En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Cumanız mübarek olsun, işiniz gücünüz rast gelsin.
elektrik makbuzu 05/01/2022 tarihinde okundu. Aralık ayında kullanılan elektrik YENİ FİYATTAN .....
Toprak altında patronların yanması için enerjiye ihtiyaç olacak...🔥🔥🔥
Bizde 60 000 lik kat kaloriferi ile 36 tüplü Güneş enerjisi sıcak su hattını birleştirme niyetimiz vardı, havalar ılıman gittiğinden vaz geçtik.
LPG tüp, 220 TL , iyi ki zamanında güneş enerjisi almışız.
 
Gazlı Ferguson dan dönüştürmüş 135 motoru takılmış ve takviye kolu takılmış iş görür mü
IMG_20220107_214111.jpg
IMG_20220107_222620.jpg
IMG_20220107_222639.jpg
 
Akif başarılar dilerim güzel bir yoldasın kariyerin inşallah yüksek yerlere çıkar kripto piyasasına daha dikkat et birde baraj ve yer altı sularına daha fazla ilgi ve bilgi yayınla yalnız bir konuda eksiğin var gıbı geliyor bazen bazı verimleri nasıl aldığını düşünmeden edemiyorum yeni bir çiftci yüzü ile tanışacağız mı yakında
Teşekkür ederim Ufuk abi. Baraj buralarda yok, kuruyan bir tuz gölümüz var ona da işten güçten hiç gitmek nasip olmamıştı :) Ben de o verimleri aldığımıza bazen inanamıyorum abi. Su kıtlığından sulama her seferinde yarım yamalak oluyor, su tekrar dönene kadar mahsul susuyor. Gübreleme Allah'a emanet zaten. Bence tohumun etkisi büyük. 2021 sezonunda, Mayıs sonunda ekilmiş, masrafını anca kurtaracak kadar az çıkacağını tahmin(200-250 kg) ettiğim 2 yağlık ayçiçek tarlasında, babam verimin 400kg'ı geçtiğini söyleyince şok olmuştum. İnanmadım da kamyonun resmini atmıştı :)

Tohum LG 50.480'di. Babam arada anlatıyor, "Eskiden arpa buğday 400kg çıktımı dost düşman belli olurdu, o alım gücüyle bu tohumlar olsa taa o zamanlarherkes köşeyi dönerdi" diyor.

Yani biz çiftçiler geriden geliyoruz. Çok geliştirmemiz gereken nokta var. Başta tam teşekküllü (tercihen üniversite) bir toprak analizi şart. Sulama suyunun kalitesi gibi de detay ama çiftçinin göz ardı ettiği kriterler de var. Ama tarımda risk aşırı fazla abi, mevcut ekonomik ortamda belli zaten. Dolayısıyla ben kendimi çiftçi olarak tanımlayamıyorum. Olsam olsam traktör şöforü anca olabilirim. Zaten ülke çiftçisinin genelinin tek doğru yaptığı da bu değil mi :) traktör sürmek. Geride kalan detaylarda sınıfta kalıyoruz.
 
İyi akşamlar Trakkulüp ailesi.

Ne güzel ineklerin altını topluyordum. Bir anda sibop kesti. Apar topar traktörü dışarı çıkardım. Zaten alttaki resimde göreceksiniz, o ortamda lastiği tamir etmek imkanız olabilirdi. Dingile bağlı bir ipin sibopa takılmasıyla veya alttan çıkan taşlardan dolayı kesmiş olduğunu tahmin ediyorum.

Hazır lastikçi gelmişken havası kaçan 2 tekerinde siboplarını değiştirdik. Ben traktörü ilk uzaktan gördüğümde 4 lastik sıfır zannetmiştim. Lastikle ilgilenirken arkaların 2011 çıkışlı Michelin, önlerin 2020 model çıkışlı Petlas olduğunu gördüm. Lastiklerin ne zaman üretildiğini Trakkulüp sayesinde öğrenmiştim. 2.el traktörlerde söylenen yalanları saptama konusunda çok işe yarıyor.

Bunun dışında bugün John deere'ın sağ arka kelebek cam tarafında bir düğme gördüm, kurcalarken elift olduğunu keşfettim. Dedim sen bunca zaman nerdeydin ya :) Traktörü eliftsiz bilirdim. Galiba önceki sahibi opsiyonel olarak taktırmış. Tek sorunu ağır ekipmanlarda sonuna kadar kaldırıp, pompaya yük bindirmesi. Akşam yonca yerine rotovator çekeceğim, max. yükseklik ayarını bulabilirsem enfes olur.

20220108_143246.jpg


Teker patlayınca 640'a kalmıştık. Uzun zamandır sürmeyince acemisi gibi oldum. 5083E geldiğinden beridir arıza yapmamış.

20220108_144512.jpg
 

Benzer Konular