En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

yalnız boy konusuna bişey demem çünki bizim kırpıklarda 170-180 boy yapıyo yani. :)
ibrahim_11 link=topic=7169.msg602421#msg602421 date=1338501864' Alıntı:
deme ya bizim karpuzlarda 50 kg yi bulmuş az önce haber ettiler :D
Allaaah içine gir yat :D karpuz banyosu :D

Ahmed Gülsu link=topic=7169.msg602419#msg602419 date=1338501831' Alıntı:
Onu bunu bilmem de hazineyi kaçırdık elimizden. Oysa ki semadaki partikülleri toplayıp toprağı da 1.8 metre derinliğinde sürerek ülkemizi bir tarım devi yapabilirdik. :D
Bu arada yeni traktörüm TC 56 G yi görmelisiniz.
Abi serefsizim gozumden yas geldi :) :) traktor ayirli olsun tarladan gelince ruhsati bekleriz :) :) :D

Ali SARAÇ link=topic=7169.msg602422#msg602422 date=1338501890' Alıntı:
davut abinin söylediği bir çok $ey dogru cünkü .. sadce kendini iyi ifade edemedi .. yada etti biz anlıyamadık .. bir çok yerden soru geldi adam hangine nasıl cevap vereceğini $a$ırdı .. cünkü adama ilk etapta cahil gözüyle bakıldı t608D yok diye öyle bi traktör yok dedi herkes ben dahil .. sonradan konu ba$ka yerlere kaydı .. oda o sinirle konuya ve cevaplara tam hakim olamadı .. kavram karma$alarından konu buralara kadar geldi .. i$te o çap 22 cm dedi aslında demek istediği çevresiydi ..birazda forumcak fazla üzerine gidildi adamın .. ki$isel görü$üm böyle .. öteki türlü abinin verdiği bilgiler normallerin üstünde verim .. alınamıcak olmıcak mahsül ve rakamlar değil .. he o standart hale getirmi$tir .. ama hayatında o kadar verim alan çiftçide mutlaka vardır .. 850 kg arpa olmıcak bi arpa değil .. konyalılar dekardan 2 ton bugday aldık deyince kimse yalancı demiyor onlara .. sadece konya dönümünün 2.500 oldugunu biliyoruzda ondan .. buda öyle bi$ey .. sadece adam i$ini layığıyla yapıyor demek ki bu standartı olu$turmu$ .. helal olsun demekten ba$ka bi$ey diyemiyorum ben .. elma büyüklüğünde kiraz dediği kirazı ben biliyorum bizim kom$u ilçenin dağlarında yeti$iyor iç piyasada bulmak çok zor komple yurtdı$ına gidiyor .. yani elma büyüklüğü biraz abartı olur kücük elma kadar diyebiliriz ama gerçekten yumurta gibi kirazlar var ..
özet geçerek diyorum ki alınır ve ya yapılır ama bunu ben böyle yaptım böyle oldu dersin.
oturdum tarlanın köşesine açtım kitabı okudum dersen farklı yönlere gidiyor..

ya kendi yazmış sonra hangi salak dedi diyor ;D
davutselek link=topic=55880.msg602370#msg602370 date=1338499089' Alıntı:
bana benim yazdıklarımdakilerle ilgili bir şey sor sana ALLAH ' TAN KORKTUĞUM için doğruyu söyleyeyim. ve söylediklerimde bir tane kasıtlı hata olursa emrindeyim. söz insandan çıkar benden de söz çıktı ise buyur burdayım. bi KERE 1,80 CM ARPA DİYEN SALAK DİCEM ŞİMDİ BENİM O YAZDIKLARIMI Bİ OKU BAKALIM 1,80 CM ARPAYI BEN Mİ ALDIM BENDEN ÖNCEKİLER Mİ BENİM ALDIĞIM 97 CM BENİM ALDIĞIM YONCA 30 Kİ,LOLUI 40 ADET DEKARDAN. VARSA BİR SIKINTIN BURDAYIZ. SORUYORUM SİZE SİTEDE AMAÇ PAYLAŞIMLARDA SENİN MALIN DAHA KÖTÜ BENİM Kİ DAHA İYİ MUHABBETİMİ YOKSA HAKKATEN DOĞRU ŞEYLERİ PAYLAŞARAK ÜRETİMLERİ ARTIRMAKMI. BANA NE LEN SENİN MOTORUNDAN varsa hakkaten aktarıpta bana faydası olabilecek bir şeyin veya benim sana bir faydam varsa paylaşalım. EY TRAKKULUP BU ZAMANA KADAR KİM BU ŞEKİLDE PATLATMALI PULLUK KOYDU BURAYAD SORARIM SİZE İLK FOTODA MOTORU ÇIKARMADIM ÖNE DAHA NEREYE BAKACAĞINIZA DİKKAT ETMİYORSUNUZ. DİKKAT EDİN İLK FOTOYA PATLATMAYI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUM. YOKSA SANA BENİM 183 BEYGİRLİK MOTORUMDAN MARKASINDAN MUHTAR MI OLACAN BE ADAM...
:S
davutselek link=topic=55880.msg600454#msg600454 date=1338230071' Alıntı:
eyvallah...
öncelikli olarak yaratılış itibari insan daha çoku ister yaradanda daha çokların uygun ve uygun olmayan yollarını gönderir. yapılan tercihler sonrasında tabiat ya güzelleşir yada felaketler zincirini başlatır. bir domates toprakta yetişir aynı zamanda topraksı katmanlarda da yetişir. (kaya ve taş sonuçta bunlarda toprağın bütünleşmiş ve sıkışmış halidir.) şimdi bunların bir kar amaçlı olarak yetiştirilenleri var birde hakikaten İNSAN SAĞLIĞI İÇİN yetiştirilenleri var. eğer yetiştireceğiniz mahsule duygunuzu niyetinizi düzgün katarsanız elde edeceğiniz sadece madde değil aynı zamanda sağlıklı bir nesil olur. örnek mısır yetiştiricileri ekim öncesi şu işleri yaparlar - toprak iyi bir pulluk yardımı ile önce sürülür. ardından mevsimsel ve ekimsel şartlara göre kazayağı ızgara sürgü sallı tırmık vesaire kombilenelerle toprağa düşecek bitkinin yatağı hazırlanır. anız sonrası ise baya bi dap saçılır toprağı ki tohum düştüğünde besinsiz kalmasın diye,!!!! sonrasında ekim yapılır ardından tavlı ise beklenir değil ise sulama yapılır. baş gösteren mısır sonrasında çizisi belli olsun diye hizalama dediğimiz aracılarla hizalanır (sırası belli edilir ve karık dediğimiz ark muhabbet iyapılır.) bu arada toprak ta biten ot olur ise onlarda temizlenmiş olur... buraya kadar amenna. lakin atılan gübreler verimi artırsın diye atılırken aslında toprak tamamen kaldıramayacağı kadar bir kimyasal reaksiyona girer ve tohum olması gereken şartlarda değil olmaması gereken şartlarda büyür. mısırın içini göremezsiniz lakin biyolojik ortamlarda yapılan tahlilller o mısırı yiyecek olan hayvan neslinin gen yapılarına kadar aşırı kimyasal ile etki ederek ortaya korkunç bir bozuk nesil getirir. ALT TARAFI Bİ GÜBRE ATTIK YA DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. ama malesef mevsimsel şartlara göre bu işlem yılda 3 kereye yakın bişekilde yapılıyor. bundan sonrasını büyük harfle yazacağım ki ilginizi çeksin ceza alırsam kusura bakmayın. SULTAN DAĞI YAMAÇLARINDA BİR KÖY. ARPA EKECEĞİZ 90 DEKAR TARLA 2000 DEMİR ARPA VERİYOR. AÇTIK KURANI OKUDUK RAHMAN SURESİNİ MİZANI BOZMAYIN DİYOR ORDA. SONRA DÜŞÜNDÜK VE TARLAYI 3 SENE BOYUNCA SÜREKLİ OLARAK NADASA BIRAKTIK LAKİN NADAS ŞEKLİMİZ ETRAFTAKİ YILLARIN ÇİFTÇİLERİNE GARİP GELDİ. 1.20 METRE TOPRAĞI YERİNDEN DEVİRDİK. ORTAYA AYAKLA DAHİ YÜRÜYEMEYECEĞİNİZ BİR TOPRAK YAPISI ÇIKTI. TOPRAK KABARDIDA KABARDI VE GEVŞEDİ. 4 SENE GELDİĞİNDE BİR GRAM GÜBRE ATMADAN GDO LU TOHUMU ATTIK VE YIL SONRASINDA MAHSUL MİKTARI 14850 DEMİR ÇIKTI. ŞİMDİ BURADA ORTAYA ÇIKAN SONUÇ HEM BEN KARLI OLDUM HEMDE MAHSULÜMÜ ALAN KİŞİ ÇÜNKÜ ARPADAKİ KELLE BOYU 1.8 CM İDİ. nasıl açıklanır bu durum. gayet basit tabiat rabbin emri ile kendini sürekli tazeler eğer sen kullanacağın aklı düzgün kaliteli ve mizan kuralları çerçevesinde bir ürün yetiştirme yolunda kullanırsan karşılığını gani gani alırsın. eee bu şartları yerine getirmek içinde alet edavat lazım bunlarıda düzgün seçersen al sana dadından yenmeyecek bi güzellik çıkar. KİMİSİDE aha yok odeğil bu yok şu değil o der durur. sonraki yıllarda o tarla içerisine çekilen tavuk tersi ve koyun terside cabası dekardan alınan sap balye miktarı 85 daha ne diim ben arkadaş. toprak emrinde sen yeterki kullanmasını bil. AMELLER NİYETLERE GÖREDİR. diceklerim bu kadar

SmhGwz link=topic=7169.msg602427#msg602427 date=1338502105' Alıntı:
özet geçerek diyorum ki alınır ve ya yapılır ama bunu ben böyle yaptım böyle oldu dersin.
oturdum tarlanın köşesine açtım kitabı okudum dersen farklı yönlere gidiyor..
açtım kitabı okuduktan sonra böyle oldu demedi zaten .. kuranda yazan bi ayetten adama dank etmi$ .. sonradan doğalı korumaya calı$tım demek istedi .. yoksa okudum üfledim mahsülüm 2100 kg oldu demedi .. ben avukatı kesilmi$ gibi oldum ama .. gerçekten herkes adamı yanlı$ anladı .. tekrar sakin kafaya her dediğini okursanız sizde anlıcaksınız ..

Ali SARAÇ link=topic=7169.msg602422#msg602422 date=1338501890' Alıntı:
davut abinin söylediği bir çok $ey dogru cünkü .. sadce kendini iyi ifade edemedi .. yada etti biz anlıyamadık .. bir çok yerden soru geldi adam hangine nasıl cevap vereceğini $a$ırdı .. cünkü adama ilk etapta cahil gözüyle bakıldı t608D yok diye öyle bi traktör yok dedi herkes ben dahil .. sonradan konu ba$ka yerlere kaydı .. oda o sinirle konuya ve cevaplara tam hakim olamadı .. kavram karma$alarından konu buralara kadar geldi .. i$te o çap 22 cm dedi aslında demek istediği çevresiydi ..birazda forumcak fazla üzerine gidildi adamın .. ki$isel görü$üm böyle .. öteki türlü abinin verdiği bilgiler normallerin üstünde verim .. alınamıcak olmıcak mahsül ve rakamlar değil .. he o standart hale getirmi$tir .. ama hayatında o kadar verim alan çiftçide mutlaka vardır .. 850 kg arpa olmıcak bi arpa değil .. konyalılar dekardan 2 ton bugday aldık deyince kimse yalancı demiyor onlara .. sadece konya dönümünün 2.500 oldugunu biliyoruzda ondan .. buda öyle bi$ey .. sadece adam i$ini layığıyla yapıyor demek ki bu standartı olu$turmu$ .. helal olsun demekten ba$ka bi$ey diyemiyorum ben .. elma büyüklüğünde kiraz dediği kirazı ben biliyorum bizim kom$u ilçenin dağlarında yeti$iyor iç piyasada bulmak çok zor komple yurtdı$ına gidiyor .. yani elma büyüklüğü biraz abartı olur kücük elma kadar diyebiliriz ama gerçekten yumurta gibi kirazlar var ..

Abi tamam da niye bu adam butun bilgi birikimini bi konuda vermek istedi onu anlamadim yaw :)

semih karde$ ne var adamın dediğinde 'ARPADAKİ KELLE BOYU 1.8 CM İDİ' kelle boyu demi$ ba$ak boyu 1,8 cm 2 cm bile değil yani .. çok kısa kaldı demek istemi$ siz nerenizle okuyosunuz gerçekten adamın kızdıgı kadar varsınız

Ali SARAÇ link=topic=7169.msg602433#msg602433 date=1338502288' Alıntı:
semih karde$ ne var adamın dediğinde 'ARPADAKİ KELLE BOYU 1.8 CM İDİ' kelle boyu demi$ ba$ak boyu 1,8 cm 2 cm bile değil yani .. çok kısa kaldı demek istemi$ siz nerenizle okuyosunuz gerçekten adamın kızdıgı kadar varsınız
bilmyroum walla adam yazmış daha war işte karışmış gitmiş ortalık. senin gibi kısa yazsa anlıcaz :D
Ali SARAÇ link=topic=7169.msg602430#msg602430 date=1338502194' Alıntı:
açtım kitabı okuduktan sonra böyle oldu demedi zaten .. kuranda yazan bi ayetten adama dank etmi$ .. sonradan doğalı korumaya calı$tım demek istedi .. yoksa okudum üfledim mahsülüm 2100 kg oldu demedi .. ben avukatı kesilmi$ gibi oldum ama .. gerçekten herkes adamı yanlı$ anladı .. tekrar sakin kafaya her dediğini okursanız sizde anlıcaksınız ..
:D tm bugun gitsin yarın gelsin o zmn herkesin kafa bi milyon oldu arkadaş romanlar gibi yazdıki kafamızı karıştıdı bildiklerimizide unuttuk :D

SmhGwz link=topic=7169.msg602434#msg602434 date=1338502349' Alıntı:
bilmyroum walla adam yazmış daha war işte karışmış gitmiş ortalık. senin gibi kısa yazsa anlıcaz :D:D tm bugun gitsin yarın gelsin o zmn herkesin kafa bi milyon oldu arkadaş romanlar gibi yazdıki kafamızı karıştıdı bildiklerimizide unuttuk :D
birader en ba$tan beri diyorum millet yanlı$ anladı diye $imdi sende ben uyarınca anladın .. arpadaki kelle boyu kelle dediği ba$ak boyu 1,8 idi yani ilk sene olmadı demeye getiriyor .. herkese diyorum adamın yazdıklarını ön yargısız sakin kafayla tekrar okuyun okursanız hepiniz özür diliceksiniz adamdan ..

Fatih_RSLN link=topic=7169.msg602431#msg602431 date=1338502236' Alıntı:
Abi tamam da niye bu adam butun bilgi birikimini bi konuda vermek istedi onu anlamadim yaw :)
var bi denge bozukluğuda ben de anlamadım..

SmhGwz link=topic=7169.msg602423#msg602423 date=1338501922' Alıntı:
:D amet abi sen adamı gülmekten öldürürsün garnıma ağrılar giriyo gülmketne yazamıyom :D kaçtı hazine

:D :D

Fatih_RSLN link=topic=7169.msg602426#msg602426 date=1338502076' Alıntı:
Abi serefsizim gozumden yas geldi :) :) traktor ayirli olsun tarladan gelince ruhsati bekleriz :) :) :D

Sağ ol Fatihim darısı başınıza inşallah. :D

Ayrıca iletiyi gönderirken 'Siz iletinizi yazarken 2 yeni ileti daha gönderildi. Gönderilen iletiyi incelemeniz önerilir' uyarısıyla birlikte, davutselek ' ten alınan alıntıları görünce aha buraya da geldi Davut amca dediydim ama neyse ki eski yazdıklarıymış. Neyse size doyum olmaz, yarın vermem gereken kazık bir raporum var onun üzerinde çalışıyorum. Öğrencilik halleri işte, 'yumurta - delik' olayı. :D

Şimdilik geceniz iyi, muhabbetiniz tatlı olsun.

Ahmed Gülsu link=topic=7169.msg602419#msg602419 date=1338501831' Alıntı:
Onu bunu bilmem de hazineyi kaçırdık elimizden. Oysa ki semadaki partikülleri toplayıp toprağı da 1.8 metre derinliğinde sürerek ülkemizi bir tarım devi yapabilirdik. :D
Bu arada yeni traktörüm TC 56 G yi görmelisiniz.
bi de bize ayarlasan be abi bu motordan nası az yakıp çok çekiyo mu :D

Fatih_RSLN link=topic=7169.msg602440#msg602440 date=1338502484' Alıntı:
183 beygirmis. 6silindirmis. Valla bi bunu anlayabildim ben o konudan.
özel üretim bea gidiyon bunları bunları istiyom diyon veriyolar eline tpuyorsun :D
Ali SARAÇ link=topic=7169.msg602436#msg602436 date=1338502417' Alıntı:
birader en ba$tan beri diyorum millet yanlı$ anladı diye $imdi sende ben uyarınca anladın .. arpadaki kelle boyu kelle dediği ba$ak boyu 1,8 idi yani ilk sene olmadı demeye getiriyor .. herkese diyorum adamın yazdıklarını ön yargısız sakin kafayla tekrar okuyun okursanız hepiniz özür diliceksiniz adamdan ..
tm dileriz :) oda bizden dilesin :D

Ali SARAÇ link=topic=7169.msg602433#msg602433 date=1338502288' Alıntı:
tamam hem başak kısa kaldı demiş hem verim çok oldu nasıl iş bu

Çağrı link=topic=7169.msg602439#msg602439 date=1338502461' Alıntı:
bi de bize ayarlasan be abi bu motordan nası az yakıp çok çekiyo mu :D

Bu traktör yakmıyo Çağrı, gavurun götünde mazot üreten bi aparat var ordan ürettiği mazotu alıp satıyorsun, ek gelir oluyor. :D

Neyse bu kez gittim. :D