En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

daha bize bişey diyemez ercan ona da çok şükür perkins kanı adapte ettik :) bide uyuz döytzden kurtulaydı eyidi bide kısmetlendirdikmi varya değme gitsin keyfine :D

Zaten omu alacak kaçış yok almazsa onun köyü ateşe veririm.

Kısmetten başlıyor seri ;)

ercan gereken cevabı almışsındır umarım yusuf abiye en iyisinden kısmet bulma vaktidir ;)

Kısmet olsun ağır olsun ;)

kadir arabam donmuş çalışmıyor..
depodaki mazot buz olmuş..
evden çıkmıyorum..
çıkan yanar.. yada donar..

geçen bir arkadaş yazmış..
abi kar yağdığı zaman kar lastiği takıyoz ya..
don olduğu zaman don lastiğimi takacaz :)

kadir arabam donmuş çalışmıyor..
depodaki mazot buz olmuş..
evden çıkmıyorum..
çıkan yanar.. yada donar..

geçen bir arkadaş yazmış..
abi kar yağdığı zaman kar lastiği takıyoz ya..
don olduğu zaman don lastiğimi takacaz :)
yusuf abi biraz mazot ısıt dök depoya bide petrollerin kendi büyük depolarına attıkları mazot katkısı var 5000 litreye 1 litre atıyorlar katkı ondan bulursan 1 kapak at arabanın depoya hiç bişey olmuyor geçen bizim araba da çalışmadı sonra bir kaç kez daha marşa bastım çalıştı abi çok soğuk inşallah devamı gelmez yoksa hepimiz kırılacaz soğuktan valla don lastiği çare olsa onu da atmaya hazırız :D

Yusuf abi burdaki arabaların mazotuda donuyo sizden pek farkımız kalmadı :D Bugün akşam garaj kapısını açıyım dedim yarım saat uğraştım kürekle buzları kırdım kapıyı açtım ama geri kapanmadı bi yarım saatte kapatmaya uğraştım :D

Yusuf abi burdaki arabaların mazotuda donuyo sizden pek farkımız kalmadı :D Bugün akşam garaj kapısını açıyım dedim yarım saat uğraştım kürekle buzları kırdım kapıyı açtım ama geri kapanmadı bi yarım saatte kapatmaya uğraştım :D

kadir..
60 ltde 5 lt'si gazyağı olsa donmazdı..
bu aralar Erzurum'da gaz yağı kıtlığı var

barış ankaranın soğuğunun üstüne soğuk tanımam :)
keskin soğuk.

kadir..
60 ltde 5 lt'si gazyağı olsa donmazdı..
bu aralar Erzurum'da gaz yağı kıtlığı var
yusuf abi gaz yağı bulamadığın yerde o dediğim katkıya petrolcülerde rafineriden alıyolar onu her yerde yok çokta pahalı bişey ben 1 depoya sadece 1 kapak döktüm en fazla 10 ml o bile yetti yani bide senin araba dışarıda onu geçtim kışlık filtre de takmadın Allah bilir ondan dondu kaldı demi

yusuf abi gaz yağı bulamadığın yerde o dediğim katkıya petrolcülerde rafineriden alıyolar onu her yerde yok çokta pahalı bişey ben 1 depoya sadece 1 kapak döktüm en fazla 10 ml o bile yetti yani bide senin araba dışarıda onu geçtim kışlık filtre de takmadın Allah bilir ondan dondu kaldı demi

bosch filtre aldım kışlık dediler..
filtreyi boşver depodan gelen mazot buz halinde geliyor
filtre ona neylesin :)

bu nasıl vitesdir nasıl çalışıyor anlamadım
http://www.sahibinden.com/ilan/is-m...uson-174-212-ua-ingiliz-motor-262701356/detay
1-2-3-5
4-6-7-9
8-10-11-12
şeklinde her 3 kademe için sıralanmış sanırım diğeride 1,2,3,5 i geri alıyorda
bu nasıl bir diziliştir :D

Direk vites karışsın kullanamasınlar diye yapmışlar traktörü. :)

Kışlık filtrede neymiş? İlk defa duyuyorum.

Ben de ilk defa duydum öyle bir şey mi varmış?

Direk vites karışsın kullanamasınlar diye yapmışlar traktörü. :)

1,2,3 kolayda 4,5,6 yapmak baya sıkıntılı 7,8,9,10
artık sıraya bakmayacaksın atlaya atlaya takacaksın vitesleri
son dişli bir üstteki kademedeki ilk dişliden daha seri olduğu için hız sırasına göre numaralandırmışlar böyle karışık bir yapı çıkmış sanırım

1,2,3 kolayda 4,5,6 yapmak baya sıkıntılı 7,8,9,10
artık sıraya bakmayacaksın atlaya atlaya takacaksın vitesleri
son dişli bir üstteki kademedeki ilk dişliden daha seri olduğu için hız sırasına göre numaralandırmışlar böyle karışık bir yapı çıkmış sanırım

Bunu farklı vites kollarıyla da yapabilirlermiş. Açıkçası ben bunu kullanamam. 480 i kullanamıyorum viteslerinden dolayı :)

yusuf abi sıcak mazot dökecen o zaman başka çaresi yok bosch filtre inanki hikaye ben 2 senedir şampiyon kullanıyorum ve gayette iyi bi filtre kışlık filtreler servis harici bi yerde yok kışlık filtre de şöyle bişey gözenekleri normale göre daha geniş malum mazot katılaşıyor soğukta o yüzden dolayı geniş gözenekli filtre yapmışlar mazot filtrede tıkanmasın diye onun da adı kışlık filtre

Bunu farklı vites kollarıyla da yapabilirlermiş. Açıkçası ben bunu kullanamam. 480 i kullanamıyorum viteslerinden dolayı :)

sorma ya
bir defasında komşuya işim düştü traktör lazım oldu aldım 480i
giderken bir vites buldum ağır ağır gittim römörkü takıcam geri geri yanaşacam geriyi arıyom direksiyon kütük gibi manevra yapamıyom tekrar öne gitmem lazım vites nerden çıkıyo kaça giriyo hep rastgele
deneme yanılma yöntemiyle buluyodum :D
Allah razı olsun işimizi gördük ama yaka silktim 480den zorda kalmadıkça almam artık :D son ihtimal yani:D

sorma ya
bir defasında komşuya işim düştü traktör lazım oldu aldım 480i
giderken bir vites buldum ağır ağır gittim römörkü takıcam geri geri yanaşacam geriyi arıyom direksiyon kütük gibi manevra yapamıyom tekrar öne gitmem lazım vites nerden çıkıyo kaça giriyo hep rastgele
deneme yanılma yöntemiyle buluyodum :D
Allah razı olsun işimizi gördük ama yaka silktim 480den zorda kalmadıkça almam artık :D son ihtimal yani:D

Abi benim kullandığım 480 de vites de karışıyordu. 2 defa vites değiştirdim mi 3. de karışıyordu. Ne uğraştım ondan sonra yanımda sahibi varken kullanıyom :D