maliyetleri nasıldı acaba? bu sene eft ye geçmeyi düşünüyor musunuz?Geçen sezon denedik. 15 kilo eft dap ile ekilen ve 22 kilo normal dapla ekilen yerde eft dap ile ekilen yer verimde öndeydi. Aynı tarla içinde denendi.
Kağıt üzerinde harika duruyor ancak para tuzağı mi yoksa işe yarıyor mu ben denemedim dahaGeçen sezon denedik. 15 kilo eft dap ile ekilen ve 22 kilo normal dapla ekilen yerde eft dap ile ekilen yer verimde öndeydi. Aynı tarla içinde denendi.
O zaman dap 22 veya 23, eft dap da 28 bindi. Bu yıl fiyatlar daha da saçmalamış. Ama eftnin hamallığı daha az oluyor (dönüme daha az attığımız için) hem de çuvallar 40 kiloluk o yüzden ona daha yakınımmaliyetleri nasıldı acaba? bu sene eft ye geçmeyi düşünüyor musunuz?
Açıkçası verim farkını gübreye yorabileceğimiz bir sene değildi bu sene. Neresi daha çok yağış aldıysa orası daha iyi oldu. Ama deneme tarlasında eft gübreyle ekilen kısımda 1 saatte depo doluyorsa düz dapla ekilen kısımda 2 saatte doluyordu. Tüm tarlaya aynı yaprak gübrelemesini yaptım. Ne var ki bu sene ortalama 150 kilo biçtik, her türlü zarardayız. O yüzden öncelik masraftan kısmak.Kağıt üzerinde harika duruyor ancak para tuzağı mi yoksa işe yarıyor mu ben denemedim daha
Verim olarak ne gözlemlediniz