ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR.

Ynt: ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR.

İşin özü şu aslında; üretim miktarının düşük olmasına rağmen satılmaması, milletin patates tüketmediğinden değil. Patatesin de diğerürünlerde olduğu gibi yurt genelinde ki üretim deseni değişti. Daha önceki yıllarda Nevşehir, Niğde ve Afyon-Şuhut olarak bilinen kışlık patates üretim bölgeleri yurt geneline yayıldı. Artık; Eskişehirde, Kütahya da, Adapazarı nda ve daha sayamadığım bir çok yerde üretiliyor. Bu diğer ürünlerde de aynı, yapacak fazla da bişey yok, hepimiz daha çok kazanmanın peşindeyiz, sahip olduğumuz toprakları son limitine kadar değerlendirmek zorundayız.:) Üzgünüm acı, fakat gerçek bu.

abilerim kardeşlerim olmaz diye birşey yok herkes birlik olsa her kafadan bir ses çıkmasa...herşey bizim elimizde....
bu ülkede tarımda söz sahibi olacak kadar büyük bir nüfus çoğunluğuna sahibiz ..neden olmasın
ben buradan ANKARA MERKEZE yakın çiftçi arkadaşlarımızdan rica ediyorum size yakın bu işi nasıl örgütlenip nasıl söz sahibi oluruz hangi yolları izlemek gerekiyor araştırsın bizlere buradan haber versin kalkalım artık yerimizden ve uyanalım artık..
OLMAZMI...

sendikaya yürüyüşe isyana gerek yok. sadece sandıkta mantıklı ve gerçekten düşünerek oy verelim yeter. her seçim sonrası bu naraları atarız ama seçime bir hafta kala hepsini unuturuz. sonrada yetmez ama evetler, inadına akpler falan... iktidar kim olursa olsun vatandaş milletvekiline hesap sorabilmeli, soramıyorsa değiştirebilmeli. eğer bu kafayla oy verirsek kim gelirse gelsin düzen değişmez, nasılsa seçime iki gün kala herşeyi unuturuz, ağzımıza bir parmak bal çalarlar aynı tas aynı hamam devam.

tümosan 8095 link=topic=63079.msg707477#msg707477 date=1361639916' Alıntı:
oyu veren versede ,ceremetini hep cekmiyormuyuz Erdal bey.
ben kendi adıma memnunum fakat vatandaşı düşünüyorum ama benim onları düşündüğüm kadar kendilerini düşünmüyorlar.Dilim de tüğ bitti anlatmaktan senelerdir fakat nafile halen aynı

haklısın aynen katılıyorum sen ver akp ye sonrada Isyan et oyle bır sey yok secım zamanı herkes bılınclı oy kullanmalı dıye dusunuyorum ...

dış güçlerin ülkemiz tarımında etkileri çok büyük çiftçi bilinçlendirme yok burada herkes ya patates eker yada aynı anda ayçiçeği
AS duyurunu tarım müdürlükleri ne
ahmet sen şunu ek
memet sen şunu ek
ali sen korunga
veli sende mısır
dağıt çiftçiye arz talep doğrultusunda ektir ki herkesin malı para etsin elinde kalmasın ..

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=63079.msg707499#msg707499 date=1361640577' Alıntı:
dış güçlerin ülkemiz tarımında etkileri çok büyük çiftçi bilinçlendirme yok burada herkes ya patates eker yada aynı anda ayçiçeği
AS duyurunu tarım müdürlükleri ne
ahmet sen şunu ek
memet sen şunu ek
ali sen korunga
veli sende mısır
dağıt çiftçiye arz talep doğrultusunda ektir ki herkesin malı para etsin elinde kalmasın ..
Bu dedıklerınız yapılacak fakat şu şekilde
ahmet A.Ş.
Pınar A.Ş.
Nam A.Ş.
.. A.Ş.

Ülkemiz tarım ve hayvancılık konusunda ,dünya devletleri arasında kendi kendine yeten bir ülkeyken,son yıllardaki izlenilen yanlış politakalar ve oynanan oyunlar sonucu .ülkemizde tarım ve hayvancılığın geldiği noktaya bir bakalım lütfen arkadaşlar.
Ülkemizde yetişmeyen ürünmü var ,iklim ve toprak yapısı olarak ülkemiz cogu ülkeden cok daha uygun .ama gerek iç gerek dış engeller var.
artık ben demeden vaz geçip biz demeliz.

arkadaşlar bir önerim olacak.sırasıyla konya -kayseri-gönen-kütahya-burdur tarım fuarları var.buralardan 1 veya 2 tanesinden trakkulup adına stant kiralayıp,kulüp olarak kendi gücümüzü test edebiliriz,ondan sonra neler yapabiliriz onlar tartışılabilir,çoğunluk kararıylada haraket edilir.(aksi taktirde tam işlerin başladığı şu sıralar örgüt mörgüt deyip toplantı ve yürüyüş yasağından dolayı 5-6 ay bi yatarsak.benim arkamda köyde işleri yapacak 2 tane bebe var,onlarda traktörün kapısını açamazlar.HEPİMİZİN TEK KORKUSU BU)yönetici arkadaşlara duyurulur.

zafer ozan link=topic=63079.msg707522#msg707522 date=1361641333' Alıntı:
arkadaşlar bir önerim olacak.sırasıyla konya -kayseri-gönen-kütahya-burdur tarım fuarları var.buralardan 1 veya 2 tanesinden trakkulup adına stant kiralayıp,kulüp olarak kendi gücümüzü test edebiliriz,ondan sonra neler yapabiliriz onlar tartışılabilir,çoğunluk kararıylada haraket edilir.(aksi taktirde tam işlerin başladığı şu sıralar örgüt mörgüt deyip toplantı ve yürüyüş yasağından dolayı 5-6 ay bi yatarsak.benim arkamda köyde işleri yapacak 2 tane bebe var,onlarda traktörün kapısını açamazlar.HEPİMİZİN TEK KORKUSU BU)yönetici arkadaşlara duyurulur.

Konya Tarım fuarında değil stand, su sebili için bile yer yok. Fuar full standtlar olarak...

Sendika diyorsunuz ya;
Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu,
Türk-iş Konfederasyonu idi.
Türk-iş bile yok olduktan sonra.
Yapacak bir şey yok.

Ülkemizi yönetenler,
Özellikle tarım konusunda işini çok iyi yapıyor.
Tebrikler.
alk-*s

bende varım sonu na kadar varım zararı ne olursa varım namı olsun şanı olmasın varım ama site adminleri öyle demiyor topraktan üründen traktörden bahsedin diyorlar böyle konular yasak girmeyin diyorlar bende burdan site adminlerine sesleniyorum her şey elinizde üyelerinize site üzerinden bir davetiye gönderin herkesin haberi olsun bir tarih saat verin o gün ankarada TBMM yakınlarında toplanıp eylemimizi protestomuzu yapıp sesimizi duyuralım madem 50 bin üyemiz varmış bu sayı şimdilik yeter ona yasak buna yasak demekle çözüm üretilmiyor madem elimizde böyle bir güç var kullanalım site yönetiçileride buna bir ön ayak olsun biz bunu başaralım emin olun arkası gelecektir hakkını savunmayana hakkını vermiyorlar bu sindirme korkutma politikasına bir dur diyelim arkadaşlar acın halinden tok anlamazmış bizim çırpınmamızda o hesaba geliyor inanın arkadaşlar aç geziyoruz bu gün düzelir yarın düzelir hep umutla yaşıyoruz inanırmısınız arkadaşlar yazlık arpa yulaf yerlerim hazır bekliyor traktörümün deposunda 1 litre mazot yok koyacak paramda yok daha gübreler atılacak alacak maddiyat yok sadece ben değil üreten kesimin hepsi bu durumda

ama bu site yönetiminin ben böyle bir işe ön ayak olcağına inanmıyorum burda kimin traktörü kimi çekmiş oyun modları geçimle çözümle alakası olmayan şeyler örnek tropik traktör rekorunu kıralım kıramadınız bi gitti şu rekoru 2 senedir ,yalan söyleyelim , bir kelime eksitl bilmem bir şey yap karın doyurmuyor böyle şeyler site çoluk çocuğun elinde oyuncak olmuş açıl yardım edin yazıyor linke tıklıyorsun bir oyun modu çıkıyor yardım edin oyuna eklediğim hayvanlar kayboluyor kusura bakmayın bu kafayla biz bir yere varamayız bir çözüm üretemeyiz her neyin kafasını yaşıyorsak

Az önce CNN Turk te Para Dedektifi adlı programı izledim. İpsala daki çeltik üreticilerinin sorunlarını ve pirincin üreticiden alınırken90 krş-tan tsatılırken 4.75 Tl ye ulaşan fiyat artışını uzman gazetecilik örneği ile araştırılıp medyaya taşınmasını izledim. Bence sektördeki tüm sıkıntılı arkadaşlarında bu tür programlar ile istek ve şikayetlerini dillendirmesi gerekli. Trakkulüp le falan olacak iş değil, bahsi geçen konular.:)

abi zeytınde öyle bız satıyoruz atıyorum 2 liraya buyuk marketlerde en ucuz Gemlik zeytını 10 lira bız kar edemıyoruz bu nasıl iştir anlamıyorum...

54_lift_o_matic link=topic=63079.msg708045#msg708045 date=1361717291' Alıntı:
abi zeytınde öyle bız satıyoruz atıyorum 2 liraya buyuk marketlerde en ucuz Gemlik zeytını 10 lira bız kar edemıyoruz bu nasıl iştir anlamıyorum...
Sizinki yine bir takım işlemlerden geçiyor diyelim , ya benim nohut, markette 6.5 lira ben 2.5 tlye satasıya kadar canım çıkıyor.Sorun ziraat odalarının çiftçinin yanında olmayışıdır, havadan sudan konularda demeç verir yada (bu ramazanda pideye zam yok) diye demeç verirler, üreticinin sesi kısık, örgütü de tam karşısında...