Traktör arkası tapan/Sürgü

Cümleten selamün aleyküm.
Buğday biçiminde bir sıkıntı olmuyor lakin Nohut, mercimek biçiminde tarla zeminini elimizden geldiği kadar tesviye etsek de yine biçer döver, ya topraklı biçiyor veya nohut, mercimeğin bir kısmı tarlada kalıyor. Hâl böyle olunca biçerdöver düzgün biçsin diye adeta nöbet tutuyoruz.
Tarla işlerken kazayağı, tırmık, lastik merdane çeksek de tarlada çukurlar tam manasıyla kapanmıyor, mahsul tarlada kalıyor.
Mercimeklerimizi biçen Urfalılar tarlalarınıza neden tapan çekmiyorsunuz deyince tapanın ne olduğunu sordum. İnternette resimleri var dedi.
Bizim buralarda tapan veya Sürgü de denilen malzeme hiç kullanılmıyor. Dolayısıyla tapan almak için farklı illerden 8-10 kişiyle görüştüm. Hepsi de Tapan için 30 binden fazla istedi.
Tapan kullananlardan tapanı nasıl temin ederiz diye yardım istiyoruz.

Hurdalıktan eski kaz ayağı üst şasesini, bağlantı yerleri olmalı,
Kaç metre genişlikte istiyorsan 15*20 kutu profil veya 14 lü, 16lı veya 20 lik U kaynat sana sürgü,
iyi günlerde kullan