Ynt: *--*DEUTZ FAHR AGROTRON 150,LANDİNİ LEGEND 125,MF 398 3.085D*--*
akgul link=topic=3768.msg39772#msg39772 date=1211964516' Alıntı:
abi traktör ilave ağrılıklarla cok ağır diyorum...ağırlıksız görmediğim için bişi diyemicem...yaıta gelince yakıt fazla gibi depoyu sabah fullledk akşam iş biterken ceyrekten fazla wardı(sabha 6 akşam 19.30)....ama coğu yerde lazer kazı yaptı az cok lazerin çalışmasını biliosundur....kazıya geçince koca motor bayılıyo hatta bi kaç kere stop etti opratrn dalgınlığına gelip...ama tutunmama gbi bi problem yok...tek kötü yönü serwis...bence bi malı sattıktan sora arkasında durmak gerekr bu her markanın yada satcının prensibi olmalıdır....motrun sahibi dio deutz al dio motrdan şanzumandan defransiyelden cok memnun kalırsın dio ama serwis we parça sı kötü dio....saygılar
akgül kardeşim:
öncelikle verdiğin bilgilere teşekkürler.. lazer çalışmasının zorluğunu bilirim..tabiiki zor ve ağır bir iş.
makinanın bu denli yakıt sarfetmeside doğal,çünkü hiç boş yok.hep dolu çalışıyor makina.ha yakıt azmı çokmu tartışılır,ben olayın o yönünde değilim.servislerden bu denli şikayet karşısında firmaların tutumu bence hoş değil.kısa zamanda düzeltirler umarım.tutunma problemi olmayan bir makinede ilave ağırlık taşınmasını ise anlayabilmiş değilim doğrusu.ek ağırlık,aynı zmanda ekstra yakıt demek.bildiğim kadarıyla makina zaten ağır,birde ek ağırlık binince yakıtta paralelinde artıyor tabii.şimdi bunları buradan yazmak ahkam kesmeye benzetilmesin..tabiiki en doğru ve iyisini makinayı kullanan kişi bilir.onların kararı...toprak kazıması esnasında makina patinaja düşmesin diye ilave edilmiş olabilir.öndeki agırlık,taşıma(toprak)esnasında denge sağlayıp,makinanın daha hızlı hareket etmesini temin içindir diye düşünüyorum.
4 mt lik lazerle çalışan bir başka makinenin performans ve kullanım rahatlığını bildiğim için mukayese etmek bağlamında bu bilgileri öğrendim teşekkürler..
sorun olmadığı sürece transmisyon uygun..ancak sorun oluşursa biraz çözümü zor olacak gibi geliyor bana..çünki yük altında hareket eden mekanik parçalar ve power zamanla onarım ve yenileme gerektiricek birtakım parçalar içermekte..umarım ömrü uzun olur..bakın zamanında ilklerdendir.7740 lar dualpower dır.birçoğu,hemen hemen hepsi denilebilir(bizim bölgemizde) power arızasıyla karşılaştılar.(bukadar yılda doğal tabii)
kayma sınır ayarı o makinadada var sanırım.buna rağmen makinanın stop etme noktasına geliyor olması enteresan.makina kendini koruyabilmeli diye düşündüm..bayılarak yük altında stop etme,teknik açıdan makina için sakıncalı diye düşünüyorum..operatör daha dikkatli olmalı bence...
makinanın transmisyonunun buna müsaade ediyor olmasıda olumsuzluk bence...vario şanzıman buna kesinlikle müsaade etmez..motoru korur..
bilgilendirmen için tekrar teşekkürler.....selamlar