Mf 200 serisi yine gidiyor sudan Lübnan gelip topluyor yüksek fiyattanBikaçgün önce sakarya zirai aletler sanayiye gittim 2 tıra 8 dane kabinli case jxe deut 4065 sardılar maceristana gönderdiler önceden eski mf 200 serisi gidiyordu genelde
Arkadaşlar tekrar tekrar tekrarlayayım iktisatta hiçbir ürün sürekli yükselmez, dolar, altın, mal yada herhangi bir emtia hatta bitcoin bile. Yükselir kar satışları başlar fiyatlar düzeltilir. Kısa vade 1 yıl demektir kısa vade olmasa bile orta vade (1-5) yıl arası ne traktörün nede otomobillerin yüzüne bakan olmayacak. Şuan pandemi olmasa 2000 yılı başlarındaki gibi böyle ekonomik ortamlarda fabrika üretimi araçlar hep değer kaybederdi, plaka takıldımı fiyat düşerdi.
Kim bilir bugün gübre yarın traktör, otomobil belki dolar belki altın, eğer pandemi olmasaydı emtia fiyatları zaten böyle artmazdı beygiri 1.000 Tl den 10 bin olduysa bir düzeltme gelmeli çünkü enflasyonu engelleyebilmek için parasal daralmaya katlanmak gerek. Bu da benim şahsi fikrim. Herkesin fikrinden faydalanmak zaten amacımız.Tezinize saygı duyuyorum hocam. 37 yaşındayım. 90 li yillarda genelede her sene danayi satinca 0 isuzu kamyonet alip garaja koyar 6 ay - 1 yıl sonra satar para kazandık derdik. Kendimizi kandirirdik aslinda. 2000 li yillara kadar ortalama boyle devam etti. Kendimi bildim bileli de 2 yilda bir araba, 4 5 senede bir traktor degistirdik makas fazla acilmasin diye. Hic birini aldığımız fiyatın altına satmadık, satmadım.
Cok uzattim 2014 yılında erkunt 110 aldık. Fiyatını düzenli takip ettim. Yerli ve en az prim yapan traktör olmasına rağmen fiyatı ufak atışlarla devam etti. İthalleri söylemiyorum bile.
Dolayısıyla üretimde kullanılan traktör, ulaşımda kullanılan araç otobüs kamyon vs her neyse onumuzdeki 1 - 5 yılda yüzüne bakılmayacak hale geleceğini sanmıyorum.
Bitcoin borsa vs farklı konular bana göre...
Kendi düşüncemdir
Saygılar...
Çok değil bir kaç sene önce liste Euro fiyatını kuru cüzi bir fiyatta sabitleyip öyle satıyorlardı, şuan ilaç fiyatında Euro 6,5 lira civarında sabitlendiği gibi. Belki yarın bir kampanya olur Euroyu 9 a sabitlerler belki de daha aşağı bir tutara, sonuçta avrupada pek enflasyon yok 100 beygir bir traktör 50-70 bin Euro. Ne yapıyorsak biz birbirimize yapıyoruz bir kaç bayi ve firma karları tavan yapacak milyonlarca çiftçi ezilecek mi yok öyle bir dünya.Fabrikalar alıştı az traktör üretip çok kazanmaya sipariş üzerine üretip garanti satıyorlar ikinci el fiyatlarınıda galerici yükseltiyor sıfır traktör fiyatlarına döviz ve altın fiyatlarına bakarak
Bundan sonra yükselmese bile bu fiyatlardan aşagıda düşmez artık