Ynt: TrakKulüp, Traktörmetre'ye konuk oluyor...
İnşallah herkes sağ salim evine varmıştır. Dün gerçekten çok yorucu fakat bir o kadar da güzel bir gündü. Mayıs ayından beri yapmayı plandığımız programı geç de olsa sıkıntısız çekebildik. Bu tip bir organizasyon firmalar, sitemiz ve bereket tv tarafından ilk defa yapıldığı için ufak tefek aksaklıklar olabilir, bunların da mazur görülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kısaca günün nasıl geçtiğini anlatayım daha sonra resimler eklenecektir. Saat 9:30-10:00 arası Polatlı ' da buluşuldu ve beraberce tarlaya geçildi. Öğle saatlerine kadar traktörler hazırlandı, pulluklar takıldı, operatörler test sürüşleri yaptı. Sonrasında tarla sürümü ve yorumlar için çekim yapılmaya başlandı. En sonda ise programa katılan üyelerimizle beraber kısa bir söyleşi gerçekleştirildi. Çekimler 20:00 ' da bitti. Çekimle alakalı kısım buraya kadar, sonrasında Ankaralı ve Eskişehir ' li üyelerimizle beraber Polatlı ' da 23:00 ' a kadar oturduk, sohbet ettik ve eve dönüş başladı.
İşlerin en yoğun olduğu zaman diliminde çekimlere katılarak güzel bir ortamın sağlanmasına vesile olan hacimmet, fatihcastle, bilal tıraşçı, ibrahim_11, Çağrı, nailyetek, Hüseyin ASLAN, KOPARANLI AHMET, volkanuzel, Ömer Akpınar, Ahmet Köse, Koparanlı__Aykut, coyote26, aaysberkk, enderarslangiray, Koparanlı Yunus, KOPARANLI MUSA ' ya teşekkür ediyorum.
Case IH, Deutz-Fahr, Erkunt, Hattat, John Deere, Kubota, LS, Massey Ferguson, New Holland, Valtra traktörlerinin bayi, üretici ve distribütörlerine, Turan Tarım Makinaları ' na, Ömer Kuloğlu ve ekibi nezdinde Bereket TV ' ye, tarlanın ayarlanması aşamasında emek sarfeden Fatih KALE ' ye ve tarla sahibine de teşekkürler.
Şimdi gelelim İbrahim arkadaşımızla ilgili meseleye. Eskişehir ' den iki arabayla Polatlı ' ya gittik. Hiç bir sıkıntı yok, tarlaya vardık. Daha sonra İbrahim ortadan kayboldu. Duyduk ki tek başına geri dönmüş. Onu da siteden okuyarak öğreniyoruz ki şans eseri siteye bakarak. Kendisini aradım ve niçin böyle bir şey yaptığını sordum. Anladığım kadarıyla sitemi şu: Uzaktan oraya katılmış biri olarak çekim için kendisine bir traktör ayırmamamızmış.
İbrahim ' e ilk önce LS traktörü verdik. Fakat ben bu traktörden anlamam, ben NH ' den anlarım dedi. NH ' yi daha önce verdiğimizi söyledim ve kendisine bu sefer Kubota ' yı teklif ettim. Yine kabul etmedi. Biz de mecburen İbrahim ' i çekim listesinden çıkardık. Bu tip organizasyonlarda herkesi mutlu edemeyiz ama bunun için uğraşan insanlarız. Ve bunun karşılığı bu hareket olmamalı! Çekimler esnasında sadece iki tane arkadaşa kendi traktörünün aynısı denk geldi. Diğerleri farklı markaları ve modelleri kullandı. Herkese bir gün önce süreceği traktör söylendi ve herkes traktörünü araştırdı. Test alanında ise her firmanın yetkilisi traktörü operatörlere tanıttı ve traktör hakkında bilgi verdi. Bu durumda traktör farkının çok önemi kalmadı. Mesela Hacı Mehmet Abi Kubota kullandı. Nail abi Hattat kullandı. Volkan MF kullandı. Herkesin kendi traktörünü çekim için denk getirmek neredeyse imkansız, hele ki NH gibi her köyde en az 20 tane olan bir traktörü. Şu zamana kadar NH ' yi kullanmamış kaç kişi vardır? O zaman herkese NH vermemiz lazım. Peki şimdi size soruyorum. Oraya 18 üyemiz gitti, fakat 10 tane traktör var. Bu durumda ne yapabiliriz? Evet tahmin ettiğiniz seçenek, 8 üye çekimlere maalesef katılamayacak. Keşke gelen herkes katılabilse ve herkese istediği traktör verilse. Ayrıca şunu da söyliyim çekimlere katılmamak demek traktöre binmemek değil, sadece kamerada olmamak demek. Çekimler haricinde traktörler hep ortadaydı, herkes istediğini sürdü ve denedi. Traktöre binmedim, en az 3-4 defa pullukla gidip-gelmedim diyen yalan söyler. Biz de 10 kişiyi belirlerken uygun olacağını düşündüğümüz arkadaşları seçtik. Uygun olması demek sadece traktöre sahip olmak değildir, bunu da belirteyim. Herkes birbirinden değerli, ama birisi olmak zorunda ve birden fazla kritere göre bu karar verilir. Seçtiklerimizin haricindekiler bu işten anlamıyor diye bir düşüncemiz yok. Elbet birisini seçeceğiz ve bu sürekli değişebilir. Bugün birisi seçilir yarın başka birisi. Bunun için küsmeye gerek yok. Bunun için küsecek var da hiç durmasın. Sonraki organizasyonlar için de bu geçerli, bazı arkadaşları listeye dahil edemeyebiliriz, bunun altında bir sebep aramaya gerek yok. Bizim buluşmalarımız, ziyaretlerimiz ve çekimlerimiz sadace bereber olmak, fikir paylaşmak ve aynı dilden konuşmak için bir vesiledir. Kimsenin meşhur olmak gibi amacı yok. Eğer ki bir üyemiz beklenti için buluşmalara geliyorsa ne diyeyim canı sağolsun.