yeter ki çiftçi, üreten kazanmasın

Ynt: yeter ki çiftçi, üreten kazanmasın

gençler sıkmayın canınızı 1 ton kaliteli ekmeklik buğday ithal edilecek
fiyatlara fazla bir etkisi olmaz bizim yapmamız gereken bu işi daha bilinçli yapmak
kaliteli ürün üretmek ve örgütlenmektir. Örgütlenemezsek bizim gibi küçük çiftçiler
zamanla ortadan kalkacaktır.

akaryakıt zamlı diyorsun,siyset yapma diyorlar ithal ediliyor neyapsın adamlar diyorlar.hayvancılık bitti diyorsun olurmu yaaa ithal getiriyorlar herkese sıfır faizli kredi veriyorlar diyorlar.maliyetimiz yüksek diyoruz gübrediy di mazottu arpa buğday para etmiyor diyorsun şükret diyorlar.ne var nalmadım ben bu ekeni biçeni...

Direnmek lazım direnmeyen kaybeder.amaç çiftçi sayısını azaltıp onlarıda şehirde dilenci (hükümet veriyoya nasıl olsa bu sayede oy potansıyelıde oluyor) veya bulabilirse asgari ücrete talim ettirmek

saygılar

fakir çiftçi iyi birşeydir.harmanda malını ucuz fiyata satar zenginin malına mal katar. çünkü borçludur.kredi kullanır.gübreyi mazotu herşeyi borç alır faiz öder bankalar kazanır.beş parasız dörtgözle desteklemeleri bekler seçim öncesi gelen destekleme ile sahte mutluluklar yaşar.oyunu kullanır.temelli sıfırı tüketince tarlasını almaya gelen dev lere tarlayı satmak için sıraya girer.minnettar kalır.yemez,içmez,giymez.uzun samsun la demli çayını lüks olarak görür.şehirdeki çoluk çucuğundan gelen eski gocuk,elbise ayakkabı gibi şeyleri giyerek ömrü geçer gider.

koylu kardes bugun baya bır kızmıssın sakın ol
herzamankı laflar bu ıthal mıs neymıs toplanıp bırlesmekmıs yapamayacaagımız şeyler bunlar nedenı turk olarak hayatta devlete karşı baş kaldıramayız ekmek davası olsada cunku bız turkuz soyler soyler gecerız
tarımda ıllakı ıstıkrarlı polıtıka takıp edılmedıgı surecede cok surunuruz sımdıkı polıtıka uretmeme uc 5 ıte rant saglamak bakın adamın bırı 8 seneden berı senelık 2 mılyon ton mısır sokuyor ulkeye hemıde gdo lumu gdo lu kım ses cıkarıyor bugdayda fasulyede gelır daha tek care sandık
bu gıdısle onuda goremeyecegız gıbıde baksanıza ortalıga hıcmı tv seyretmezsınız kazan kaynıyor temeller catlıyor

ben battım bu dönemde.dün ögrendim köyü aradım bir abimiz daha batmış traktörünü ve biçerdöverini almışlar satmış birşey olmuş.hemen derler ayagını yorganına göre uzataydı.öyle olmuyor bunu herkes biliyor. laf olsun torba dolsun misali.arkadaş biz niye üretiğimiz hakkıyla satamıyoruz.ne arabamı rampada boşa alıp birde kontak kapatıyorum benim gibi binlerce on binlerce yüzbinlerce insan var.asgari ücretle üç kuruş yardımla ne kazanacaksın ne üreteceksin ....

bakın ne ucuz mazot nede gubre hayalı kumayın ulkede satılacak yer kalmadı zengın zaten vergı vermez arada bır af cıkar cuzi mıktar oder anasının ak sutu gıbı parayı helaller ee dongu nerden olacak asgarıyle calışan 500 adamdan 150 lıra gecınemeyen cıftcıden lt 1700 lıra alacakkı ac kopekler doysun

vallahi bilmiyorum traktör alacgım hevesim kursagımda kaldı.mesai bitti artık evden devam.

köylü link=topic=37340.msg317551#msg317551 date=1293032751' Alıntı:
vallahi bilmiyorum traktör alacgım hevesim kursagımda kaldı.mesai bitti artık evden devam.
kazanılacak paraya güvenerek traktör alma.işler umduğun gibi gitmezse iyi olmaz.

bilmiyorum arkadaşlar tarlam sürülücek onun bunun traktörüyle olmuyor.120 başıma kendi şahsıma ait 200 dönümün üstünde ortagım var.bilmiyorum.iyi dilekler için teşekürler.2. el alacım.en kötü traktör 20000 tl den başlıyor.
tarım politikalrını duyunca kafayı yiyorum.

Bugün bakanlar iyi şeylere imza atmış boş durmamışlar ne diyelim keser döner sap döner gün döner hesap döner

hayırlısı olsun başka çare yok ağlasakda duymuyorlar bagırsakda duymuyorlar.ALLAH yardımcımız olsun

köylü link=topic=37340.msg317579#msg317579 date=1293037081' Alıntı:
bilmiyorum arkadaşlar tarlam sürülücek onun bunun traktörüyle olmuyor.120 başıma kendi şahsıma ait 200 dönümün üstünde ortagım var.bilmiyorum.iyi dilekler için teşekürler.2. el alacım.en kötü traktör 20000 tl den başlıyor.
Ozaman senin yapacağin, Cüzi bir Rakama bir traktor almakk olmali yani önünü göremiyoruzz bizde ne yapcaz bakalimm Hasat zamanı deniliyordu, 3 - ay sonra buğdayın kg fiyatı 600-620 krs borç ödicezz, depolayalım biraz menfaatimiz olsun diyee arabamızı sattık, hıcbişi yokk ylbasından sonra bakalım ne olcakkk mecbur Satcazz bugunlerde kg fıyatı 570krs ' a kadar alıyormiş.

köylü link=topic=37340.msg317579#msg317579 date=1293037081' Alıntı:
kardeş derdini deşmeyelim de.sen traktörü sattın mı?söyldiğin yerlerde buğday arpa mı var.yani buğday arpa ekiliyse güz aylarına kadar çift çubuk işi yok.45-50 hp bir traktör alsan gübre,zehir nakliye gibi işlere yeter.güzün de büyütürsün.