traktörde cer dişlisinin faydaları nelerdir.bilen varsa aydınlatsın.

Ynt: traktörde cer dişlisinin faydaları nelerdir.bilen varsa aydınlatsın.

cer dişlisi iyi ama her iş içinde avantaşları yok mesele 1 dez avantajı cer dişlili traktörün benzini bitti çekilmesi gerek.vitesi boşa alsan daha viteste gibi direniyo namussuz :D

aksoylar link=topic=24568.msg425548#msg425548 date=1310550428' Alıntı:
cer dişlisi iyi ama her iş içinde avantaşları yok mesele 1 dez avantajı cer dişlili traktörün benzini bitti çekilmesi gerek.vitesi boşa alsan daha viteste gibi direniyo namussuz :D
Abartmayın arkadasım...!!!

cer dişlisi rampa aşağı giderken bir direnç sağlıyor. sanırım ford 5000 liklerde war. bizdeki kepçe olarak kullanılıyo size şöyle diyim ben çekişin olduğu 2 tekerleği de havaya diktim vitesi boşa attım ve birini elimle çevirmeye başladım dönüşü normal engelleyen bişey yok fakat bide ne göreyim diğer karşıdaki teker tam tersine dönüyor :D demekki direnci ondan geliyomuş anladım. tekerin biri öne doğru yuvarlanmaya başlayınca diğeri geriye doğru bi dönüş yapma eğilimine geçiyo bilginize :8