2022 kışı Buğday 10 TL olabilir


Buğday kile 1115 dolar, tırmanış devam ediyor.

Bakalım 1500 doları ne zaman görecek?

Ekli dosyayı görüntüle 68146


Bugün kile 1134 Dolar olmuş ortaklık karışacak vaziyet alın 😁
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci87
Buğday en az son 25 yılın zirvesinde...
 

Resimler ve ekler

  • Screenshot_20220303-100548.png
    Screenshot_20220303-100548.png
    41 KB · Görüntüleme: 23
Buğday en az son 25 yılın zirvesinde...

Buğday tüm zamanların en yüksek seviyede. Ve bu daha başlangıç gibi duruyor.

Bu sezonu 1000-1500 arasında kapatması, gelecek sezonun 2000 dolar seviyesinde olmasını bekliyorum. Yani fiyatların 3 katına çıkmasını en baştaki yazımda anlatmaya çalıştığım gibi bekliyorum.

Planlı bir şekilde bu fiyatlar yükseltiliyor. Plandemi, Gübre krizi ve akaryakıt krizleri ile bu süreç başlatılmıştı. Savaş ile bu süreç kalıcı hale getirildi.

2030 hedefleri doğrultusunda bunların %50 azaltılması 193 ülke tarafından kabul edilmişti. Yani bu fiyat yükselişleri bilinen bir sonuç.

Birbirimizi yiyeceğimize Bu süreci en zararsız şekilde nasıl atlatırız? Biz çiftçiler ayakta kalmak için neler yapabiliriz? Sorularını cevaplamamız gerekiyor. Zira fiyatlar yükselirken giderler fiyat artışını geçerse ayakta kalmak mümkün olmayabilir. Bu tüm dünya çiftçilerinin çözüm bulması gereken bir problem.

Benim bir önerim, hasat ettiğimiz ürünün 10'da 1'ini zekât olarak zayıf çiftçilere verelim. Plan kuranlar önce küçük çiftçileri bitirecektir, bizse tam tersi onları destekleyelim. Sarı danayı verirsek sıra hepimize gelebilir.
 
Dünya Ayçiçek üretiminin %80'ini Ukrayna ve Rusya yapıyordu. Onlardan sadece biz değil hiç kimse ürün alamayabilir evet. Bu Türkiyenin işine bile gelebilir. Biraz Ayçiçek üretimini arttırırsak 2-3 katına çıkarsak hem kendi ihtiyacımızı karşılar hem de Dünyaya bu sefer biz İhraç ederiz. Hemde aşırı yüksek fiyattan ürün satarız dünyaya.

Bence bu sene ekilebilecek her yere Ayçiçek ekelim. İhracat yapalım dünyaya. Pastayı biz kapalım.

Ekli dosyayı görüntüle 68120

Bu kaynakta Ülkelerin ne kadar çok üretim yaptığını gösteriyor.
Kanola yerine aiçeği teşvik edilmeli
 
3mart2022.png



Chicago buğday vadeli işlemleri Mart ayının ilk haftasında kile başına 11$'a yükseldi ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dünyanın en büyük iki üreticisinin arz kesintilerine yol açmasıyla 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.​

Batı ekonomilerinden gelen ağır yaptırımlar ve kısıtlayıcı önlemler nedeniyle Karadeniz'den yapılan ihracat neredeyse durdu.​

Bunge ve ADM gibi çok uluslu gıda şirketleri bölgedeki tesislerini kapatırken, dünyanın en büyük konteyner gemisi operatörü Maersk/MSC, Rus limanlarına seferlerini askıya aldı.​

Aynı zamanda, Ukrayna ordusu tüm ticari operasyonları Ukrayna limanlarından askıya aldı. Rusya ve Ukrayna, dünya buğday ihracatının kabaca %30'unu oluştururken, bölgedeki çatışmalar zaten sıkı bir pazardan gelen önemli arzı etkiliyor.​

Bu arada, başlıca ihracatçı ülkelerdeki buğday stokları zaten düşük seviyelerde.​

Kaynak https://tradingeconomics.com/commodity/wheat

Bu arada son 1 haftada buğday fiyatlarında kısa süreli 3 düşüş gerçekleşmiş gözüküyor. Birileri voleyi vuruyor.​

Fiyat görüntü almadan önce 1200,8'i gösteriyordu.​

 
микс зерно

4 Mart 2022

Karadeniz bölgesinde ilkbahar ekimine ilişkin endişeler artıyor​

Analistler, Ukrayna'daki savaşın yoğunlaşması ve daha fazla kırsal alana yayılması durumunda Karadeniz bölgesindeki çiftçilerin ilkbahar ekim operasyonlarının mahvolduğunu görebilecekleri konusunda uyardılar.

Hem Ukrayna hem de Rusya, hububat, mısır, ayçiçeği ve soya dahil olmak üzere dünyanın en büyük bahar bitkileri yetiştiricileri arasındadır.

Çiftlikler kıştan sonra tarlalara gübre serpiyor, ancak çatışma kırsal alanlara yayılırsa, ilkbahar ekim kampanyası kesintiye uğrayabilir.

Karadeniz tarım bölgesine odaklanan bir pazar analiz firması olan SovCon'un başkanı Andrey Sizov, Farmers Weekly'ye Ukrayna ve Rusya'daki tarım işletmeleri için çok zorlu bir dönem olduğunu söyledi.

“Şu anda Mart ayı başı ve çiftçiler tarlalarında kışlık ürünlere gübre uygulamalı. Gübre fiyatları önemli ölçüde arttı ve Ukrayna da bir istisna değil” dedi.

“Çoğu durumda bunu yapamazlar. Askeri operasyonlar nedeniyle çok riskli. Güney Ukrayna çok etkilendi ve önemli bir kışlık buğday üreticisi. Bu tarlalar gübre ile örtülmeli ve çoğu olmayacak.


Yakında Ukraynalı ve Rus çiftçilerin ilkbahar ekim kampanyalarına başlaması gerekecek. Çok şey bu savaşın ne kadar süreceğine bağlı. Birkaç ay daha devam ederse, korkarım Ukrayna mahsulü için bir felaket olur.”

Carl Atkin, Ukraynalı tarım işletmelerine danışmanlık yapan tarım işletmesi yönetim firması ve danışmanlık Terravost'un direktörüdür.

"Ukrayna'nın batısındaki traktörlerin hepsi sorunsuz çalışıyor ve gübre yayıyor" dedi. “En büyük endişe, savaşın ilkbahar ekimi üzerindeki etkisi.

“Ukrayna'nın 'ekmek sepeti' şu anda nispeten zararsız görünüyor, ancak bu oldukça hızlı bir şekilde değişebilir.”

Ukrayna'nın en büyük tarım kooperatiflerinden biri, çalışanları askerlik için çağrıldığı için Rus işgali nedeniyle tahıl ihracatını, yağlı tohum işleme ve lojistiğini askıya aldı.

Ukrayna'nın en büyük ayçiçek yağı üreticisi ve ihracatçısı ve Karadeniz'den önemli bir tarım ürünleri tedarikçisi olan Kernel Holding SA, yüzlerce çalışanının Ukrayna ordusuna seferber edildiğini söyledi.


Şirket, bu çalışanlar için koruyucu ekipman ve ek mali yardım sağlıyor.

Ukrayna Ulusal Tarımsal Yayım Hizmetleri Birliği, Ukrayna Ordusunu “zihinsel, maddi ve finansal olarak” desteklemek için Avrupa Tarım ve Kırsal Danışmanlık Hizmetleri Forumu'na çağrıda bulundu.

Çiftçi sendikaları, Birleşik Krallık'taki tüm çiftçiler adına Ukrayna'daki çiftçilere desteklerini ifade eden bir mektup yazdılar.

Mektupta, dört ana Birleşik Krallık tarım sendikası olan Minette Batters (NFU), Aled Jones (NFU Cymru), Martin Kennedy (NFU İskoçya) ve Victor Chestnutt (Ulster Çiftçiler Birliği) başkanları, bu konudaki “şok ve korkularını” dile getiriyorlar. Ukrayna'da gelişen olaylar.

Mektupta, “Ukrayna halkının Rus işgalinin ardından karşı karşıya olduğu korkunç durumdan dehşete düştük” denildi.

"Ukrayna'daki herkese ve bu korkunç olaylara yakalanmış tüm Ukraynalı çiftçi ailelerine desteğimizi ifade etmek ve size sunabileceğimiz her türlü yardımı sunmak istiyoruz."

Başkanlar, “tarihinizin bu korkunç anında” Ukraynalı çiftçilerle “dayanışma içinde olduklarını” söylüyorlar.

Mektup şöyle devam ediyor: “Bütün çiftçiler için bahar, hayvancılıkta yeni yaşamı ve ekinlerimizde yeni büyümeyi kutlamanın zamanı olmalıdır.

"Çiftliklerinizde ve ailelerinizle bu baharda karşılaştığınız korkunç ve benzeri görülmemiş zorluklar hayal bile edilemez.

“Birleşik Krallık'taki çiftçilerin sizi düşüncelerimizin içinde tuttuğundan emin olun, izliyoruz ve sizden haber almak istiyoruz. Destek sunmak için yapabileceğimiz bir şey varsa, lütfen bizimle iletişime geçin.”

Dayanışma mektubu, sendikaların Brüksel merkezli İngiliz Tarım Bürosu tarafından koordine edildi ve 2 Mart Çarşamba günü Ukrayna Ulusal Tarım Forumu'na gönderildi.



Çiftçiler Haftalık
 
  • Beğen
Tepkiler: Süller14

Önemli ihracatçılar Karadeniz buğdayının yokluğunu telafi edemiyor​

Kaynak
APK
15:56 | Dün

APK-Inform'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği ve limanlardan yapılan sevkiyatların durdurulduğu bir zamanda, bu iki ülkenin toplam kullanılmamış buğday ihracat potansiyeli toplam 13.4 milyon tondu.

Önemli ihracatçı ülkeler, küresel pazardaki bu kadar büyük buğday açığını telafi etmekte zorlanacak. Özellikle, AB 2021/22 MY'de 37.5 milyon ton buğday ihraç edecek (USDA verileri), ancak bloğun 5 yıl içinde en düşük kapanış stokuna sahip olması bekleniyor – 2020/21'deki 10.9 milyon tona kıyasla 9.9 milyon ton MY ve 2019/20 MY'de 13,1 milyon ton. Buğday ihracatında önemli bir büyüme sağlayamaz. ABD ayrıca 2020/21 MY'deki yaklaşık 23 milyon tona kıyasla 17,6 milyon ton ile 5 yıllık en düşük stoklara sahip olacak. Kanada'da, kapanış stokları geçen sezon 5,7 milyon tondan 2021/22 MY'de 3,1 milyon tona düşecek.

Bu nedenle, yalnızca Avustralya, Hindistan, Arjantin ve Kazakistan, Karadeniz'deki arzın yokluğunu en azından kısmen dengeleyebilir. Avustralya, geçen sezon 23.8 milyon ton olan 2021/22 MY'de 25.5 milyon ton ihracat yapacak. Devir teslim stokları toplam 4,5 milyon ton (geçen yıl 4,3 milyon ton) olacaktır. Hindistan 2021/22 MY'de rekor 7 milyon ton buğday ihraç edebilir ve kapanış stokları 26,1 milyon ton (27,8 milyon ton) olabilir.

Arjantin, 2021/22 MY için 14 milyon ton ile oldukça iyi bir ihracat potansiyeline sahip. Ancak ülke yetkilileri, Arjantin'in ihracatını önemli ölçüde artırmasına izin vermeyecek buğday fiyatlarını düzenlemeyi hedefliyor.
APK-Inform, Kazakistan'ın 2021/22 MY'de 6 milyon ton buğday ihraç edeceğini tahmin ediyor (geçen sezon 5,8 milyon ton). Yaklaşık 4 milyon ton zaten sevk edildi. Ülke buğday ihracatını ancak 200-300 bin ton artırabilir.

Ayrıca, dünyanın en büyük ikinci buğday unu ihracatçısıdır. Kazakistan, gıda buğdayı açığını kapatmak için un arzını artırabilir.
Ön tahminler, başlıca ihracatçıların buğday arzını Karadeniz buğdayının yokluğunu telafi etmeye yetmeyen 1,5-3 milyon ton artırabileceğini söylüyor.
 
Yani bunu kimse bilemiyor herkes tahmin yapıyor düşüyor veya artıyor diye ama bence düşebilecek bir ortam yok mazot fiyatı ortada 6 lira olması gerekiyor buğdayın çiçek mazota eşdeğer durumda o rakamlarıda görecek hatta geçebilir girdi maliyeti ortada çünkü. Gübre tekrardan eski seviyelere gelecek o yüzden malınız varsa ucuza satmayın.
 
Kendisini
"Küresel B2B ticaret ve tedarik zinciri endüstrisi için Kuzey Amerika merkezli 1 numaralı çevrimiçi topluluk olan FOREIGN TRADE ONLINE™, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) için dünya pazarlarına daha fazla erişimi teşvik etmeyi amaçlayan özel sektöre ait ve işletilen bir işletmedir. ve KOBİ'lere yeteneklerini genişletmeleri ve kendi sınırlarının ötesine geçmeleri için fırsatlar sağlamak.

FOREIGN TRADE ONLINE™ şu anda dünyanın en iyi 10 B2B ticaret sitesinden biri ve çevrimiçi en büyük küresel B2B topluluğu olarak sıralanıyor. Birleşmiş Milletler, hükümetler, kuruluşlar ve kurumlar da dahil olmak üzere binlerce site, güvenilir dış ticaret bilgileri için kaynak ve otorite olarak FOREIGN TRADE ONLINE™'ı tavsiye etmiş ve bağlantı kurmuştur. Tüm küresel ticaret topluluğunun tek bir çatı altında toplandığı yerdir."

olarak tanıtan https://www.foreign-trade.com/export_trade.htm sitesinden İhracat haberlerini ve Kısıtlamaları takip edebilirsiniz.

Bazı haberleri aşağıda paylaşıyorum. Rusya'ya uygulana yaptırımların etkisi belkide en baştaki yazıda TİME Dergisinde belirtilen gibi Kıyamet gibi bir Kıtlık hissettirecek bazı bölgelerde. Ekonomik Savaş başlamış gibi duruyor.


İhracat Ticaret Haberleri​

Ticaret, Rusya'nın Ukrayna'yı Daha Fazla İşgalini Sağlayan Beyaz Rusya'ya Geniş İhracat Kısıtlamaları Uyguladı - ABD Ticaret Bakanlığı

Yayınlandı: Çar, 02 Mart 2022 18:26:08 GMT




  1. Ticaret, Rusya'nın Ukrayna'yı Daha Fazla İşgal Etmesini Sağlayan Beyaz Rusya'ya Genişleyen İhracat Kısıtlamaları Uyguladı ABD Ticaret Bakanlığı
  2. ABD, Rusya'nın Yaptırımlarını ve Beyaz Rusya Hedeflerini Artırıyor Ulusal Hukuk İncelemesi
  3. ABD, Rus petrol rafineri sektörünü vurdu, Belarus'a ihracat kısıtlamalarını tokatladı Reuters
  4. Avrupa Birliği Belarus'a İhracat Kontrolleri, Yaptırımlar ve İthalat Yasakları Uyguladı JD Supra
  5. Google Haberler'de Tam Kapsamı Görüntüle



Hindistan bu yıl 7 milyon ton buğday ihracatı rekoru kırdı - Reuters Hindistan

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 19:01:00 GMT

Bulgaristan buğday rezervlerini artıracak, üreticiler ihracat yasağından korkuyor - Başarılı Tarım

Yayınlandı: Cts, 05 Mart 2022 09:09:23 GMT

Rusya'dan Yerli Gübre Üreticilerine İhracatı Durdurma Çağrısı - Bloomberg

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 18:15:41 GMT

Eski San Diego askeri müteahhidi silah ihracat yasalarını ihlal etmekle suçlandı - The San Diego Union-Tribune
Yayınlanma: Cts, 05 Mar 2022 01:53:00 GMT


Ticaret, Ukrayna'nın Daha Fazla İşgaline Tepki Olarak Rusya'ya İhracatta Geniş Kısıtlamalar Uyguladı - ABD Ticaret Bakanlığı

Yayınlanma: Per, 24 Şubat 2022 08:00:00 GMT


Ukrayna Üzerinden Askeri İlerlemeler Sırasında Rusya'ya Uygulanan Mevcut Yaptırımlar ve İhracat Kontrollerinin Gözden Geçirilmesi - JD Supra

Yayınlandı: Cts, 05 Mar 2022 01:14:02 GMT


Ukrayna-Rusya savaşı enerji fiyatlarını etkiliyor, ancak daha fazla ABD gaz ihracatı yardımcı olmayacak - Vox.com

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 12:00:00 GMT


Rusya'ya Yeni İhracat Kısıtlamaları: Bilmeniz Gerekenler - Procopio - Procopio

Yayınlandı: Çar, 02 Mart 2022 01:18:44 GMT


Bölüm 227 -- Rusya Yaptırımları ve İhracat Kontrolleri | Volkov Hukuk Grubu - JDSupra - JD Supra

Yayınlandı: Cts, 05 Mart 2022 18:44:33 GMT


Yaptırımlar ve İhracat Kontrolleri Mayın Tarlası Arasında Ukrayna'ya Nasıl Yardım Sağlanır - JD Supra

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 19:34:39 GMT


Hindistan, Rusya ve Ukrayna'nın bıraktığı buğday ihracat pazarındaki boşluğu kapatmak istiyor - Nane

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 10:18:15 GMT


Washington eyaleti yakıt ihracat vergisini düşürdü - Land Line Media

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 15:43:29 GMT


Rusya'nın Petrol İhracatı Yaptırımlar Olmasa Bile Düşüyor - OilPrice.com

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 00:00:09 GMT



BMW, Rusya'ya otomobil ihracatını durdurdu, üretim kesintileri bekliyor - Reuters.com

Yayınlandı: Sal, 01 Mart 2022 18:46:00 GMT


Macaristan tahıl ihracatını yasaklarken gıda korumacılığı yayılıyor - Economic Times

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 06:18:00 GMT


Ticaret organı - Economic Times, Hindistan'ın şeker ihracatı ve üretiminin rekor seviyeye ulaşabileceğini söylüyor

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 05:12:00 GMT


Amerikan Tarımsal İhracatı 2021'de Rekorları Paramparça Etti - USDA.gov

Yayınlanma: Sal, 08 Şub 2022 08:00:00 GMT



Brezilya, Ukrayna ihtilafında mısır ihracatını artırıyor - Argus Media

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 20:45:29 GMT


Tüccarlar, ÖZEL Kazak petrol akışlarının Rusya'nın ihracat sorunlarına takıldığını söylüyor - Reuters.com

Yayınlandı: Sal, 01 Mart 2022 18:36:00 GMT


MedTech İhracat Yuvarlak Masa Toplantısı | Michigan İşletmesi - Michigan Ekonomik Kalkınma Şirketi

Yayınlanma: 25 Şubat 2022 Cum 15:38:41 GMT


Vali RWR su ihracat planına karşı çıkıyor, ABD Senatörleri Bennet ve Hickenlooper Wirth Değişikliği'ni talep ederek hemfikir - Crestone Eagle

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 22:47:53 GMT


ABD Rusya'dan ne ithal ediyor ve ihraç ediyor? - ABD OLARAK

Yayınlandı: Çar, 02 Mart 2022 17:47:44 GMT


ABD, Rusya'ya teknolojik ihracata yönelik kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. - New York Times

Yayınlanma: Paz, 27 Şubat 2022 08:00:00 GMT



Yargıç, İhracatçının hapis cezasının uyuşturucu satıcılarına ve topluma bir mesaj olduğunu söyledi - TribLIVE

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 21:58:06 GMT



ABD, tüketim mallarını Rusya'ya yapılan ihracat kontrollü ürünlerden hariç tutuyor - 게임동아

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 23:17:02 GMT



Washington House Ulaşım Paketini Geçti, Nixes İhracat Yakıt Vergisini Geçti - Dailyfly

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 20:20:02 GMT



Rusya Enerji İhracatı Yaptırımları Ham Petrol Fiyatına 200 Dolar Olabilir - Bloomberg

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 09:37:29 GMT


Pensilvanya gaz üreticileri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Avrupa'ya ihracat yapmak istiyor - 90.5 WESA

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 10:30:00 GMT



ÖZEL Çin, Brezilya'nın en yüksek ihracat sezonuna rağmen iyi kârlarla ABD soya fasulyesi satın alıyor - Reuters.com

Yayınlandı: Çrş, 02 Mart 2022 14:56:00 GMT



Çin, ihracat marjları arttıkça Mart ayında benzini ve benzin çıkışlarını kaldırabilir - Hellenic Shipping News Worldwide

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 08:00:44 GMT



Rapor: Amerikan viski ihracatı toparlanmaya başladı - The Seattle Times

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 15:09:20 GMT



Kazakistan, Rusya'dan Letonya'ya ithalat-ihracatını yeniden yönlendiriyor - Eurasianet

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 15:37:58 GMT


Skretting somon yemi ana şirketin Rusya'ya ihracat yasağından muaf - IntraFish

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 14:23:00 GMT


Ukrayna ne için bilinir? Ukrayna'nın en büyük ihracatı nedir? - ABD OLARAK

Yayınlandı: Sal, 01 Mart 2022 17:23:03 GMT


Birleşik Krallık, kapsamlı Rus yaptırımları ile ihracat kontrolü ve ticari faaliyet kısıtlamalarını kabul ediyor - JD Supra

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 00:30:24 GMT


Avustralya'da Bir İthalat İhracat Şirketi Nasıl Kaydedilir? – ictsd.org - ICTSD Köprü Haberleri

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 16:33:42 GMT



Merkez tekstil sektöründe ihracat teşvikleri planlıyor - Hindustan Times

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 18:30:33 GMT



Avrupa Birliği, Rusya'ya İkinci Tur İhracat Kontrolleri ve Yaptırımları Uyguladı - JD Supra

Yayınlandı: Sal, 01 Mart 2022 18:49:29 GMT



Yurt içi buğday fiyatları ihracat talebiyle taze rekor kırdı - KOBİ Vadeli İşlemleri

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 10:50:22 GMT




Sempra Energy, ABD ve Meksika'daki LNG ihracat tesisleri için büyük getiriler öngörüyor - Upstream Online

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 19:38:00 GMT



İhracat firması müdürü 15 milyon Rs'den fazla GST dolandırıcılığı nedeniyle tutuklandı - India Today

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 21:31:40 GMT



Oakland Limanı, ihracat planına tepkiyle canlandı - Oakland Limanı

Yayınlanma: 25 Şub 2022 Cum 08:00:00 GMT



Japonya'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları ve ihracat kontrol kısıtlamalarının yönetici özeti açıklandı - JD Supra

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 22:09:02 GMT




İhracatta yaşanan kısa süreli soğukluğun ardından 1 kişi gözaltında | TribLIVE.com - TribLIVE

Yayınlanma: Cts, 26 Şub 2022 03:26:14 GMT



Görüş: LNG limanlarının eksikliği Kanada ihracat fırsatlarına mal oluyor - Financial Post

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 14:36:01 GMT



Kongre, Ukrayna işgali sırasında ABD'nin silah ihracat politikasını inceliyor - Reuters

Yayınlanma: Sal, 01 Mart 2022 15:34:00 GMT




Ukrayna savaşı: Hazır giyim ve mühendislik sektörlerindeki Hintli ihracatçılar Avrupa'dan gelen ihracat siparişlerinde düşüşle karşı karşıya - National Herald

Yayınlandı: Cts, 05 Mar 2022 11:03:19 GMT



Bazı milletvekilleri Rusya'nın petrol ve gaz ihracatını durdurma çağrısında bulundu - 69News WFMZ-TV

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 22:15:00 GMT



Tayvanlı TSMC, Rusya'daki ihracat kontrol kurallarına uymasını söyledi - Reuters

Yayınlanma: Per, 24 Şubat 2022 08:00:00 GMT




Singapur, Ukrayna işgalinin ardından Rusya'ya yönelik mali yaptırımları ve ihracat kontrollerini ayrıntılarıyla açıkladı - CNA

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 01:16:00 GMT



Neden Birçok Latinx Ailesi Depolama için Keebler Kraker Tenekelerini Kullanıyor - PureWow

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 11:02:35 GMT



 
Devamı

Rusya buğday ihracat vergisini düşürdü, arpa değişmedi, mısır yetiştirildi - AgriCensus

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 10:06:26 GMT



Rus ekonomisini sert bir şekilde vurmak istiyorsanız, enerji ihracatını hedefleyin - The Guardian

Yayınlanma: Çrş, 02 Mart 2022 21:09:00 GMT




Dassault, ihracat başarısıyla başa çıkmak için Rafale faiz artışını planlıyor - Flightglobal

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 14:48:46 GMT



İhracata Yönelik Sanayileşmeden Sonra Sırada Ne Var? - Dünya Bankası Grubu

Yayınlanma: Per, 24 Şubat 2022 21:26:46 GMT



Solar modül üreticisi Solitek ihracat pazarlarını genişletiyor - pv dergisi International

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 14:29:41 GMT



2021 Yıl Sonu Yaptırımları ve İhracat Kontrolleri Güncellemesi - Gibson Dunn

Yayınlanma: Cum, 04 Şub 2022 08:00:00 GMT



Irak Petrol İhracat Gelirleri Rekor Düzeylere Çıktı - MEES

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 16:58:05 GMT



IMF, Nijerya'nın ihracatını çeşitlendirmede başarısız olduğunu söyledi - Business Insider Africa

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 09:32:12 GMT


Çin'in net sıfır hedefi Rusya'nın ihracat hırsını bozabilir - Hellenic Shipping News Worldwide

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 12:00:33 GMT



Maryland İhracat Şirketi Sahibi, Gerekli İhracat Lisansı Olmadan ABD Dışına Eşya Kaçırmaya Çalıştığı İçin Federal Hapishaneye Mahkûm Edildi - Adalet Bakanlığı

Yayınlanma: 22 Şubat 2022 Salı 08:00:00 GMT



Ukrayna'daki savaş, Kazakistan veya Moğolistan'a elma ihracatını 'neredeyse imkansız' hale getiriyor - FreshPlaza.com

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 13:23:20 GMT



Türk mühendis yerel uçuş simülatörü geliştirdi, ihracat maliyetini düşürdü | Günlük Sabah - Günlük Sabah

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 12:07:00 GMT



Buşehr eyaletinden ihracat %66 arttı - Tehran Times

Yayınlandı: Cts, 05 Mart 2022 07:30:41 GMT



Endonezya kömür ihracat yasağı, Ocak ayı ticaret fazlasını neredeyse sildi - Reuters.com

Yayınlanma: Paz, 13 Şub 2022 08:00:00 GMT



Hindistan havlu ihracatında rahat bir yerde. Ancak komşular yer için yarışıyor - Economic Times

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 16:57:00 GMT



Ukrayna savaşının ihracatı durdurmasıyla meyve ve sebze fiyatları Türkiye'de %50 düştü | Günlük Sabah - Günlük Sabah

Yayınlanma: Cum, 04 Mart 2022 13:00:08 GMT



İhracat dışı sektöre gaz arzı: SHC hükümet lehine karar verdi - ARY NEWS

Yayınlandı: Cts, 05 Mart 2022 09:26:43 GMT



Abu Dabi: Mühendislik devleri, ödüllü Adnoc LNG ihracat terminali sözleşmesi için savaşıyor - Upstream Online

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 11:41:00 GMT



Sri Lanka hindistan cevizi ihracat gelirleri yüzde 26 artarak 834 milyon ABD Dolarına ulaştı - FreshPlaza.com

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 13:23:04 GMT



İngiltere'nin Rusya'ya karşı yaptırımları: Silah ihracatı - Avam Kamarası Kütüphanesi - Commons Kütüphanesi

Yayınlanma: Per, 03 Mart 2022 10:30:00 GMT


Zimbabve: Zim İhracatı 6 Milyar ABD Dolarına Ulaştı, Nds1 Hedefini Aştı - Tüm Afrika - En İyi Afrika Haberleri

Yayınlanma: Cts, 05 Mart 2022 10:00:43 GMT



ABD Ticaret Bakanlığı ve Goldman Sachs 10.000 Küçük İşletme, Küçük İşletmelerin İhracatına Yardımcı Olmak İçin Yeni Ortaklık Başlattı - ABD Ticaret Bakanlığı

Yayınlanma: Cum, 11 Şub 2022 08:00:00 GMT



Ticaret akışlarında yaptırımların ve ihracat kontrollerinin kırmızı bayraklarının belirlenmesi - JD Supra

Yayınlanma: Sal, 15 Şub 2022 08:00:00 GMT



Klobuchar, İhracat Birikmiş Nakliye İşlerini Kolaylaştıracak ve ABD İhracatını Artıracak Mevzuat Sunuyor - Senatör Amy Klobuchar

Yayınlanma: Per, 03 Şub 2022 08:00:00 GMT




2021'deki Yaptırımlar ve İhracat Kontrolü Gelişmelerinin Gözden Geçirilmesi ve 2022'de Neler Bekleniyor - JD Supra

Yayınlanma: 25 Şubat 2022 Cum 19:25:58 GMT



EIA, ABD petrol ticaretinin 2022'de net ithalata doğru kaymasını bekliyor - Bugün Enerjide - ABD Enerji Bilgi İdaresi - EIA

Yayınlanma: Cum, 18 Şub 2022 08:00:00 GMT



ABD doğal gaz ihracatını sınırlamanın zamanı değil - Brookings Enstitüsü

Yayınlanma: Cum, 18 Şub 2022 08:00:00 GMT



ABD, Çinli varlıkları kırmızı bayraklı ihracat listesine ekledi, WuXi Bio hisseleri düştü - Reuters

Yayınlanma: Sal, 08 Şub 2022 08:00:00 GMT



LDWF, Tensas, Franklin ve Madison Bölgelerinde CWD Nedeniyle Geyik Besleme ve Karkas İhracatının Yasaklandığını Açıkladı | Louisiana Yaban Hayatı ve Balıkçılık Bölümü - Louisiana Yaban Hayatı ve Balıkçılık Bölümü

Yayınlanma: Cum, 04 Şub 2022 08:00:00 GMT



Almanya, silah ihracat politikasını tersine çevirerek Ukrayna'ya silah gönderecek - Business Insider

Yayınlanma: Cts, 26 Şub 2022 15:51:00 GMT



Büyük Şehirlerdeki Şirketler Küçük Şehirlerdekileri Nasıl Dışa Aktarıyor - UCLA

Yayınlanma: Çar, 09 Şub 2022 08:00:00 GMT



Kanada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak 700 milyon dolarlık ihracat izinlerini iptal etti - Yahoo Canada Finance

Yayınlanma: Per, 24 Şubat 2022 08:00:00 GMT



İhracat Raporlama Gereklilikleri: 14 Şubat 2022'de Vadesi Beklenen Dış Ticaret Yönetmeliği Değişiklikleri Hakkında Yorum - JD Supra

Yayınlanma: Per, 10 Şub 2022 08:00:00 GMT



Srinagar işadamı DRI tarafından halı ihracatı dolandırıcılığında tutuldu - Greater Keşmir

Yayınlandı: Cum, 04 Mart 2022 22:15:54 GMT



Maharashtra kendi Tarım İhracat Politikasını başlattı; Merkezin ihracat politikasında pr - Economic Times'a tutarlılık arar

Yayınlanma: 25 Şub 2022 Cum 18:05:00 GMT



Rusya'nın Avrupa'ya gaz ihracatı Ukrayna işgaline verilen tepkileri etkiliyor - NPR

Yayınlanma: Çar, 09 Şub 2022 08:00:00 GMT



1 trilyon dolarlık ihracat hedefi, savunma, yeşil, dijital yeni ihracat alanlarını yönlendirecek 14 ürün: CII - Economic Times

Yayınlanma: Pzt, 14 Şub 2022 08:00:00 GMT


Tayvan, çip şirketlerinin Rusya ihracat kontrollerine uyduğunu söyledi - Yahoo Finance

Yayınlanma: Paz, 27 Şubat 2022 11:30:26 GMT



Serbest ticaret anlaşmasından sonra, BAE'ye yapılan ihracatın %80'i gümrükten muaf olacak - Economic Times

Yayınlanma: Per, 17 Şubat 2022 08:00:00 GMT



İhracat ürününüz için etkili fiyatlandırma stratejileri nasıl geliştirilir - Economic Times

Yayınlanma: 16 Şubat 2022 Çar 08:00:00 GMT



Hindistan'ın Ocak'taki ihracatı %25 artışla 34,5 milyar dolara ulaştı; İşte uzmanlar bunun ne anlama geldiğini söylüyor - Business Today

Yayınlanma: Sal, 15 Şub 2022 08:00:00 GMT



VEGOILS-Palm, zayıf ihracat verileri ve daha zayıf rakipler nedeniyle ikinci haftalık kaybına hazırlanıyor - Nasdaq

Yayınlanma: Per, 10 Şub 2022 08:00:00 GMT



Birleşik Krallık İhracat Finansmanı: GPC'ye 500 £ üzerinde harcama, Ocak 2022 - GOV.UK

Yayınlanma: Per, 17 Şubat 2022 08:00:00 GMT



FIEO, Rusya'ya uygulanan yaptırımların Hindistan'ın tarım, ilaç ve petrol ürünleri ihracatını etkilememesi gerektiğini söyledi - Moneycontrol

Yayınlanma: Paz, 27 Şub 2022 10:20:16 GMT



İhracat-ithalat veri yayınının cezalandırılması: Hükümet 'yasadışı paylaşımı' cezalandırmayı söylüyor; uzmanlar netlik eksikliğini işaret ediyor - Hint Ekspresi

Yayınlanma: Paz, 06 Şub 2022 08:00:00 GMT


İhracat-ithalat veri yayınının cezalandırılması: Hükümet 'yasadışı paylaşımı' cezalandırmayı söylüyor; uzmanlar netlik eksikliğini işaret ediyor Hint Ekspresi


Birleşik Krallık İhracat Finansmanı Kamu Sektörü Eşitlik Vergi Uyumu: 2020-21 - GOV.UK

Yayınlanma: Sal, 15 Şub 2022 08:00:00 GMT


İngiltere İhracat Finansmanı Kamu Sektörü Eşitlik Vergi Uyumu: 2020-21 GOV.UK
 
Kanola yerine ayçiçeği teşvik edilmeli

Orsan fiyatlar daha yükselir mi ? Veya düşer mi ? Sen esnaf olarak piyasanın içindesin tahminin ne ? Elinde mali olan çıkarsın mi ?
Ayçiçek yağı , 50 TL/lt ,
3 kg ayçiçekten 1 lt yağ çıkıyor,
Ortalama bir hesapla ,
Geçen sezonda 5-6 TL/kg ayçiçek alındı. Ayçiçek yağı 14-15 TL/lt ,
Fabrikanın fiyatlara düzenleme yapması gerektiği belliydi.
Ayçiçek fiyatı 15 TL ve üzerini görmesi çok muhtemel görünüyor.
Buğday fiyatının 6-7 TL olması gerektiğine bizde inanıyoruz ama
Et, süt ve yumurta fiyatları çok çok geride kaldı.
Güncel fiyatlardan 0 ' ı yok sayıp geçmiş senelere bakınız.
 
https://www.reuters.com/world/europe

Ukrayna Demiryolları, tahıl ihracatını trenle artırmaya hazır​

Reuters 6 Mart 202217:09 GMT+3 Son Güncelleme 5 saat önce

Nikolaev'de tarlada buğday görüldü


Reuters.com​



LVIV, Ukrayna, 6 Mart (Reuters) - Ukrayna'nın devlete ait demiryolu işletmecisi, Rusya'nın askeri işgali nedeniyle ülkenin Karadeniz limanlarını kapatmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, demiryoluyla tarım ihracatını acilen organize etmeye hazır olduğunu söyledi. .

Önemli bir küresel tarım üreticisi ve ihracatçısı olan Ukrayna, tarihsel olarak tahıl, bitkisel yağlar ve diğer gıda ürünlerini gemiyle ihraç etmiştir.
Ukrayna Demiryolları sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bu durum sadece Ukrayna için sorun yaratmıyor. Ukrayna tahılının dünya pazarındaki payı yüzde 11, ayçiçek yağının payı yüzde 55" dedi.

"Küresel gıda krizini önlemek ve Ukrayna'nın ihracatını kurtarmak için Ukrayna Demiryolları, acilen demiryolu ile tarım ürünleri teslimatı düzenlemeye hazır."
Ukrayna Demiryolları, tahılın Avrupa ülkelerinin limanlarına ve lojistik merkezlerine teslim edilebileceği Romanya, Macaristan, Slovakya ve Polonya sınırlarına tahıl teslim edebileceğini söyledi.
Demiryolu işletmecisi, her vagona 70 tona kadar yük yüklenen günde Romanya'ya 150, Polonya'ya 45, Macaristan'a 17 ve Slovakya'ya 60 tahıl vagonu teslim edebilir.


Tarım bakanlığı, Ukrayna'nın 23 Şubat itibariyle 2021/22 sezonunda 43 milyon ton çeşitli tahıl ihraç ettiğini söyledi.

Ukrayna, 2021'de tahıl üretimini %32 artırarak 85,7 milyon tona çıkardı.
APK-Inform tarım danışmanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın 2022 baharında tahıl ekiminin Rus işgali ve potansiyel yakıt ve tohum kıtlığı nedeniyle sınırlanabileceğini söyledi.

Ukrayna genellikle ilkbahar ekimine Şubat sonu veya Mart ayında başlar. Ülke, geleneksel bir kış buğdayı yetiştiricisidir, ancak aynı zamanda ilkbaharda ekilen mısır ile önemli bir alana ekilir.
 

Dünyanın 'ekmek sepetindeki' Rus savaşı gıda arzını tehdit ediyor​

JOSEPH WILSON, SAMY MAGDY, AYA BATRAWY ve CHINEDU ASADU tarafındanbugün


Bir işçi, 2 Mart 2022 Çarşamba, El-Sharabia, Shubra bölgesi, Kahire, Mısır'daki bir fırında Mısır'ın geleneksel 'baladi' gözleme ekmeğini topluyor. Ukrayna'yı kuşatan Rus tankları ve füzeleri de insanların gıda tedarikini ve geçim kaynaklarını tehdit ediyor Karadeniz bölgesinin geniş, verimli tarım arazilerine güvenen Avrupa, Afrika ve Asya'da.  Bu, gıda güvensizliği yaratabilir ve diyetlerin hükümet tarafından sübvanse edilen ekmeğin hakim olduğu Mısır ve Lübnan gibi yerlerde daha fazla insanı yoksulluğa itebilir.  (AP Fotoğrafı/Nariman El-Mofty)

BARSELONA, İspanya (AP) - Ukrayna'yı kuşatan Rus tankları ve füzeleri , Avrupa, Afrika ve Asya'da, Karadeniz'in "ekmek sepeti" olarak bilinen geniş, verimli tarım arazilerine güvenen insanların gıda arzını ve geçim kaynaklarını tehdit ediyor. Dünya."

Milyonlarca kişi kaçarken, savaşırken veya hayatta kalmaya çalışırken Ukraynalı çiftçiler tarlalarını ihmal etmek zorunda kaldı. Buğday ve diğer temel gıda maddelerini ekmek, erişte ve hayvan yemi haline getirilmek üzere dünya çapında gönderen limanlar kapatıldı. Ve bir başka tarımsal güç merkezi olan Rusya'nın, tahıl ihracatını Batı yaptırımlarıyla artırabileceğine dair endişeler var .

Buğday arzında henüz küresel bir aksama olmamasına rağmen , fiyatlar, daha sonra ne olabileceğine dair endişeler arasında işgalden bir hafta öncesinden bu yana %55 arttı.

Uluslararası Hububat Konseyi direktörü Arnaud Petit, Associated Press'e verdiği demeçte, savaş uzarsa, Ukrayna'dan uygun fiyatlı buğday ihracatına bel bağlayan ülkeler Temmuz ayından itibaren kıtlıkla karşılaşabilir.

Bu, gıda güvensizliği yaratabilir ve diyetlerin hükümet tarafından sübvanse edilen ekmeğin hakim olduğu Mısır ve Lübnan gibi yerlerde daha fazla insanı yoksulluğa itebilir. Avrupa'da yetkililer, Ukrayna'dan gelen olası ürün kıtlığına ve çiftçilerin maliyetlerini müşterilere yansıtmak zorunda kalması durumunda daha pahalı et ve süt ürünleri anlamına gelebilecek hayvan yemi fiyatlarındaki artışa hazırlanıyor.
Rusya ve Ukrayna, dünya buğday ve arpa ihracatının yaklaşık üçte birini sağlıyor. Ukrayna aynı zamanda önemli bir mısır tedarikçisidir ve gıda işlemede kullanılan ayçiçek yağında dünya lideridir.

Fiyatlar 2011'den bu yana en yüksek seviyelerindeyken, savaş gıda arzını azaltabilir.

Uzun süreli bir çatışma , dünyanın en büyük buğday ithalatçısı olan Mısır'da yaklaşık 2.400 kilometre uzaklıkta büyük bir etki yaratacaktır . Milyonlarca insan hayatta kalmak için Ukrayna tahıllarından yapılan sübvansiyonlu ekmeğe güveniyor ve insanların yaklaşık üçte biri yoksulluk içinde yaşıyor.
47 yaşındaki yedi çocuk babası Ahmed Salah, Kahire'de yaptığı açıklamada, "Savaşlar kıtlık, kıtlık ise (fiyat) artışları demektir" dedi. "Herhangi bir yürüyüş sadece benim için değil, insanların çoğunluğu için felaket olacak."

Massachusetts Amherst Üniversitesi'nde tedarik zincirleri, lojistik ve ekonomi profesörü olan Anna Nagurney, “Buğday, mısır, yağlar, arpa, un gıda güvenliği için son derece önemlidir ... özellikle dünyanın daha fakir bölgelerinde” dedi.
Ukraynalı erkekler savaşmaya çağrıldığında, “Hasatları kim yapacak? Taşımayı kim yapacak?”

Normalde ağır bir şekilde Rusya ve Ukrayna'dan alım yapan Mısır'ın devlet buğday tedarikçisi, bir haftadan kısa bir süre içinde iki siparişi iptal etmek zorunda kaldı: biri yüksek fiyattan, diğeri ise tedariklerini satmayı teklif eden şirket eksikliği nedeniyle. Küresel olarak buğday maliyetindeki keskin artışlar, Mısır'ın ekmek fiyatlarını mevcut sübvansiyonlu seviyelerde tutma yeteneğini ciddi şekilde etkileyebilir.

Ortadoğu Enstitüsü'nün kıdemli bir üyesi olan Mirette Mabrouk, "Mısır'da ekmek aşırı derecede sübvanse ediliyor ve birbirini takip eden hükümetler bu sübvansiyonlardaki kesintilerin ne pahasına olursa olsun devenin sırtından uzak tutulması gereken tek saman olduğunu gördüler," diye yazdı. güncel bir analiz.

Savaşın harap ettiği Suriye, geçtiğimiz günlerde harcamaları ve temel gıda maddelerini azaltacağını duyurdu. 2020'de Beyrut limanında meydana gelen büyük bir patlamanın ülkenin ana tahıl silolarını tahrip ettiği yakınlardaki Lübnan'da, yetkililer arzının %60'ını Ukrayna'nın sağladığı tahmin edilen buğday kıtlığını telafi etmek için çabalıyor. Halihazırda mali çöküş içinde olan bir ülke için başka kaynaklar bulmak için ABD, Hindistan ve Kanada ile görüşüyorlar.

Savaş, Sahra altı Afrika'daki buğday arzını etkileme tehdidinden önce bile, Kenya'daki insanlar, enflasyon harcama güçlerini aşındırdığı için sosyal medyada #daha düşük gıda fiyatları talep ediyorlardı . Şimdi daha kötüsüne hazırlanıyorlar.
Güney Afrika Tarım Ticaret Odası baş ekonomisti Wandile Sihlobo, Afrika ülkelerinin 2020'de Rusya'dan 4 milyar dolarlık tarım ürünü ithal ettiğini ve yaklaşık %90'ının buğday olduğunu söyledi.

Nijerya'da un değirmencileri, Rusya'dan gelen buğday kıtlığının Afrika'nın en kalabalık ülkesinde yaygın bir gıda olan ekmek gibi ürünlerin fiyatlarını etkileyeceğine inanıyor.

Tope Ogün, Nijerya'nın en büyük un değirmenciliği şirketlerinden biri olan Honeywell Flour Mills Plc ile gelecekte “hepimizin başka yerlere bakması gerekiyor” dedi. "İhtiyacımız olanı alamayabiliriz ve muhtemelen fiyatta bir artış olacak."
Nijerya Buğday Çiftçileri Derneği ulusal sekreteri Gambo Sale, Nijerya'nın Rus tahıllarına olan bağımlılığını azaltmak için çaba gösterdiğini ve çiftçilerin beş yıl içinde ülkenin talebinin %70'ini karşılamak için daha fazla buğday tarlası ekmeye çalıştığını söyledi.

Buğday yetiştirmek için "Toprağımız var, insanımız var, paramız var, Nijerya'da ihtiyacımız olan her şeye sahibiz" dedi. "Şimdi ihtiyacımız olan tek şey zaman."
Bozulma, buğdayın hazır erişte, ekmek, kızarmış yiyecekler ve atıştırmalıklar yapmak için kullanıldığı Endonezya kadar uzaklarda hissedilebilir.

Ukrayna geçen yıl Endonezya'nın en büyük ikinci buğday tedarikçisi oldu ve tüketilen buğdayın %26'sını sağladı. Ticaret bakanlığının araştırma bölümünün başkanı Kasan Muhri, erişte fiyatlarının artmasının düşük gelirli insanlara zarar vereceğini söyledi.

IHS Markit, Ukrayna ve Rusya'nın küresel ayçiçek yağı ihracatının %75'ini birleştirdiğini ve tüm yemeklik yağların %10'unu oluşturduğunu söyledi.
Bağdat'ta toptancı bir perakendeci olan Raad Hebsi, kendisinin ve diğer Iraklıların yemeklik yağları için daha fazla ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Depolanan ürünler satıldıktan sonra bu ürünlerin fiyatlarında artış göreceğiz” dedi. Muhtemelen Türkiye'den alternatifler alacağız ve Türkiye şüphesiz Ukrayna'daki durumdan yararlanacak ve fiyatlarını artıracaktır."
Dünyanın önde gelen mısır ihracatçısı ve önemli bir buğday tedarikçisi olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çiftçiler, ABD buğday ihracatının artıp artmadığını görmek için izliyorlar. Avrupa Birliği'nde çiftçiler, hayvan yemi maliyetlerinin artmasından endişe duyuyor.

Ukrayna, AB'ye mısırının hemen hemen %60'ını ve çiftlik hayvanlarını beslemek için gerekli olan tahılların yaklaşık yarısının önemli bir bileşenini sağlıyor. AB'ye doğalgaz ihtiyacının %40'ını sağlayan Rusya da benzer şekilde gübre, buğday ve diğer temel gıda maddelerinin ana tedarikçisi konumunda.

İspanya, hem süpermarketlerin karneye ayırdığı ayçiçek yağında hem de çok önemli üreme endüstrisi için tahıllarda sıkıntı yaşıyor. Bu ithal tahıllar yaklaşık 55 milyon domuzu beslemeye gidiyor.
İspanya'nın kuzeydoğusundaki çiftliğinde 1.200 domuz besleyen 58 yaşındaki Jaume Bernis, savaşın iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle işletmesinin karşı karşıya olduğu acıyı daha da artıracağından korkuyor .
Bernis, Ekim ayından bu yana İspanyol domuz ürünlerinin yüksek maliyetlerden zarar gördüğünü söyledi. Bu maliyetler, Çin'in yıkıcı bir Afrika domuz vebası salgınından kurtulmanın yolunu açarken domuzları için yem stoklaması tarafından yönlendiriliyor.
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ilk iki gününde, İspanya'daki açık pazarda hayvan yemi için tahıl fiyatı %10 arttı.
Bernis, “Çok yüksek maliyetlerle karşı karşıyayız ve önümüzde ne olduğunu bilmiyoruz” dedi. Bu, 21. yüzyılda bir savaş yürütmenin başka bir maliyetidir” dedi.
___
Batrawy Dubai'den, Magdy Kahire'den ve Asadu Lagos, Nijerya'dan bildirdi. AP muhabirleri Paul Wiseman Washington'da; Bağdat'ta Qassim Abdul-Zahra; Nairobi, Kenya'da Cara Anna; Jakarta, Endonezya'da Niniek Karmini; ve Kansas, Belle Plaine'den Roxana Hegeman katkıda bulundu.
___
Kaynak: https://apnews.com/article/russia-u...-middle-east-1b41faaa7ac0984d0673023b68d39a70





Savaş dünyada birçok ülkenin buğday kıtlığı yaşamasına sebep oluyor. TİME dergisinde 2022'nin Kıtlık yılı olacağı senaryosu gerçeğe dönüşüyor. 1,5 yıl öncesinden yazılan makalede 2030 hedeflerine Pandemi ve Kıtlık ile adım adım ulaşılacağı anlatılmıştı. Konunun en başındaki maddede yazmıştı makale adresini.
 
  • Beğen
Tepkiler: filizma

Benzer Konular