traktörlerde döküm göbekli jant kullanmanın , avantajları ve dez avantajları....

kesinlikle sınav değil...örnek olarak, jd 8530 un döküm göbekli jantı ve çelik göbekli jantı var...

Ynt: traktörlerde döküm göbekli jant kullanmanın , avantajları ve dez avantajları....

doküm kuullanılması tahmınımce kalıp olarak kuçuk fakat ağırlık olarak daha fazla olduğu ıcın kullanılabılır gorusundeyım

Ynt: traktörlerde döküm göbekli jant kullanmanın , avantajları ve dez avantajları....

abı güzel konularda bunlar fakat ben fazla teknık konularda bılgıye sahıp değılım acaba hangısı yınede dığer muhendıs abılerın düsüncelerı ne acaba

suleymanjd link=topic=25076.msg205736#msg205736 date=1250633252' Alıntı:
abı güzel konularda bunlar fakat ben fazla teknık konularda bılgıye sahıp değılım acaba hangısı yınede dığer muhendıs abılerın düsüncelerı ne acaba

döküm göbekli jant göbeği , ilave ağırlık olar tekeri merkezliyor ...mf 398 i bu konuda takdir ediyorum... 2 jantın içinde , 2 dışında ..merkezlemeyi sağlıyor...bu arada tebrik ederim...pik dökümde karbon miktarı fazla olduğu için , esnek olmayan ve kırılgan yapıya sahiptir ..çekili ekipmanda geçerli olabilir ...ama hidrolikle kaldırılan ağır ekipmanlarda problem yaratabilir ...arka tekerlere ani gelen darbelerde döküm göbek , çatlayabilir , kırılabilir düşüncesindeyim...benim düşüncem ...alıntı yapmam zaten ...dağarcığımda ne varsa onu paylaşırım...