yardım lazımm !!!!

herkeze hayırı aksamlar aracıma ses sistemi yapmak istiyorum hangi markaları tercih etmeliyim nelere dikkat etmeliyim bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Pioneer Veya Alpineden Şaşma derim
ayrıca kapı içlerine komponentli hoparlör kullanmanı tavsiye ederim (resmini attım)
bu şekilde ses sagdan başlayıp sola dogru çok güzel bir şekilde dolaşım saglar bütün enstrümanların sesini her hoparlörden tek tek duyabilirsin

ALPINE-SPG-13CS-5-1-4-inç-13-cm-Komponent-2-Yollu-Hoparlör.png

ayrıca kapı içlerine komponentli hoparlör kullanmanı tavsiye ederim (resmini attım)
bu şekilde ses sagdan başlayıp sola dogru çok güzel bir şekilde dolaşım saglar bütün enstrümanların sesini her hoparlörden tek tek duyabilirsin

Ekli dosyayı görüntüle 15592
soldakiler ne işe yarıyor acaba..

bende ssangyongun kapidakileri değişecem..
16 cm lazım..
ana ünite navimex multimedia..
4x50w..
kapidakiler patlak ses çıkarıyor..
sebebi büyük ihtimal navimexin çıkışları fazla o yakmış artık ina göre bişey uyduracam..
marka ve watt ve rms ne olacak bilemiyorum.. hayırlısı

soldakiler ne işe yarıyor acaba..

bende ssangyongun kapidakileri değişecem..
16 cm lazım..
ana ünite navimex multimedia..
4x50w..
kapidakiler patlak ses çıkarıyor..
sebebi büyük ihtimal navimexin çıkışları fazla o yakmış artık ina göre bişey uyduracam..
marka ve watt ve rms ne olacak bilemiyorum.. hayırlısı

abi soldaki kit hoparlörü twiteri ve teyp girişinden gelen kablo baglantısı için
dediğim gibi alpine pioneer veya kicker önerim ama biraz pahalı bunlar
kompanent olarak genelde pahalı
en ucuzu kenwood ve soundmax diye bılıyorum
tabi bide bunları yerinde kullanabilmen için Subwofer ve Amfi lazım

Son düzenleme:
Eski hevesim yok benim arabada anfisiz 6 hoparlör var önler 10cm Sony Teyp mosfet çıkışlı Jvc arkalar 2 oval 2 tanede 17 cm Pionner. Ses sistemi işi teferruatlı amaç biraz bass dinlemekse basit bir anfi ve subwoofer iş görür. Yanılgı noktasıda kullanılan anfinin çıkışın teypten düşük çıkması. Kullanılan hoparlörü bağlarken +/- ohm ve rms değerine dikkat etmek lazım.,yön ters olursa hoparlör içe vurur ses kaybı ve hoparlörün ömrü kısalır.

Yakın olsan benim tesisatı verirdim sana kabinli jbl çift bas 2200 wat sansui 2500 watt baş amfisi cadence ses amfisi 4 adet infinity component

abi arabayı yeni aldık üstünde dandık bi teyp ve 4 tane yuvarlak pioneer var simdilik jameson marka 4x50 wat teyp ile 900 wat kayık hoparlor aldım hafta sonuna elimde olacak ins subwoofer ve anfiyi arastırıyorum simdi prof sistem istemiyorum tatmin edici derecede olursa yeter . yinede tesekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 15592
tesekkürler abi jameson marka kullanan arkadaslarım ile görüstüm hoparlorlerini inceledim hoparlorlerin sesini dinledim gayet hosuma gitti simdilik jameson teyp ile 900 wat iki tane kayıp hoparlor aldım . pioneer ali dedigimiz bir abimiz var pioneer in bayisi onunlada görüstüm subwoofer ve amfiyi fiyat biraz pahalı ama bakacaz artık

aliexpress'e kendimi iyice alıştırdım..
dvr ve navigasyon siparişi verdim birde iç dış sıcaklık..
göstergesi..
müzik sistemine component ve coax karışık yapacam..
hoparlörleride bu siteden sipariş verecem ama bildiğim markalar yok..
bakalım incelemeye devam

Tesisat yaparken dinlenilen müzik tarzı da hoparlör seçiminde önemli her markanın ve modelin ses tepkisi farklı. İyi bir ses için maliyette bir miktar yükseliyor. Ben teyp olarak pioneer kullanıyorum çok memnunum. Sistem olarakta komponent Morel Tempo 6, bass Rockford Fosgate P2 30, amfi Audison Srx5, kapasitör Stinger 1 farad, kablolar Stinger. Ben çok memnunum sesi dinleyen hayran kalıyor. Eğer çok ağır Rock müzik dinleyeceksen Focal yada Hertz işini görür.

Tesisat yaparken dinlenilen müzik tarzı da hoparlör seçiminde önemli her markanın ve modelin ses tepkisi farklı. İyi bir ses için maliyette bir miktar yükseliyor. Ben teyp olarak pioneer kullanıyorum çok memnunum. Sistem olarakta komponent Morel Tempo 6, bass Rockford Fosgate P2 30, amfi Audison Srx5, kapasitör Stinger 1 farad, kablolar Stinger. Ben çok memnunum sesi dinleyen hayran kalıyor. Eğer çok ağır Rock müzik dinleyeceksen Focal yada Hertz işini görür.
kapasitör önemlimi mustafa

subwoofer kullanmayacam..
2 component 2 coax 2'de twitter
kapasitör olmasada olur sanki..

Coaxlar bass vurmayacak mı? Bence coax kullanıp sesi bozma. Ön kapıya 1 takım iyi bir komponent al arkayada küçük bir bass. O kadar sese gerek yok hem kalitesiz ses olacak. Olmadı 3 yollu komponent alırsın bütün işini yapar. Sonuçta kendin için sistem yapıyorsun parti minibüsleri gibi yollara yayın yapmaya gerek yok.

Coaxlar bass vurmayacak mı? Bence coax kullanıp sesi bozma. Ön kapıya 1 takım iyi bir komponent al arkayada küçük bir bass. O kadar sese gerek yok hem kalitesiz ses olacak. Olmadı 3 yollu komponent alırsın bütün işini yapar. Sonuçta kendin için sistem yapıyorsun parti minibüsleri gibi yollara yayın yapmaya gerek yok.
mustafa 4 kapıda 4 hoperlör var..
önlere comp yaparsak arka ne olacak boşmu dursun :)
ben o yüzden ön coax arka kapılara comp düşündüm.. birde amfi..
Ayrıca bass düşünmüyorum..
hem bass için yerde yok..

mustafa 4 kapıda 4 hoperlör var..
önlere comp yaparsak arka ne olacak boşmu dursun :)
ben o yüzden ön coax arka kapılara comp düşündüm.. birde amfi..
Ayrıca bass düşünmüyorum..
hem bass için yerde yok..

hepsini compenant yap daha iyi ses alırsın yusuf kardeşim..ben traktöre bir çift taktım anfisiz gayet iyi fakat küçük modelli arabalarda çıkan anfilerden bulup takmayı düşünüyorun