En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım


Çay içerken bazen dibinde ufacık çay tortuları olur.
Hiç dikkatinizi çekti mi?
Yine de çayı içersiniz ve ondan keyif alırsınız.
Çayı çay yapan sır zaten o tanelerde..
Hayat da bence böyle...
Hepimizin tortuları var; acıları, kederleri, sıkıntıları, kaygıları...
İşte bunlar çayın dibindeki tortular...
Aslında hayatı hayat yapan da onlar...
Sen onları hayatın bir parçası olarak kabul edip hayattan yudumlarsan,
O zaman keyif alırsın...
Yeter ki sen noktalara bakarak zaman geçirme,
Cesaretini kırmasın noktalar...
Harekete geç ve yudumla...Doyasıya ...
Ekli dosyayı görüntüle 43978

[emoji106]
 
Murathan döktürmüş yine.herkese tavsiye ederim .
Screenshot_2020-01-07-20-01-54-1.jpg
 
“Beyazlar hiçbir zaman toprağa ya da geyiklere ya da
ayılara aldırmadılar. Biz Kızılderililer bir hayvanı öldürdüğümüz zaman, onun tüm etini yiyoruz. Kökleri kazdığımızda, küçük çukurlar açıyoruz. Ev yaptığımızda, küçük çukurlar açıyoruz. Biz çekirgeler için otları yaktığımızda, hiçbir şeyi mahvetmiyoruz. Biz meşe palamutlarını ve fıstıkları sallayarak düşürüyoruz. Ağaçları baltalayıp, devirmiyoruz. Biz yalnızca kurumuş ağaçları kullanıyoruz. Ama beyazlar toprağı deşiyorlar, ağaçları söküyorlar, her şeyi öldürüyorlar. Ağaç diyor ki, ‘Yapma, acıyor. Canımı yakm .’ Ama onlar onu baltalayıp, kesiyorlar. Toprağın ruhu onlardan nefret ediyor.. Kızılderililer asla bir şeyin canını yakmaz...
Beyaz adamın dokunduğu her yer acıyor. ”
 
44114

Savaş Dursun tarafından yöneticiligi yapılan hayvan alım satım grubu var Telegram diye bir uygulama var onu yüklüyorsunuz ve bu linke ( https://t.me/Pyhz8xWZtmf1mHoe0lwn3Q ) tıklayarak gruba girip üye olabiliyorsunuz. Sadece hayvan alım satımı yapılacak diye kurmuşlar grubu öyle sohbet muhabbet, makina alım-satımı çiftciyi kazıklayacak dolandırıcılar hemen uzaklaştırılacak diyor Savaş Dursun.
Hayvan almak için yazanlara ve hayvan satmak için yazanlara özelden yazarak cevap verilecek diyor mesaj kalabalığı olmasın diye. Güzel bir şey bence. Bir bakın isterseniz.
 
Bakara Suresi 11.
Onlara: “Yeryüzünde terör çıkarmayın!, Dengesini bozmayın” denildiği zaman ise: “Biz ancak ıslâh için uğraşıyoruz” derler.
‪#AvustralyadaDeveKatliamı‬

“Avustralya'da 10 bin deve çok fazla su tükettikleri gerekçesi ile helikopterlerden vurularak öldürülüyor.?.” İnsan yaşadıklarından ve yaşananlardan ibret almaz. Tarihten dersler çıkarmaz. Aylardır söndürülemeyen yangın nedeniyle milyonlarca masum canlı yok oldu. Halen daha fazla su tükettikleri gerekçesiyle zalimce kıyım yapabilmeleri anlaşılır değil. Allah’ın yağdırdığı suda tüm canlıların hakkı vardır. Yüce Allah bir devenin su içme hakkını engelledikler için azgın bir kavmi helak etmiştir.
Allah'ın elçisi (Salih) şöyle demişti: "(Bu) Allah'ın devesidir; şu halde bırakın da (Allah'ın) suyunu içsin!" Derken elçiyi dinlemediler onu işkenceyle boğazladılar. Sonunda Rableri, bu günahları yüzünden burunlarını sürte sürte onları yerle bir etti. (Şems Suresi 13-14)
FB_IMG_1578735957281.jpg
 

Benzer Konular