Yaktılar Beni Boşuna....

Ynt: Yaktılar Beni Boşuna....

Başlangıçta tarlada balyalanmış saplar,balyalanmamış saplar ve balya makinasıyla traktör ve yanmaya başlamış bir anız var.Traktör uzakta ve sağlam.Demekki tarlada balya yapıyordu.
Yangın başlayınca telaşlandı motoru stop ettirip tekrar çalıştıramadı herhalde.Anızda yana yana gelip motoru tutuşturdu.Yangının sebebide söndürmeden attığı sigaradır.
Kameraya alan safterunda sinemacılığı bırakıp başlangıçta yardım etseydi zarar böyle olmazdı.Birçok traktör artık söndürücü bulunduruyor.
Paylaşım için tşk.
 
Ynt: Yaktılar Beni Boşuna....

alper4u link=topic=71315.msg822153#msg822153 date=1388933590' Alıntı:
Yazık olmuş makine tutuşmuş sonra anıza sıçramış anladığım kadarıyla.Traktörü kurtarabilselermiş iyiymiş.Ayıramadılar zannımca makineden.. :(
Kardeş,başlangıçta traktör sağlam.Anız yanıyor.Anız gelip traktörü tutuşturdu.Adam sanki yangının gelip traktörü yakmasını bekledi.
 
Ynt: Yaktılar Beni Boşuna....

geçmiş olsun. burdan konuşmak kolay , yok öyle yapsınlar, böyle yapsınlar . o adamın da aklına gelmiştir traktörü çıkarıp kurtarmak, elektronik motor, belki altında kablolar eridi daha önce yürümedi traktör, bıraktı canını kurtardı. belki çeki kısmı ısındı ateşten çiviyi çıkaramadı, yanında çıkaracak alet yoktu. bu yaz 2 kez bir arkadaşın clayson biçerdöveri yangından kurtardık, hem de ayçiçeğinde. bu yaz bir tanıdığın medion 310 yandı gitti yepyeni makina. 4 sene önce john deere yandı buğday tarlasında ,gözümüzün önünde, hiçbirşey yapamadık. o psikolojiyi yaşayın ne demek istediğimi anlayacaksınız, çaresizlik nasıl bir duygu. itfaiye gelene kadar olan oluyor zaten, gelse bile bizim itfaiyemiz tarlayı suluyor, yangın yayılmasın diye, makinayı kurtarmıyor ki. ilk 30 sn deki müdahele önemli, gerisine ister kaza,ister kader, ne dersen de.
 

Benzer Konular