Trakya da üre atımı

Malumunuz Trakya’nın yağışsız geçmesinden dolayı ilk üreleri atamadık 27 28 Ocak tarihinde yağış gözüküyor ama kaymasından korkuyoruz gübreleri atmakta tereddütte kaldık acaba yağmuru geçirip yağdıktan sonra mı atsak önden mi atsak diye tereddütte kaldık bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz

Bizde şimdi kayboldu yine yağmur hayırlısı inşallah
Screenshot_20200123-184610.jpg

Hem karasızlık var ama gübre zamanida geldi. Hava durumunu göre hareket etmekte yarar var.Yağmurdan sonra traktör ile girmek sıkıntı,elle atıncada hem insan gücü lazım hem de denk düşmüyor gübre. İyi karar vermek lazım. Hayırlısı bakalım.

Bu kuraklığa göre ufak tefek bir iki yağmur tarlaları çamur yapmaz. Ben, ayın ortalarını bekleyeceğim. Tahminlere göre Şubat ortasından itibaren yağış daha fazla görünüyor. Cemrelerin düşmesiyle birlikte bitki kökleri de harekete geçeceğinden dolayı gübrenin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Kısmet neyse o olur.

27 aralıkta 14 kg kadar üre atmıştık. ben bir sonraki yağışları bekleyeceğim muhtemelen. şubat ortası tekrar yağış gösteriyor uzun tahminlerde. hiç atmayanlar için önümüzdeki hafta uygun gözüküyor. Hafta boyunca tekirdağ çevresinin alacağı yağış 20kg a yakın.