Yılan Sorunu

Ynt: Yılan Sorunu

la saten hayvan senden korkuyo ya hic ellemeden gecip gidecen yada kacmasına izin verecen

cebrail68 link=topic=70644.msg808945#msg808945 date=1386865410' Alıntı:
Hiç yılanlar karşı karşıya geldinizmi ,geldiğinizde ne yaptınız ?
ben geldim elimde kazma vardı iki yılan çifleşmişler sarılmışlar sıcagınaltında darbi patikayolda onlar bana benolara bimühlet bakındık sonra bana bi korku geldi geriye doğru bi kaçmam oldu

Dünya ' daki en tehlikel canlı İNSANOĞLU ' dur...

Hanım her zaman der ' Yılan üstüne basmadığın sürece, sana zarar wermez....'

Ki Anadolu ' muzda öyle zehirli türler de yoktur...

Size doğrudan zarar wermeyen Domuz w.s. gibi haywanlar dışında hiç bir canlıyı zorda kalmadıkça asla ama asla öldürmeyin....

Haywanlar içgüdüleri ile hareket eder, insanlar akılları ile ama bazen haywanların daha akıllı olduğunu da düşünmüyor değilim...

Jennifer Lopez, Robert Redford, Morgan Freeman ' ın başrollerinde oynadığı 'An Unfinished Life' filminde sewdiğim bence klasik olacak bir cümle war...

Morgan Freeman ayının saldırısına uğramış sonrasında yatalak olmuş bir çiftçidir, Robert Redford da bu ayıyı wuracaktır, neyse tam hedefde iken wuramadan orman görewlileri ayıyı yakalar kafese koyarlar....

Morgan Freeman önce ayıyı besletir, günler sonra da der ki'Ayı, ayılığını yaptı, onu wurma serbest bırak....'

Welhasıl ayı serbest kalır, sonra yine karşılaşırlar Morgan Freeman ' ı öldürmeden geçer gider...

Hermiyas link=topic=70644.msg809059#msg809059 date=1386871425' Alıntı:

Size doğrudan zarar wermeyen Domuz w.s. gibi haywanlar dışında hiç bir canlıyı zorda kalmadıkça asla ama asla öldürmeyin....

Haywanlar içgüdüleri ile hareket eder, insanlar akılları ile ama bazen haywanların daha akıllı olduğunu da düşünmüyor değilim...

Jennifer Lopez, Robert Redford, Morgan Freeman ' ın başrollerinde oynadığı 'An Unfinished Life' filminde sewdiğim bence klasik olacak bir cümle war...

Morgan Freeman ayının saldırısına uğramış sonrasında yatalak olmuş bir çiftçidir, Robert Redford da bu ayıyı wuracaktır, neyse tam hedefde iken wuramadan orman görewlileri ayıyı yakalar kafese koyarlar....

Morgan Freeman önce ayıyı besletir, günler sonra da der ki'Ayı, ayılığını yaptı, onu wurma serbest bırak....'

Welhasıl ayı serbest kalır, sonra yine karşılaşırlar Morgan Freeman ' ı öldürmeden geçer gider...
*098*-

diye yılan türü var kaçarken saatte 40 km yapmazsan yakalıyormuş seni belgeselde izlemiştim
bir latifede ben yazayım . köpeğe sormuşlar ne kadar koşarsın diye köpekte mahallenin p..i nin ne kadar hızlı kovaladığına bağlı.

Hermiyas link=topic=70644.msg809059#msg809059 date=1386871425' Alıntı:

klavyenizde ki 'v' harfi çalışmıyor galiba

Yılanlarla bir çok kez karşılaştım ama genelde küçüktü. Büyüklerine rast gelmedim. Hayvanı sıkıştırmamak, üzerine gitmemek gerekir. Bence kene sorunu yılandan daha büyük bir sorun...

konuyu ilk gördüğümde ilk önce yonca ve fiğ tarlarında biçme makinalarının öldürdüğü yılan kaplumbağa gibi hayvanların parçalarının yada kanlarının yem bitkisine karışarak hedef hayvanı hasta etmesi yada ölümüne sebebiyet vermesini sanmıştım.ikinci aklıma gelende yılan yada gelinciklerin ağıllardaki havanları emmesi ısırması ve bundan doğacak olumsuzluklar.

benim yılanlardan gördüğüm tek zararlar bunlar.yoksa şahsi hiçbir meselem yoktur.

Abiler sizler köyde yaşıyorsunuz siler alışkınsınız ama ben yurtdışında yaşıyorum.yılan hiç karşı karşıya 1-2 defa denkgeldim.köyde yaşamaya başladımı alışmam biraz zor olacak ..

bu sene ikidefa ayağıma dolandı hiç bir şey yapmadı sakin olursan zaten kendi yoluna gidiyor bizim anadoluda olan yılanlar belgeselerdeki gibi deyil eskilerde toprak evlerin çatısında oluyorlarmış siyah renkde yılan bir nevi fare temizleyicidir toprakda hayvan iç güdüsel olarak hareket ediyor saldırı gördümü savunmaya geçiyor yılanda karşına geçip dikilecek hali yok imkansız gibi birşey sen hayvandan korkuyosun hayvan senden korkuyo ikinizde kaçıyonuz en güvenli yere ulaşana kadar oho-*s birde çiftcilikde yılan akrep felan bunalrdan korkarsanız çiftcilikzorlaşır mesala bizim burda yılanı eliyle tutup fareden korkan kadınlar var genelde alevi kökenli olanlar yılanı eliyle tutabiliyor

Dedem anlatırdı, ' ' eskiden her evin bir yılanı olur ' ' derdi. Evin çatısında olurmuş. Tabi yılan olunca fare olmuyor. Ben faredense yılanı tercih ederim :D. Yıllardır çözüm bulamadık namıssıza...

cebrail68 link=topic=70644.msg808888#msg808888 date=1386861285' Alıntı:
diyelim kaçıyok oda bizim peşimizden gelirse ne yapacağız.herzaman kaçmayla olmazki buna bir çözüm bulmak gerek
Verecen küreği verecen küreği sop-*-sa elinde vurucu kırıcı delici yanıcı ne varsa saldır. Çünkü niyeti bozmuş yılan. Katli vaciptir. Uzun çizme belki biraz engeller.