DOLAR 7250.. NERDESİNİZ EKRANA BAKIP FİYAT BELİRLEYEN KOOPERATİFLER


Sen ne diyorsun ? Alma ? sana da söylüyorum git 265 dolara gübre alan birini bul ben senden 500 dolara geri alacam. İki tane yalan dolan boş boş konuşana hemen nasıl da inanıyorsunuz. Ben çok memnunum anasını satayım geçen sene 1900e aldığım üreyi 2500-3000den almaktan :D Hey Allahım.. Yalan söylemeyin yalan benim derdim bununla.

İç anadoluda 100-150 kg masraf yapar 400-500 kg verim alır yatarım aşağı ne kadar zormuş şu çiftçilik yaa.
masa başı işler daha kolay asıl onları eleştirsene yiyosa
 
Şu söylediğini kanıtla 265 dolara mal alıp 177 dolar para kazanan bir ithalatçıyı kanıtla boş boş yalan dolan konuşma buralarda. Biz çok memnunuz yetmez 5 tlden almak istiyoruz ya. Ne boş adamlarsınız yaa bütün gün yalan dolan algılarla ağlayıp durun.


bak ben ortaya fiyatı koydum borsalardaki, yalan dolan değil bunlar, sen konuşurken klavyenden çıkanlara dikkat etmiyorsun bir daha uyarmam seni

biz burada yalancılık yada dolandırıcılık için bulunmuyoruz dikatini çekerim...

gübreyi getirip satanın yaptığı iş belli masrafı belli

sen kalkıp ikidebirde üreticinin yaptığı işe laf atıp durma...dikkat et biz burada şunun bunun fiyatlarını ispatla mükellef değil kimse bunu yapmaz kimse aldığını sattığını göstermez,

bizim maksadımız başka senin maksadın başka

en iyisi daha fazla üretici hakkında ileri geri konuşmadan bırak bu meseleyi biz yazarız git sen başka forumlarda üreticinin kaça maledeceğinden dem vur, kaça gübre alması gerektiğini öğret.

bizde bu topikte yazacakalarımız yazarız, haa sen katılmıyorsan adabı muhaşereyi bırakmadan yapmanı tavsiye ederim, aşırı itici oluyorsun.
 
yaa bak hala üretici hakkında yazılar

biri buna burada gübreyi getirip satanın foyasını ortaya çıkarıyoruz desin

anlayıpda işine gelmez insan olurda üreticiye bu kadar laf sokma meraklısınıda ilk görüyorum...


pessss
 
  • Beğen
Tepkiler: 1011011
Neyi yemesin?? :D yapma çiftçilik çok zor geliyorsa git masa başı iş yap o kadar güzelse. Bana niye ağlıyorsun burda??

İç Anadoluda 30 kg dap atıp para kazanmaya çalışırsan kolay olmaz tabi.
30 kg dap atıp atmamayı sana mı sorucam çok bilmiş herif öyle iler igeri konuşma canımı sıkma yok anasını satayım yok şunu yaparım yok 5 bin tlye alırım para çok alırsan al sana ne ağlıcam la burda sen kimsin 30 kg dap atarım atmam
 
  • Beğen
Tepkiler: Blackview
fiaytın neden 177 dolar yukarıda olduğu değil adamın derdi üzüm yemek dağil bağcıyı dövmek, üreticiyle bir sıkıntısı oluverdi gübre fiyatından bahsederken.

memleket manzaraları

işte böyle heryerde zeytın yağı gibi üste çıkıp konuyu saptırmak işleri güçleri..
 
  • Beğen
Tepkiler: 1011011
yahu sen ciddi misin???? Yok öyle bir fiyat diyorum hala neyin derdindesin. Üreticiymiş de benim de üretici ile derdim varmış. Sen önce yalan dolan konuşmayı bırak. İlk başta insan gibi uyardım öyle bir fiyat yok dedim. Neyi saptırıyormuşum? Saptıran sensin.. Ben üreticiyim üretici ile ne derdim olacak???? Biz çok memnunuz mu dedik fiyatlardan ? Boş yapıyorsun burda mağduru oynama şimdi bana. Yalan dolan at tut sonra yok mağdurum yok bilmemne.

Neyini genelliyorsun? Kimmiş bu işleri güçleri zeytinyağı gibi üste çıkmak olanlar? Ne biliyorsun da ne konuşuyorsun? İşi siyasete çekmeye hiç çalışma.




bak 3 ay 245 dolar fiyat

ocakta 264 dolar fiyat, bunları yok demekle yok olmuyor

dedimki yüzde 25 dolar bazında bıraktım akstradan kazanç, kime? getirip satana

bu halde bile 2300 satış fiyatı çıkardım

sen neyin dümenindesin ben üreticinin 200 kiloya maletmesinden bahsetmedim bir

adabı bozdun hala aynı kafadasın yalancılıkla suçlamaların var bir ton hikaye anlatıp taslamada yersiz

bizim burada tespitlerimiz dünya borsaları endeksler ortadayken

sen 3 e alıp getiripp 5 e satanın nesi oluyon arkadaş onu bana yaz

hayır fiyattan o kadar emin olmanı gerektirecek durum neki bu kadar üretici hakkında ileri geri yazarak yada benim yazılarımı yalan dolan olmakla süçluyorsun..

zeytinyağı gibi tespitim tamda sana göre oturdu görüyorum...

ama bu sana yetmez sen daha çoook lafı evirip çevirirsin, ben 177 dolar kar yazmadım 177 dolar yukarıdan fiyat olacak bir durum yok dedim, bunu yapanlar hakkında yazdım, olmaması gereken fiyattan bahsettim, bu 177 dolardan çıkara çıkara masraf ne çıkaracak getirmek çuvallamak satmak, kalanı komple karki bunu fabrikası gübreyi üreten kazanamıyor. anlayışın kıt olmasını geçtim, ısrarcı olman ekstradan kalite zeytinyağı olmaya çalışmanı gerektirecek dayanağın yok, bırak bu işleri seni aşar, sana bir değil 3 gömlek fazla gelir bu konuarda yazmak...
 
  • Beğen
Tepkiler: 1011011
Kesinlikle başaramaz...

Fakat bu başarıda üreticininde çok payı var, bunu idrak etmiş bir üretici kesimi yok ülkemizde.

En başta üretici tonu 446 dolardan üre gübresi kullanarak kazanamayacağını bilmiyor, bu fiyattan üre gübresi ve diğer gübreleride aynı şekilde yüksek fiyattan kullanarak elde ettiği üründen kar marjını sıfıra doğru yakınlaştırdığından bihaber kullanmaya devam ediyor, yani kar etmeyeceksen yada çok yüksek oranda karını düşürecek bir gübrelemeyi yapacaksan üreticilik vasfın biyerde idameciliğe kaymış oluyor, günü kurtararak üreticilik yapılmaz.

Bakın almanyadaki veya fransadaki üreticiler bu konuda zaten taviz vermezler, onların derdi kar marjlarını düşürecek olan ürün fiyatınadır, girdi fiyatları dünya piyasalarının üzerinde olması söz konusu değildir, dünya piyasalarındaki artışla beraber oluşan durumda karları düşer, bu durumda ürünlerin satış fiyatı için toplanırlar eylem yaparlar, üreticiler karlarının düşmesine hassastır.

Bizim üretici ise zaten dünya piyasalarınında üzerinde bir girdiyi kullanarak artı bir dezavantajlı üretim yapmakta, bununda farkına varamadan girdileri kullanmaya devam etmektedir,

Bu sorunun çözümü esasında üreticinin kendisindedir, üretici hazır önüne koyulmuş kimlerin nasıl yönettiği belli olmayan tarım kredi gibi kuruluşlardan girdi malı alarak hata yapmaktadır, üretici bugünün modern dünyasında aralarında toplanıp dışardan belirli miktarlarda malı alıp getirip kendisi kullanabilir, bunu nasıl yapacağını araştırıp sonuca ulaşabilir, esasen kimse üreticinin dünya fiyatlarından girdi kullanması için kafa yormaz uğraşmaz zaten, uğraşacağınıda hiç sanmıyorum, öyle se iş başa düştü diyip kendi imkanlarıyla dışardan alıp getirip kullanma yoluna gitmesi gerekir..

Bugün internetten bile dünyanın her yerinden herkes herşeyi satınalıyor, veriyor siparişini kargoyla getirtiyor, hatta direk bu girdileri sağlayan bölgesel olarak gübre siparişi verip alacağımız bir ağ kurulabilir, yani mutlaka bu girdileri dünya piyasaları fiyatından kullanmanın yolunu bulmak üreticinin kendine düşüyor bu çok açık ve net bir durum oldu...

Üretici kullanabileceği makine ekipmanı özel sipariş vererek dışarıdan alabiliyor görüyoruz traktör tarım makinesi vs.. çünkü bunlar üretilmiyor ülkemizde, öyle ise madem gübrede üretilmiyor dışarıdan geliyor, üretici bir yolunu geliştirip dübreyi dünya piyasaları fiyatından kullanabilir isterse, ama bunu istemesi lazım, üretici sanıyorki devlet veya birlikler bunu sağlar, kimse uğraşmaz uğraşmıyorda, bu önemli sorun yüzünden çok büyük zararı var üreticinin..
Aynen öyle madem biz gübre uretmiyoruz gemiyle gelip çuvallayip bize dayıyorlar istedikleri fiyattan bu malı kullanan ben ,ben niye getirtemiyorum kendi gubremi herkes bi köşe kapmış oh valla çalışsın köylüler tarlada getirsin bize versin
İyiki gubreci değilmişim adamların işi çok zor biz çiftçiler işmi yapıyoruz ki yan gelip yatyoruz gölgede
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: toztoprak

Evet gübre fiyatları çok yüksek özellikle mısır ekenler için daha büyük sıkıntı fakat kazanmıyorum diye söyleyen bu işi bilmiyordur bilmeyende yapmasın.bu Türkiye de 10 bin dönüm terkedilmiş araziyi alıp 10 yıl ıslah edip şuan inanılmaz verimler alan çiftçiler var özellikle buğday için konuşuyorum buğday üreticisi üretici bile değildir toplasanız tarlaya 10 kez gittiğiniz ürün için birbirinize gaz vermeyin buğday tembel işidir ayrıca traktör konusunda konuşan arkadaşlarada bir çift lafım var Allah göstermesin ama bir gün o çok sevdiğiniz 165 yolda giderken olurda çekisi kırılır rotu çıkar birşey olur vücut sağlığınızdan olur ya da karşınızdakini edersiniz sonra 5 traktör parası harcasanız geri gelmez başımıza geldi ordan biliyorum bir de bizim yaşlı çiftçimizle elin yabancısının yaşlısına bakın adamlar ilk klimalı traktörleri 1970 li yıllarda kullandı siz bu gün kendinize lüks görüyorsunuz ne diyebilirim ki sonuç olarak tarımdan ve çiftçilikten gayet memnunum çok güzel kazanıyoruz girdilerimiz dünya standartlarındayken malımızı da dünya borsalarından satıyoruz bunu yapabilen zaten fazla bir sektör yok yapmayan kazanmayan bıraksın daha bu gün yapacak çıkar yukarıda bir arkadaş bahsetmiş küçük küçük bir sürü traktörle bu işi yapan üretici ya birleşmeli ya da kazanmıyorsa yapana devretmeli.
 
Evet gübre fiyatları çok yüksek özellikle mısır ekenler için daha büyük sıkıntı fakat kazanmıyorum diye söyleyen bu işi bilmiyordur bilmeyende yapmasın.bu Türkiye de 10 bin dönüm terkedilmiş araziyi alıp 10 yıl ıslah edip şuan inanılmaz verimler alan çiftçiler var özellikle buğday için konuşuyorum buğday üreticisi üretici bile değildir toplasanız tarlaya 10 kez gittiğiniz ürün için birbirinize gaz vermeyin buğday tembel işidir ayrıca traktör konusunda konuşan arkadaşlarada bir çift lafım var Allah göstermesin ama bir gün o çok sevdiğiniz 165 yolda giderken olurda çekisi kırılır rotu çıkar birşey olur vücut sağlığınızdan olur ya da karşınızdakini edersiniz sonra 5 traktör parası harcasanız geri gelmez başımıza geldi ordan biliyorum bir de bizim yaşlı çiftçimizle elin yabancısının yaşlısına bakın adamlar ilk klimalı traktörleri 1970 li yıllarda kullandı siz bu gün kendinize lüks görüyorsunuz ne diyebilirim ki sonuç olarak tarımdan ve çiftçilikten gayet memnunum çok güzel kazanıyoruz girdilerimiz dünya standartlarındayken malımızı da dünya borsalarından satıyoruz bunu yapabilen zaten fazla bir sektör yok yapmayan kazanmayan bıraksın daha bu gün yapacak çıkar yukarıda bir arkadaş bahsetmiş küçük küçük bir sürü traktörle bu işi yapan üretici ya birleşmeli ya da kazanmıyorsa yapana devretmeli.

Evet söylediklerin doğru . Fakat seninde sene de 10 kere bile tarlaya gitmeyen buğday çiftçisi dediğin kişi burada misal100 dönüm buğday la lüx yaşamak isterse olmaz. Sulu tarım imakanı yoktur belki buda ayrı konu ama Allah her bölgeye özgü bir ürün vermiş sanki bununla ilgilenmeli veya keşfetmeli .

Benim sulama imkanım olmasa dikerim kayısı bahçemi 50 dekar bakarım keyfime . Kıraç ta yetişir
Olmadı hayvancılık yaparım . Zaten pancardan pek farkı yok sadece iki ay boş kalıyoruz sulu tarımda çamurda karda buzda gece gündüz geziyoruz .
 
Evet söylediklerin doğru . Fakat seninde sene de 10 kere bile tarlaya gitmeyen buğday çiftçisi dediğin kişi burada misal100 dönüm buğday la lüx yaşamak isterse olmaz. Sulu tarım imakanı yoktur belki buda ayrı konu ama Allah her bölgeye özgü bir ürün vermiş sanki bununla ilgilenmeli veya keşfetmeli .

Benim sulama imkanım olmasa dikerim kayısı bahçemi 50 dekar bakarım keyfime . Kıraç ta yetişir
Olmadı hayvancılık yaparım . Zaten pancardan pek farkı yok sadece iki ay boş kalıyoruz sulu tarımda çamurda karda buzda gece gündüz geziyoruz .
Şimdi sayın abim seninde dediğin gibi bahsettiğim tam da o kişiler su yoksa bile allah türlü türlü bitki vermiş muhakkak o yöreye göre uygun bir bitki vardır ağaç vardır en kötü yap çayır balya yap sat hayvan yetiştir ne bileyim bugün alpler dediğimiz yer aylarca kar altında ama hayvancılığın kralı orada yapılıyor en lezzetli peynirleri diye reklamı yapılan peynirler orada üretiliyor şahsen tanıdığım Afrika’nın Togo ülkesinden öğretmen arkadaşım burada gördüğü damlama sulamayla yapılan çeltiği kendi memleketinde yetiştirmeye başladı yapacağım diyene her türlü para var bizim ülkemizde işçi her sabah 8 de işine başlıyorsa memurun her sabah 8 de işine başlıyorsa sende başlayacaksın yok ben patron olacağım dersen 04:00 05:00 arası kimler hangi araçlarıyla hangi fabrikalarına gidiyor kalkarsa görür yok öyle 100 dönüm buğday ekeyim 5 gün tarlaya gideyim 360 gün kahvede oturayım 20 ton buğday benim bir yıllık masrafımı görsün üstüne ev alsın üstüne araba alsın hatta yatta alsın.
 
Son düzenleme:
19 Şubat 2021 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra buğday, arpa, yulaf ve çavdarda üreticilere dekar başına ödenecek olan 8 liralık gübre desteğini yüzde 100 artışla 16 liraya çıkardıklarını açıkladı. Diğer ürünlerde ise dekar başına 4 liradan 8 liraya çıkarılıyor. Ayrıca dekar başına 10 lira olan organik ve organomineral gübre desteğinin de 20 liraya çıkarıldığını söyledi. Desteklerin ilkbaharda ödeneceğini de belirtti.


Son 1 yılda gübre fiyatlarının uluslararası piyasalarda yaklaşık yüzde 100 oranında artması nedeniyle destek artışı yapıldığı ifade edildi. Desteğin yüzde 100 artırılması çiftçiyi memnun etmedi. Çiftçi, geçen yıl bu dönemde üre gübresinin tonunu 1650 liradan alırken bu yıl 3000 liradan alıyor. DAP gübresi 1850 liradan 3 bin 450 liraya yükseldi. Amonyum sülfat 950 liradan 1650 liraya çıktı. Bu nedenle gübre desteğinin hububatta dekar başına 8 liradan 16 liraya çıkarılması diğer ürünlerde 4 liradan 8 liraya çıkarılmasının artan fiyatlar karşısında yetersiz kaldığı ifade ediliyor.


Verilen destek 80 kiloda 1.5 kilo
Bölgeye, mevsimine, ürünün gelişimine, ekimin sulu veya kuru olmasına, topraktaki organik madde oranına göre farklı miktarlarda ve çeşitlerde gübre kullanılıyor. Çiftçilerin anlatımıyla artan gübre fiyatları nedeniyle buğdayda dekar başına ortalama 150 liralık gübre atılıyor. Bölgelere göre bu miktar artabilir veya biraz azalabilir. Miktar olarak ise dekar başına 80-90 kilo gübre kullanılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı gübre desteği ortalama 150 liranın sadece 16 lirasını karşılıyor. Miktar olarak ise 80 kilo kabul edildiğinde bunun sadece 1.5 kilosu destek olarak verilmiş olacak.


Buda haberin linki
https://www.dunya.com/kose-yazisi/gubre-destegindeki-100-artis-ciftciyi-memnun-etmedi/611502
 
Evet gübre fiyatları çok yüksek özellikle mısır ekenler için daha büyük sıkıntı fakat kazanmıyorum diye söyleyen bu işi bilmiyordur bilmeyende yapmasın. bu Türkiye de 10 bin dönüm terkedilmiş araziyi alıp 10 yıl ıslah edip şuan inanılmaz verimler alan çiftçiler var özellikle buğday için konuşuyorum buğday üreticisi üretici bile değildir toplasanız tarlaya 10 kez gittiğiniz ürün için birbirinize gaz vermeyin buğday tembel işidir ayrıca traktör konusunda konuşan arkadaşlara da bir çift lafım var Allah göstermesin ama bir gün o çok sevdiğiniz 165 yolda giderken olurda çekisi kırılır rotu çıkar bir şey olur vücut sağlığınızdan olur ya da karşınızdakini edersiniz sonra 5 traktör parası harcasanız geri gelmez başımıza geldi oradan biliyorum bir de bizim yaşlı çiftçimizle elin yabancısının yaşlısına bakın adamlar ilk klimalı traktörleri 1970 li yıllarda kullandı siz bu gün kendinize lüks görüyorsunuz ne diyebilirim ki sonuç olarak tarımdan ve çiftçilikten gayet memnunum çok güzel kazanıyoruz girdilerimiz dünya standartlarındayken malımızı da dünya borsalarından satıyoruz bunu yapabilen zaten fazla bir sektör yok yapmayan kazanmayan bıraksın daha bu gün yapacak çıkar yukarıda bir arkadaş bahsetmiş küçük küçük bir sürü traktörle bu işi yapan üretici ya birleşmeli ya da kazanmıyorsa yapana devretmeli.
Komşuya sorduk napacaz diye ;
-Bir römork mısır götürüp bir römork gübre alıyorduk, gelmeden bir de ıslama köfte yerdik, diyordu.
 
Komşuya sorduk napacaz diye ;
-Bir römork mısır götürüp bir römork gübre alıyorduk, gelmeden bir de ıslama köfte yerdik, diyordu.
Şimdi bırak köfteyı cepten gidiyor😄😄😄

Klavye si olanda yukarıdakıler gibi konusuyor😅😅

Yap cayır balyası sat Dio😅

Adama bi sor bakalım balya makinası var mı ?

Yada kaç para bu makıne ?

Hep boşşşş hep boşşşş konısuyoruz...
 

Benzer Konular