285 hattat

Yeni aldığım 285 lik hattat traktörüm 5 li 12 inc pulluk u cekermiki acaba? IMG_20180708_175517.jpg

Kardeşim yakıtından memnunuz ama tek sıkıntısı şanzıman tam senkromeç olmadığı için Biraz zor geçiyor vitesler. 1 ve R de senkromeç yok
Ara gazı yaparsınız, deviri tutturursanız geçer.Geri giderkene, ileri 2 vitese takarsanız yine geçiyor, geri vitesin yerini 3. vites yerine veya 2. vitesi 1. vitesle yer değiştirseymişler iyi olurmuş. :)

Seri geri viteste boş motor hafif rampada kendini zor taşıyor nasıl bi mantıkla yaptılar anlamıyorum
Eski seriler, 6Forward(ileri)*2Reverse(Geri) vitesti, farklı markalar 16*8 ve 12*12 şanzıman kullandılar, havalı mibzerde takviye 2 tavşan kullanılır, tırmık ve diskaro da seri 2. vites geri giderkene daha uygundur, az donatı az arıza muhabbetidir.
Batak zeminde takviye 2 yetersiz kalır, motorun asılması için max çeki vitesi takviye 3 tavşan gerekir.Düşük hızlarda motor çeki veremez.
Perkins ile uyumsuz bir şanzımandır.Deuthz motor biraz daha uzun devir çalışmalı motor olduğu için iyi sonuç veriyor.

Ben memnunum valla uzelden sonra 285 398 e biniyorum hiç yadırgamadım mekanik sağlam çekişte iyi sebze kışlık çeltik hepsine geliyor kara düzen motor işte eşek gibi biniyoz yani