Akaryakıta çifte zam


''Türkiye diğer devletlerden farklı olarak tehditleri önceden görebilme ve hızla tedbir alabilme kabiliyetine sahiptir. Ekonomik saldırılar karşısında geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde küresel krizin yıkıcı etkilerini en aza indirebilmeyi başarabiliyoruz.''

Diye açıklama yapıyorlar

Yani başarılan şey aslında paramızın tüm dünya para birimleri karşısında değersizleştirilmesiyle yapılan bir illüzyon, kimsenin ekonomimize saldırdığı falan yokken hemde.

yoksa kimsenin elinde sihirli değnek yok, başarılan bişey olması imkansız, yıkıcı etkiyi en aza indirmek ne demek?

halk alım gücünün azalmasını ve içeriye üretiminin değersizleştirilmesini yuttu, bunada başarı deniyorsa bilmem artık, zamlar yağmur gibi devam edecek demektir, ne zaman halk uyanır o zaman film biter zaten, fakat enflasyon devalüasyon ve malların zamlanması, maaşların artışları vs.. tüm bunları 90 yıllarda yaşadığımız hızdan aşağı yaşamıyoruz, lakin insanoğlu unutkan, bu gidişin sonu belli, benzer yıllar hep 1994 ve 2001 krizleri diye yazıldı hatırlayan bilir, bunada 2022 yada ipin kopması 2023 e sarkarsa 2023 diye anıcaz hatırlayacağız görünüyor,

bir el yukardan tutup çekermi? bu durumdan kurtulabilirimiyiz?

çok zor.
 
Bu gece mazota 1.39 zam bekleniyor

Çiftçi mazot kullanır, bunlar çiftçi düşmanı. Benzine niye bu kadar zam gelmiyor. O kurdan etkilenmiyor mu?
Benzini kullanan çok azaldı tüm haraçlar dizele döndü bunlarda biliyor işi halk açlıktan ölsün çiftçi ekemesin batsın onlarda değişik şirketlerle tarlaları toplasın tarla toplulaştırmada komşu köyde hazineye tarla çıkarmışlar 0 dölüm varken 700/800dölüm civarı milletten keatiklerini satışa çıkarıldı istanbuldan bir firma adına bir bayan 10bin 10bin fiyat artırmış 60bin tlcik kuru tarım yanlış anlamayın meriç tunca boyu sulu arazi değil her köyden böyle %3ile %8 arası toplulaştırmadan tarla kestiler şimdi satıyorlar mazota zam çiftçiye esnafa hakka ka.....ık
 
1665426541093.png



Bakın şimdi İran bize ekonomik saldırımı yaptıda iran riyali tam bir yılda yüzde yüz daha değerli oldu paramız karşısında,


TL nin değerini düşür, zamları yüzde yüz patlat ama maaşlar zammı yüzde 50 yap, vay be çok zam yaptılar diye vatandaş sesini çıkarmasın,

ne yöntemmiş ama.

yahu Türkiyemi büyük ekonomi İranmı? niye bizim paramız değersizleşti İran parası karşısında,

TL iran parası karşısında değersizleşti, ee bu durumda nasıl oluyorda gelliştirdiğiniz mekanizmalarla paramız değersizleşti, küresel krizin yıkıcı etkisi İrana yok bizemi vardı?

yada kongo frangını bakıyoruz aynı şekilde

kongo frangida son bir yılda yüzde yüz değer kazanmış TL karşısında.

1665426974585.png


Eeee o zaman kongo yu es geçmiş küresel ekonomik krizin etkileri.

küresel ekonomik kriz saldıra saldıra bizim ekonomiye saldırmış, sadece bizim paramız değersizleşmiş, bakın siz şu işe.
 
Evet 2022 yılı mazota fahiş zamlarla geride kaldı, yılın son akaryakıt haberine göre mazota yıllık %73 artış oldu, ilk 6 ayda ize yüzde 135 lik artış yaşanmıştı, yani mazota çifte zam yapılıp, sonradan indirim yapılarak yüksek fiyatlar devam ettriliyor.

Bu modelde millet büyük zama alışıyor, sonra biraz geri çekilen fiyat rahatlatıyor, ama zam oranı kallavi olmuş oluyor, zira benziNe 2022 yılında toplamda %44 zam olmasına karşılık mazota %73 zam yapılması aslında dolaylı vergi toplamak için zam yapıldığının göstergesi oldu.

Haliyle benzin tüketimi mlletveklleri makam araçları, ve halkın binek otosunda kullanılıyor, tüketiciye zam olmaz, ama mazot nakliyede kamyoncu, üretici ise tarktörde işte kullanıyor, böylece mecbur kullanlacak mazottan dolaylı vergi rahat toplanıyor, eğer benzine yapılsa idi aynı oranda zam, akaryakıtta bu dümeni çevirenlere hemen vekiller diyecektiki ne çok benzin masrafımız var nooluyor, ucuza petrol alıp malı götürenler vergiyi toplayan hazine vs. dikkat çekecekti, bu yöntemle rahatsızlık olmayınca mazota zam çok benzine az oldu.

 

2022 yılının 6. ayı Haziran ortasında brent petrol 122 doları gördü, ve 6 aydır düşüyor, geçenlerde 74 dolara kadar düştü, dün bugün 78-79 dolar fiyatlanıyor.

Şimdi, 2022 Haziranda mazot 27 lira, brent petrolde 122 dolardan düşüş %55 ile 78-79 dolar seviyelerinde, yani 27 liraya yüzde 55 düşüş uygularsak 17,41 TL fiyatını buluruz

Oysa mazot 22 lira 39 kuruş.

17,41 liraya yüzde 28 zam yaparsak ancak 22, 28 olurki, öyle bir yönetim sergilenmişki petrol düşsede 6 ayda ekstradan %28 zam mazota uygulanmış, fakat indir bindirden bu farkedilmemiş.

Ha diyeceksinizki o fark doların haziran fiyatı 17,90 olmasından kaynaklı, şimdi dolar 18,77, yani dolar yüzde 5 yukarıda.

peki aradaki 28-5= %22 lik fazla fiyat neyin nesi.

işte buda geçen yıl bu zamanlarda yeni ekonomi modeli 6 ay sonra düze çıkıcaz uçucaz kaçıcaz düzelicez diyenlerin değil 6 ay, tam 1 yıl geçtiği halde öngörüsüzlüğünün ve halkı yanıltmasının eseri.

o zamanda gözlerinin içine bakınca anladık, Şimdide gözleri başka bişey söyleyemiyor,

gözünün içine bakmadıkda bişey göremedikmi sanıyorlar, sihirli değnekde yok ellerinde neyin martavalını okumaya devam ederler anlayan anlamayana anlatsın.

Yani şurda son 6 ayda bile o kadar dengesiz fiyatlamalar varki akıl mantık dışı, ama uyanıklık eseri olabilir ona sözümüz olmaz.

Ekonomi evet ama neyin ekonomisi? Hazine ve maliyedekilerin paçayı yırtma ekonomisi, modele bak çay demle.
 
1678953637244.png


Evet görüyorsunuz petrol düştükçe düştü

bakın 2021 aralık ayındaki fiyatında altına düştü grafikte kırmızı daire ile blirttim

o zamanlar açılmış bir topik olduğu içinde, 2021 aralık ayındaki bu topiğe gönderilen akaryakıt fiyat görsellerini aşağıdaki gönderide bulacaksınız.

demekki ülkedeki akaryakıt fiyatları hiçde petrol fiyatını takmıyor.

fiyat dediğin nedirki zaten güncelleme yapılan şey değilmi?

o zaman mazot 11,65 olmuş zamlarla

peki şimdi 21 küsür değilmi? petrol yükseldi diye fiyat yükseltip, düşünce akaryakıt fiyatı düşürmemek nasıl bir icraattır_





18 Aralık 2021 Cemal in gönderdiği fiyatlar.


screenshot_20211218-105116_tiktok-jpg.66572
 
Son düzenleme:
seçime 20 liranın üzerinde giremeyeceklerini tahmin etmek için profösör olmaya gerek yoktu, seçim bitsin toza dumana bak sen.

malum bir video var internette, ifşa videosu, ifşada bulunan diyorki tarım bakanlığında inanılmaz büyük gübre işleri vardır, milyar dolarlık işler, baksınlar kimler yapıyorlar, büyük firmalar kimdir, ortakları kimdir falan diyor.



yani kimseye mevki makam koltuk vermeye gör, köylü milletini kimse takmaz oturup bekleriz böyle yüksek girdiler düzelirmi diye, acaba dışarıdaki çiftçinin satamadığı ürünü neden alıyorlar getiriyorar diye düşünür dururuz. Kazan kazanın geldiği nokta üretici kazanamasın ihaleci malı götürsün, piyasa hep mafiş.
 
seçime 20 liranın üzerinde giremeyeceklerini tahmin etmek için profösör olmaya gerek yoktu, seçim bitsin toza dumana bak sen.

malum bir video var internette, ifşa videosu, ifşada bulunan diyorki tarım bakanlığında inanılmaz büyük gübre işleri vardır, milyar dolarlık işler, baksınlar kimler yapıyorlar, büyük firmalar kimdir, ortakları kimdir falan diyor.



yani kimseye mevki makam koltuk vermeye gör, köylü milletini kimse takmaz oturup bekleriz böyle yüksek girdiler düzelirmi diye, acaba dışarıdaki çiftçinin satamadığı ürünü neden alıyorlar getiriyorar diye düşünür dururuz. Kazan kazanın geldiği nokta üretici kazanamasın ihaleci malı götürsün, piyasa hep mafiş.
üzerimize iyi binmişler
 

Eveeet ülkemizde herdaim çifte zam mutluluğu yaşanan akarayakıt fiyatlarında bugü bizim buradaki oetrol istasyonunda 32.98TL litre fiyatı yazıyor.

6 Mayıs tarihinde 18.30 olan mazot, seçimden sonra rokete bağladı fiyat arş u ala ya çıktı Elhamdülillah, eee teknoloji üretip roket yapmamak olmazdı zaten.

70 günde bakıyoruz %80 fiyat artışı, sadece zamcık dersek olmaz şimdi, o sebepten zamcık roketi dersek daha uygun sanki.

6 Mayıs 16 Temmuz tarihleri arası fezaya fırlatılan zamcık roketimiz arş u Ala ya 70 günde değdi hamdolsun, daha nice uzak ve tahmin edemeyeceğimiz hedeflere ulaşması bizi şaşırtmaz, aksine sevinip konvoy yapıp mahalle mahalle tur atacakar var biliyoruz, eksik olmasınlar sevinçlerini saklayamıyorlar, eee haklılar hakedene veriyor rabbim, yanında bişey bilmeyen diğerleride sebepleniyor.
 
Son düzenleme:
Faiz 25 e çıkardılar, dolar 2 lira düştü.

Bu duurumda akaryakıta indirim gelmesi gerekir, bakalım iecektir 5

Fiyat istikrarı önceliğimizdir demeye başlaxı ekonomi bakanı.

Faizi tahminlere göre 40 seviyelerine ÿükseltecekler, .ama ne zaman, faizler yükselince kredi alan olacakmı? Borç ödemekde kolay olmıycaktır, yüksek faizle hicbişey alınmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Benzer Konular