çift motor

Ynt: çift motor

İmkanı var.Ortadan kırmalı traktör işte.Orası Avrupa.Yapan yapıyor.

işte teknoloji mantık sınırının zorlandığı noktalardan biri muhtemel kayıp ve direnç mantığıyla yürüyen bir makina ama tekniğine diyecek lafım yok + rep

Bu traktörü yapamyı kim akıl etmiş merak ettim adamın çok zeki olması gerek herhalde ama nasıl çalışmış anlamadım  :) :S :S :S :S alk-*s

Bunuda şimdi buldum
Okay abinin gönderdiği bir fotoğraf buda 3 motor

1110793565791ecb7d32thema8.jpg

sanırım , gösteri amaçlı özel imalatlar ..kesinlikle verimsiz bir kullanım sağlar..çünki toplam verim = verimlerin çarpımıdır...verimde 1 den küçük olduğuna göre ..çarpım sayısı artıkça verim düşecektir....biraz teknik oldu ama....

atilla link=topic=6464.msg70288#msg70288 date=1220197122' Alıntı:
sanırım , gösteri amaçlı özel imalatlar ..kesinlikle verimsiz bir kullanım sağlar..çünki toplam verim = verimlerin çarpımıdır...verimde 1 den küçük olduğuna göre ..çarpım sayısı artıkça verim düşecektir....biraz teknik oldu ama....

katılıyorum atilla abi toplam hp gücüne eşdeğer bir motorla şasi züerinde 4 teker yürüseydi verim değerleri dahada artacaktı

Çift motor çalışır çalışır çalışmasınıda bu şekilde olmaz, Devletimizin envanterinde BTR-60 denen araçlar var, motoru iki tane Fatih motoru ve istenildiğine 8X8 olarakda intikal etmektedir.