Doktorluktan Hayvancılığa :) Ezberleri Bozmak(Güzel Kısa Bir Hikaye :)

Ynt: Doktorluktan Hayvancılığa :) Ezberleri Bozmak(Güzel Kısa Bir Hikaye :)

DeHLiZ link=topic=86089.msg1029648#msg1029648 date=1445845416' Alıntı:
Ben hiçbir şey anlamadım yine. Arkadaş 2008 ' de Şifa Tıp ' ı kazanmış, sonra 2011 ' de tekrar sınava girmiş tekrar aynı yeri mi kazanmış? Niye böyle bir şey yapmış? Okul zaten özel :D

'20 Tane hayvan aldım ve bu 4-5 yı buldu çünkü şuanda 18 tanesi sağılııyor' burada ne demek istemişsin hiç anlamadım, 4-5 yıl buldu mu demek istemişsin? Eee bu çocuk ne zaman yapmaya başlamış hayvancılığı? Bitirdikten sonra mı yoksa okurken mi?

Vallahi hiçbir şey anlamadım, bantun biraz anlatımını geliştir ciddiyim :)
Yine bir bantun klasiği abi bu çelişkılı ve ilginç hikayeler [emoji2]

ben anlAdım buhayvancılığı yapan kişi tıp fakültesinden mezun bir arkaşmış bantun onun yanına sohbet etmeye gitmiş

aslan26 link=topic=86089.msg1029657#msg1029657 date=1445848590' Alıntı:
Yine bir bantun klasiği abi bu çelişkılı ve ilginç hikayeler [emoji2]

Ya Rıdvan, şimdi yine baktım bende mi bir hata var diye yine anlamadım :D Adam 2008 ' de kazanmış bak o kısmı anladım, gitmek istememiş, ama çalışmaya devam etmiş, şimdi gitmek istemediği halde okumuş mu tamam onu da anladık diyelim. Eee bu adam niye tekrar sınava girip neden tekrar aynı yeri kazanmış? Ulan yeminle şu anda CIA ya da NSA ' yin süper bilgisayarlarına bu bilgileri girsek çöker bilgisayarlar, bak o kadar net söylüyorum :D 2014 ' te okulu bitirse, bu adam hangi ara evlenmiş? Neyse o özel hayatı bizi ilgilendirmiyor, ben hala birini bulup da evlenemediğim için kıskanmış da olabilirim :D Anam benim devreler yandı :D

DeHLiZ link=topic=86089.msg1029690#msg1029690 date=1445858391' Alıntı:
Ya Rıdvan, şimdi yine baktım bende mi bir hata var diye yine anlamadım :D Adam 2008 ' de kazanmış bak o kısmı anladım, gitmek istememiş, ama çalışmaya devam etmiş, şimdi gitmek istemediği halde okumuş mu tamam onu da anladık diyelim. Eee bu adam niye tekrar sınava girip neden tekrar aynı yeri kazanmış? Ulan yeminle şu anda CIA ya da NSA ' yin süper bilgisayarlarına bu bilgileri girsek çöker bilgisayarlar, bak o kadar net söylüyorum :D 2014 ' te okulu bitirse, bu adam hangi ara evlenmiş? Neyse o özel hayatı bizi ilgilendirmiyor, ben hala birini bulup da evlenemediğim için kıskanmış da olabilirim :D Anam benim devreler yandı :D
Abi bende birşey anlamadım ama yapacak birşey yok bantun bu fark ettiysen tip eğitimini bile kısalttı artık sadece tarım ve hayvancılık değil sağlıktan eğitime her alanda bilgi var [emoji2]

bu kader çizgisinde neden..

hayvancılıktan doktorluğa diye bir olay yaşanmıyor.. :)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86089.msg1029702#msg1029702 date=1445861301' Alıntı:

dışardan güllük gülüstanlık gibi gözüksede kazın ayağı öyle değilbizler çocukuluğumuzu dedemlerin yanında geçirdik kardeşim babamlar çiftlikde koyunla kuzuyla ugrasırdı kardeşim ..biz hafta içiokula gider cuma günü okul kapandımı bionik 51e biner yazkışdemez mobiletinen çiftliğegiderdik birde pederden azar yerdik niye geldiniz diye haliyle çocuk kımı anasınıbabasınıözler dimi...sorada niyegeldiniz diyenleriykigelmişsinizder ahırın altında kermeyi çıkarır koyun güderidk falan filan hele guzu emiştirmeye bayılırdık kışın tüfee alır avagiderdik bişiyde vuramadan gelirdik...
yanihayvancılıkla ugrasan ailellerin çocukları okuyamıyor gücü yetmedende işe girştikleri için yılgınlık baş gösteriyor..
hele yazın elimizde anadud sapp topla römorka kay soragit harmana sapı boşalt haftalarcaböyle ugras daha sora patoz kur gece sabaha kadar sapı saman yap sora samanı römorka yukle labayla getirdiğer harmana yık sora osamanı sıkıştır düzelt üstünesağpgetir toprakla kap iflağımız...kilirdi ..oyuzden sapsaman işini duydummu canım sıkılır hala...
kafasınıkaşıyacak vakdi olmaz çiftçitakımının herzaman harçlığı olmaz cebinde milletin çocugugençleri patane köşesinde kızlarınan fink atarken köylünün çocugu ya davarın ardında ya sığırın peşinde ahırında yada yonca mısır tarlasındadır ....
oyuzden okuyan çıksada çok az çıkar çünkügeçim derdi farkında olmadan o çocugun omuzlarına yuklenmiştir...
buyuzden köylünün çocugu şehre şehrin yetişkinleride köye imrenir durur

poyraz51 link=topic=86089.msg1029708#msg1029708 date=1445864870' Alıntı:
dışardan güllük gülüstanlık gibi gözüksede kazın ayağı öyle değilbizler çocukuluğumuzu dedemlerin yanında geçirdik kardeşim babamlar çiftlikde koyunla kuzuyla ugrasırdı kardeşim ..biz hafta içiokula gider cuma günü okul kapandımı bionik 51e biner yazkışdemez mobiletinen çiftliğegiderdik birde pederden azar yerdik niye geldiniz diye haliyle çocuk kımı anasınıbabasınıözler dimi...sorada niyegeldiniz diyenleriykigelmişsinizder ahırın altında kermeyi çıkarır koyun güderidk falan filan hele guzu emiştirmeye bayılırdık kışın tüfee alır avagiderdik bişiyde vuramadan gelirdik...
yanihayvancılıkla ugrasan ailellerin çocukları okuyamıyor gücü yetmedende işe girştikleri için yılgınlık baş gösteriyor..
hele yazın elimizde anadud sapp topla römorka kay soragit harmana sapı boşalt haftalarcaböyle ugras daha sora patoz kur gece sabaha kadar sapı saman yap sora samanı römorka yukle labayla getirdiğer harmana yık sora osamanı sıkıştır düzelt üstünesağpgetir toprakla kap iflağımız...kilirdi ..oyuzden sapsaman işini duydummu canım sıkılır hala...
kafasınıkaşıyacak vakdi olmaz çiftçitakımının herzaman harçlığı olmaz cebinde milletin çocugugençleri patane köşesinde kızlarınan fink atarken köylünün çocugu ya davarın ardında ya sığırın peşinde ahırında yada yonca mısır tarlasındadır ....
oyuzden okuyan çıksada çok az çıkar çünkügeçim derdi farkında olmadan o çocugun omuzlarına yuklenmiştir...
buyuzden köylünün çocugu şehre şehrin yetişkinleride köye imrenir durur

Çok doğru. ben bizzzat yaşadım bunları ot balyasını çektim gece bitti sabah össye girdim mesela... Anlattıklarına eklersem çok uzatırım konuyu bende. Köylü çocukları efendidir merttir mazlumdur yüreklidir. Ama şehirde yetişenler tam anasının gözü olur. Dediğiğn gibi onlar kızlarla fink atarken sen 5 yaşında başlamışsındır çalılşmalara gücünün yettiğince. Ama sonuşta 25 yaşını geçtiğinde onlar bizlerden daha iyi konumlara gelmiştir sıkıntıya girmeden.

çok haklısın kardeşim yani gençlik gidiyor ama nasıl gidiyor bazen arkana bakıyorsun negünlergeçmiş ama bişey anlamamışsın ..
şu an 30 yaşındayım bazen öyle yoruluyorumki45 50 yaşında hissettiğim oluyor..
işin özü eğerkiönceki çalıştıgım yer özelleştirilmeseydi ne hayvancılığa ne çiftçiliğe bulaşmazım sıkıntısı bitmiyor arkadaş...

Olur mu abi asıl en fazla o şekilde yaşanıyor :) Benim arkadaşlarım var kaç tane ailesi çiftçilik ve hayvancılık yapan, kendileri de ailelerine yardım eden. Hatta biliyorsun ÖSS birincisi var, çobanım demişti :D O şekilde çok var da, doktorluktan çiftçiliğe az var.

Besi çiftliğinden değil ama tavuk çiftliğinden yetişip doktor olanı biliyorum. O doktorluğu bırakmadı ama çok büyük gül bahçeleri ve tarım alanları satın aldı, işçileri sayesinde tarım tesisini işletiyor. Kendisi başka şehirde...:)

Bantun bizi bir gün bir şaşırtacak hepimizin ağzı açık kalacak.. ;D

Bu kadar dil döküyoruz her konu açınca gayet ciddi uzun uzun anlatıyoruz.:)
Bütün bunlar boşuna mı? Bantun bütün bu kadar zamandır edindiği bilgilerle bir patlama yapacak bakın görün siz...:)

Öyle değil mi Bantun yoksa boşa mı emek harcıyoruz..?:)

ENES4422 link=topic=86089.msg1029730#msg1029730 date=1445870969' Alıntı:
Bantun bizi bir gün bir şaşırtacak hepimizin ağzı açık kalacak.. ;D

Bu kadar dil döküyoruz her konu açınca gayet ciddi uzun uzun anlatıyoruz.:)
Bütün bunlar boşuna mı? Bantun bütün bu kadar zamandır edindiği bilgilerle bir patlama yapacak bakın görün siz...:)

Öyle değil mi Bantun yoksa boşa mı emek harcıyoruz..?:)
:D İnşallah abi bizim de temennimiz o yönde, ama hikayesini güzel bir anlatımla yapsın başka bir şey istemiyoruz :D

DeHLiZ link=topic=86089.msg1029731#msg1029731 date=1445871597' Alıntı:
:D İnşallah abi bizim de temennimiz o yönde, ama hikayesini güzel bir anlatımla yapsın başka bir şey istemiyoruz :D

Bantun için yazdıklarımızı toplasak büyük bir kitap olabilir...:)

DeHLiZ link=topic=86089.msg1029648#msg1029648 date=1445845416' Alıntı:
Ben hiçbir şey anlamadım yine. Arkadaş 2008 ' de Şifa Tıp ' ı kazanmış, sonra 2011 ' de tekrar sınava girmiş tekrar aynı yeri mi kazanmış? Niye böyle bir şey yapmış? Okul zaten özel :D

'20 Tane hayvan aldım ve bu 4-5 yı buldu çünkü şuanda 18 tanesi sağılııyor' burada ne demek istemişsin hiç anlamadım, 4-5 yıl buldu mu demek istemişsin? Eee bu çocuk ne zaman yapmaya başlamış hayvancılığı? Bitirdikten sonra mı yoksa okurken mi?

Vallahi hiçbir şey anlamadım, bantun biraz anlatımını geliştir ciddiyim :)

:) 10 Parmak yazdığım için çok hızlı oluyor ve fark edemiyorum..

2007 De Liseden mezun oluyor 2008de tıp ı kazanıyor ve o yıl gidemiyor Sonraki yıllarda tekrarı sınava giriyor ve bu bi kaç yıl sürüyor o süredede bağda bahçede çalışıyor amele oluyor tarla işlerine gidiyor para biriktiriyor Annesi Emekli..2 si Yaşıyor**

4-5 yı Demişim 4-5 Ay sürüyor diyecektim tek tek seçe seçe hayvan almış sağılır şekilde.. Hepsini bir yerden almıyor 2014 De Galiba üniversite bitiriyor Artık İş Vakti ve Teklifler geliyor Ama gitmiyor Açık ucuz bir açık ahır yapıyor ama genede çok güzel olmuş insan zevk alıyor orada çalışırken bakımlı 4-dörtlük.. iyi yani.

Başka anlamadıgın yer olursa söyleyin burdan yazayım

ENES4422 link=topic=86089.msg1029738#msg1029738 date=1445872348' Alıntı:
Bantun için yazdıklarımızı toplasak büyük bir kitap olabilir...:)

Beni düşünen yok ondan fazla bu forumda :) zaten

bantun111 link=topic=86089.msg1029838#msg1029838 date=1445885153' Alıntı:
Beni düşünen yok ondan fazla bu forumda :) zaten

Ya kurban olduğum hemen kızma.:)

Seni düşünmesek bu kadar ilgi olmazdı değil mi? ;D

Doktor olacağına bi veteriner olsa eminim daha çok mutlu ve başarılı olurmuş , hemde hedeflerine daha yakın bir meslek olurmuş :)

bantun111 link=topic=86089.msg1029835#msg1029835 date=1445885005' Alıntı:
:) 10 Parmak yazdığım için çok hızlı oluyor ve fark edemiyorum..

2007 De Liseden mezun oluyor 2008de tıp ı kazanıyor ve o yıl gidemiyor Sonraki yıllarda tekrarı sınava giriyor ve bu bi kaç yıl sürüyor o süredede bağda bahçede çalışıyor amele oluyor tarla işlerine gidiyor para biriktiriyor Annesi Emekli..2 si Yaşıyor**

4-5 yı Demişim 4-5 Ay sürüyor diyecektim tek tek seçe seçe hayvan almış sağılır şekilde.. Hepsini bir yerden almıyor 2014 De Galiba üniversite bitiriyor Artık İş Vakti ve Teklifler geliyor Ama gitmiyor Açık ucuz bir açık ahır yapıyor ama genede çok güzel olmuş insan zevk alıyor orada çalışırken bakımlı 4-dörtlük.. iyi yani.

Başka anlamadıgın yer olursa söyleyin burdan yazayım

Bantun adam seni kandırmış :D Tıp fakültesi 6 yıl ya :) 2008 de girse zaten en iyi ihtimalle 2014 mezun olur, 2009 da girse en iyi ihtimalle 2015 ' te.

ENES4422 link=topic=86089.msg1029846#msg1029846 date=1445885827' Alıntı:
Ya kurban olduğum hemen kızma.:)

Seni düşünmesek bu kadar ilgi olmazdı değil mi? ;D

yok yaw ne kızması :) Dayıcım Dehliz İçin dedim ben :) beni Dehlizden fazla düşünen yok forumda onu diyorum en çok o yorumluyor :D beni düşünen en çok o var :D herhlde kitab çıkacağınaa gore