildiğin anlaştığın bir tüccara virman yapabiliyorsun, yani dışarıdaki tüccarla yüzyüze görüşüp, elüs gösterisin bak bu kadar ton malım var lisanslı depoda, bu kalite bu fiyattan satmak istiyorum sana alırsan virman yapalım dersin, yada satışı sözlü yapar türib borsasındada karşılıklı emirler yazar satışı gerçekleştirirsin, bu imkanlarda var.

Fakat esasen koyacak iyi yeri olan herdaim kendi depolarsa iyi eder.

Ben herdaim kendi depolama imkanı olanın depolaması taraftarıyım, ha yetmiyordur depolama imkanın bir kısmını oraya koyarsın olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Satmak zorunda değilizki
önümüz yıl seçim varmı ? var
seçimden önce fiyat verecekmi seneye? verecek
o zamana kadar saklarım depomda 10 kuruş destek alacağım diye satılmaz nasılsa.

Bu yıl satmayanlar için fena değildi, masrafı kadar satanlar yada kredisini ödeyecek kadar sattıktan sonra kalanını tutan için iyi oldu, aynı taktikle depoda tutarsak nasılsa düşecek hali yok değilmi? :) ne zaman satsan para eder, yeterki iyi depola.

Önemli olan girdilerinde artmaması, eğer girdiler artarsa zaten sat masraf et olayıda biter hepten, kalsın depomda derim, gübre düşmezse gübresiz ekerim yada az gübre atarım, minimum masraf yeterli, çok üreteceğim çok kazanacağım olayı bitti, enflasyon devalüasyon bitirdi o işi, gübreyi ucuzlatırlarsa ne ala üretim beklerler, elektrik mazotta pahalı malum, değilse artık elindekinin kıymetini bilme zamanı.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih6522

Benzer Konular