En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Bir kg süpürgeye bir kg mazot veriyorlar.Bir ton süpürgeye damperli römork almıştık, bir zamanlar, şimdi iki ton istiyorlar, alan yok.

GÖKTEN ŞELALE İNECEK!

Manşet belki çok iddaalı olabilir. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Özellikle bu şehirlerde yaşayanlar; İstanbul,Tekirdağ,Kocaeli,Yalova,Balıkesir ve Bursa'nın Marmara denizi kıyalarında deyim yerindeyse çok kuvvetli yağışla yer gök birleşecek. Metrekareye 40 ila 80 Kg/m2 yağış düşmesi beklendiginden ani sel ve su baskınlarına neden olabilir. Havadaki %100 tamamen doymuş nem miktarı var, üstelik rüzgarda çok zayıf oldugundan fırtına hücreleri saatlerce aynı yeri vuracak. Siz siz olun Perşembe/Cuma günlerine tedbirinizi almayı ihmal etmeyin.

2.Ekim, 19 dekar slajlık mısır için tek sıra aldık [emoji3]

-2015 model (2016'da almış önceki sahibi)
-max.300 dekar yer biçmiş
-genel olarak temiz , yıpranmamış
-fiyat : 5.000 [emoji846]

Tümosanın hidrolik filitresi tamamen tıkalı ve yağı ölü. 640 kendi işimizi görür desemde; amcam , babam çok verimsiz olur dedi. 2-3günden Tümosana ilcemizdeki en kral tamirciye hidrolik bakımını yaptıracağız. Şuan hiç kaldırmıyor [emoji35]Hidrolik yağına dikkat etmek gerekiyor.Bakımsızsa tarlada hidrolik yönünden sahibini ağlatır, ama çok baba çekişi var meretin [emoji4]

Geçen sene bu vakitlerde , yine bu makinayı sahibinden ödünç aldık. Tümosanın kuyruk milime değen 3.slaj makinesi oluyor. [emoji3] Fimaks, Çelmak, Çelikel. 20180912_141339.jpg20180912_133930.jpg

Bu tek sıralı makineler dane patlatıyor mu acaba?
Bıçaklar taşlanınca tüm daneler olmasa da bazılarını patlatıyor abi.
Hayırlı olsun Akif, 640 çelmak makineyle biçiyor zorlanıyor ama biçiyor [emoji1303] en azından denemekte fayda var hem çelikeli de görmüş oluruz [emoji4][emoji4]
Teşekkürler Taha abi [emoji4]. Bundan bir önceki makinamız tek sıra Çelmak'tı. Resimdeki makinayıda geçen sene emanete aldık , kullandık. İş verimi , güç isteği Çelikelle nerdeyse aynı. Aynı makine diyebiliriz .

İşimizi gördükten sonra bu makinayı verdik. Herif bu sene makinayi hic çalıştırmamış. Geçen sezon bıraktığımız gibi duruyormuş[emoji3]. Kendi mısırlarını çift sıraya bitirmiş.

Neyse , dün eve getirdikten sonra nolur nolmaz , bi deneyim dedim. Rölantide kuyruk milini çok yavaş yavas koyururken bile istop edecekti 640[emoji35]. Yinede devrini aldığında biçer bence. Sonuçta kendi işimiz.

Sonra amcam dedi , Bu bunu çevirmez. Sizinkinin hidrolik bakımını yaptıralım diye [emoji3]. Tümosan rölantide bıraktığın gibi 1 saniyede toplardı garibim.

50hp deutza takıyorlar biçiyor. Makinanın önceki sahibinde 70-56 var , (640ın kuyruk mili 70den daha güçlü) biçiyor. 70le 1 sezon çalıştı adam. Bunları dedim ama zaten 74ün hidrolik illa yapılacak. Boşuna 640la biçip uğraşmayalım diyor. [emoji848]

adım adım sona doğru

arkadaşlar sizlerin de yardımı çok önemli youtube kanalıma abone olursanız sevinirim.. 5 yıldır gerek yurt içi gerekse yurt dışı operasyonlarında bile video yüklemeye çalıştım.
sizlerin abone olarak videoları düşük çözünürlükde olsun izleyerek desdek vermenizi rica ediyorum.

https://youtu.be/XIr2wL43Ois

Selamlar millet.
Sezon sonu geliyor.
Bu kış forumda vakit geçirecez.
Keşşşkeeeee ercan uzak dursa :(

Kaç gündür bende bakamıyordum bugün bi Bakim dedim senin yazıları görünce tekrar buzzz gibi soğudum ☹️

Hacı abi sen Erzurumlu musun yoksa [emoji848]
Ben gidiyom TrakKulüp seni çok seviyorum [emoji8]
Sen hariç kendini bilir herhal [emoji1325]*♂️

Kaç gündür bende bakamıyordum bugün bi Bakim dedim senin yazıları görünce tekrar buzzz gibi soğudum ☹️

Hacı abi sen Erzurumlu musun yoksa [emoji848]
Ben gidiyom TrakKulüp seni çok seviyorum [emoji8]
Sen hariç kendini bilir herhal [emoji1325]*♂️

Aman gitme, keyfimiz yok bu günlerde.
Bodozlama sağa sola çarpıyoruz.
Gözleri mi yumuk sanıyorlar ama açık duruyor. :)