A.selam Çağrı, muhabbetiniz daim olsun diyecem..Çağrı link=topic=7169.msg449845#msg449845 date=1317578604' Alıntı:S.a herkse 2-3 gündür kralla çok fazlaydı muhabbetimiz tez ayrılık getirdisesi halen kulaklarımda
![]()
valla abi karadenizi gezmedim ama okudugun gördügüm kadariyla ayni galiba. yaz kis yemyesil, yagis bol.. her taraf orman zaten. burdaki ormanlar bizim orda olsa bi tane agac bikramazlar. bizim orda düz arazide agac bulunmazken burda tarlalarin arasinda bile ormanlar var. ben daha gitmedim, yarin gidip görecem, resim ceker paylasirim burada..n_cebeci link=topic=7169.msg449939#msg449939 date=1317583951' Alıntı:İyi akşamlar millet, satocan 58 bu kestane nerde var, Almanyada mı, kestanenin olduğu yerdeki iklim şartları nasıl azcık aydınlatırmısın?
Teşekkürker.
Teşekkürler.satocan58 link=topic=7169.msg449941#msg449941 date=1317584085' Alıntı:valla abi karadenizi gezmedim ama okudugun gördügüm kadariyla ayni galiba. yaz kis yemyesil, yagis bol.. her taraf orman zaten. burdaki ormanlar bizim orda olsa bi tane agac bikramazlar. bizim orda düz arazide agac bulunmazken burda tarlalarin arasinda bile ormanlar var. ben daha gitmedim, yarin gidip görecem, resim ceker paylasirim burada..
yok abi...olurmu öyle sey.))) burda millet kornaya bile basmaz rahatsiz ederim baskasini diye....zaten aniz görmek zor. adam bicerin pesinden orkelle toplayip paket yapiyor sapi...pesine hemen sürüyor. tarlada bi tane sap görünmüyor. hatta bazen anizi biri sökerken arkasindan baska birisi önde diskaro arkada mibzer hemen ekiyorlar. burda aniz yakma yokda su aralar gübreleme isleri var. havalarin sicak oldugunda tarlalarin yaninda gecilmuyor kokudan.))) bizimkilerede benzemiyor nedense. ))) ))) )))n_cebeci link=topic=7169.msg449942#msg449942 date=1317584276' Alıntı:Teşekkürler.
Eminim orada anızda yakmıyorlardır. İçanadoluda anız yakma illeti olduktan sonra tarlalarda ağaç görmek çok zor olur.
satocan58 link=topic=7169.msg449946#msg449946 date=1317584530' Alıntı:yok abi...olurmu öyle sey.))) burda millet kornaya bile basmaz rahatsiz ederim baskasini diye....zaten aniz görmek zor. adam bicerin pesinden orkelle toplayip paket yapiyor sapi...pesine hemen sürüyor. tarlada bi tane sap görünmüyor. hatta bazen anizi biri sökerken arkasindan baska birisi önde diskaro arkada mibzer hemen ekiyorlar. burda aniz yakma yokda su aralar gübreleme isleri var. havalarin sicak oldugunda tarlalarin yaninda gecilmuyor kokudan.))) bizimkilerede benzemiyor nedense. ))) ))) )))
kar iyidir abi. agustosda ekmek mümkün olmaz zaten. daha kazayagini cekemedik. yagmur bekliyor bizimkiler. bu sene ekim sonunu bulur galiba. erken ekilen ekinler zaten hastaliklara daha dayaniksiz oluyor bu seneki tecrübelerime göre.n_cebeci link=topic=7169.msg449970#msg449970 date=1317585630' Alıntı:) hemen ekiyorlar iyi güzel. Sivasta ağustosda ekini biçtin ve hemen aktin ekimde yada kasımda kar yağdı, ondan sonra nasıl olacak o ekinin hali. Bu konuyu nasıl yorumluyorsun, nasıl sonuçlanacak sence?
satocan58 link=topic=7169.msg449861#msg449861 date=1317580161' Alıntı:Iyi pazarlar millet. Nassiniz bakalim. 14 gün araliksiz calismanin ardindan bugün ilk kez evdeydim. Yarinda bilmem ne bayramiymis burda. Yarinda evdeyim. Ceviz sezonunu bitirdik. Yemelikler falan ayrildi, köye ayrilanlar gönderildi simdide kestaneye basladik. Her ara ara sonunda bi kestane ormani bulmus bizimkiler. Bugün 50 kilo kadar getirmisler. Yarin yine gidecez...
valla levent abi bi bizle bitmiyoki olay. bugün almanlar sormus bizimkilere satacakmisiniz kendinizemi topluyonuz diye. yaw demekki toplayip satanlarda var... Biz kisligimizi toplayalim yeter.. kisin haftadada 2 3 kere yiyoz. ceviz desen zaten bizim ulasamayacagimiz yerlerde o kadar cokki sorma...kestanede ormanmis zaten. benim balkona alisik 2 sincabim var, ac biraktiklarima karsilik onlara arada biseyler birakiyom. dengeyi saglamak sart......768 link=topic=7169.msg449987#msg449987 date=1317588048' Alıntı:S.a. arkadaşlar. Satılmış gardaş, ortalıkta ne ceviz bıraktın ,ne de kestane. Oradaki o ağaçlıklarda ne kadar çok sincap olduğunu iyi bilirim. Lakin vaziyete bakılacak olursa sayenizde, sincapların bu kış aç kalma tehlikeleri söz konusu. )))
geçmiş olsun Ali, böyle durumlara karşı zamanla önlemini alsaydın çeşke....Ally TOKMAKCI link=topic=7169.msg449991#msg449991 date=1317588761' Alıntı:S.a. iyi akşmlar herkese Dün Arıkları temizlemek için Otları yakan işciler Sağolsunlar bizim damıda yakmışlar tarladaki içinde gübre yağmurlama soba herşey gitti.![]()