Yakın zamanda tarım Kireci uygulaması yapan varmı?

Arkadaşlar tarım Kireci uygulaması yapıcam,bilgi ve deneyimini paylaşacak arkadaş varmı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ynt: Yakın zamanda tarım Kireci uygulaması yapan varmı?

iskender link=topic=85888.msg1026443#msg1026443 date=1444677356' Alıntı:
Arkadaşlar tarım Kireci uygulaması yapıcam,bilgi ve deneyimini paylaşacak arkadaş varmı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
neden

iskender link=topic=85888.msg1026546#msg1026546 date=1444718523' Alıntı:
Bilgi paylaşıldığı zaman artar.ilk defa deneyeceğim bu yüzden .
hayır neden diye sormamın amacı toprak ph nızdaki dengesizlik yüzünden mi uygulama yapıyorsunuz analiz yaptırdınız mı

Benimde toprak krec siz çıktı Ekim ' den önce uygulama yapayım dedim ama ziraatci arkadaş Ekim ' den en az 2 ay önce verilmesi gerektiğini anca ph i düzeleceğine söyledi ekim ile birlikte uygulayım dedim tohum a zarar vereceğini söyledi birde unutmadan toprağa kreci uygulayınca hemen goble ile karıştırma lazım

Analiz falan yok köydeki arazilerin çoğu kumsal,ayrıca yağmurdan sonra toprak üzerinde sanki mazot akmış gibi renkler oluşuyor.

Az önce kireç işini bitirdim.birazdan gece Vardiyası gidicem fabrikaya.tarla sürümüne başlanmış yine.cuma günü buğday ekim hazırlıklarına başlıyacam.tam gaz devam.

Yakın olsa bizim tarlaların birinden iki kamyon toprak gönderelim yayın diyecektim, 35% kireç...

Allah razı olsun düşünme yeter.

camuka19 link=topic=85888.msg1027422#msg1027422 date=1444996028' Alıntı:
tarım kireci ile kükürt aynı şey mi?

Kullanim alanlari tam zit. Farkli seyler, kukurt pH dusurmek amacli kullaniliyor, kirec pH yukseltmek icin.

camuka19 link=topic=85888.msg1027422#msg1027422 date=1444996028' Alıntı:
tarım kireci ile kükürt aynı şey mi?
ikiside toprak düzenleyici ama ters etki gösteriyorlar cem abinin de dediği gibi
ben o yüzden sormuştum iskender abiye analiz yaptırdınızmı diye
ama yaptırmadan kullanmış
şimdi eğer fazla attıysa ve toprak ph ını yükselttiyse bir de kükürt uygulayıp topraktaki kireci kırması gerekecek
kükürt ve kireç uygulamaları riskli uygulamalardır