En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Kayıt edilen Dünya'nın en büyük çukuru.
Öylesine derin ki, kendi eko sistemi
ve kendi iklimi varmış... FB_IMG_1554980184818.jpg

Kayıt edilen Dünya'nın en büyük çukuru.
Öylesine derin ki, kendi eko sistemi
ve kendi iklimi varmış...Ekli dosyayı görüntüle 36872
Walla bizim buranında kendine has iklimi var.karadeniz de değil sibirya da değil.
Ağustosta gündüz 35 dereceye çıkıp gece 6 dereceye düşen.yazları gece bağıl nem % 100 olan başka bir yer var mıdır bilmiyorum.

Eyi aşamlar, arılara bakıyorum, bugün 12 adet oldular.Daha da çıkacak kovanlar var, yağış arkası balsıra düşer, bal akımı hızlı, çatır çatır petek örüyorlar, ana arı yumurtaları vaaak vaaak diye bağırıyor, arada viiik diye bağıranlar da oluyor.

Bereketi olsun bizde arıcılık yapan pek yok baharda Muğla Aydın tarafından gelirler. Dedemin eskiden bahçede bir kaç kovanı vardı

Maşallah sizde bahar temmuz yazda ağustos galiba abi? :) bu yıl bizim burada aynı geçen ayın 22'nde geldim 24'ü kar yağdı arkası kar yağmur devam etti sen geldin kış bitmiyor diyorlar yarın işbaşı yapacaktım belim ağrıyor 5 gün rapor aldım.
geçmiş olsun yaşarım.
iyi memlekette doğmak şans işi.
biz şanssız doğmuşuz.
bahtımız açık olsun.

Aman oğulları kaçırma.

İlk çıkan oğullarda ana arı kendini perhize alır, alçak erik ve dut ağaçlarına, kalın dallara sararak konar.İkinci ve üçüncü oğullar armut,erik,muşmula,incir gibi ağaçlara konuyor, en fazla 5 metre gibi olur.Son oğullar kavak ve çınar ağaçlarına konuyor, 8-10 metre yükseliyor, elimde bahçe süzgeciyle beklerim, oğul çıkarken fıskiyeli duş gibi arıyı ıslarım, fazla yükselemez.
Mevsim aşırı kuraksa bitten veya balsızlıktan kaçan olur, önüne gelinmez.

Şaka gibi ama gerçek kar yağışı uyarısı

19 Nisan akşam saatlerinden itibaren Rusya üzerinden gelecek olan soğuk hava Marmara da kuvvetli yağış 600 rakım üzeri ve tüm Kayak Merkezlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor

Batı Karadeniz de Kastamonu Karabük Bolu çevresinde Sivas Kayseri Yozgat ığdır hariç tüm doğu Anadolu tüm Karadeniz yayları ve yüksek kesimlerinde şu anki görünüme yoğun kar yağışı bekleniyor

Kar en yoğun Trabzon Rize ordu yaylalarına yağması bekleniyor kar kalınlığı 60 cmi bile bulabilir.

Şaka gibi ama gerçek kar yağışı uyarısı

19 Nisan akşam saatlerinden itibaren Rusya üzerinden gelecek olan soğuk hava Marmara da kuvvetli yağış 600 rakım üzeri ve tüm Kayak Merkezlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor

Batı Karadeniz de Kastamonu Karabük Bolu çevresinde Sivas Kayseri Yozgat ığdır hariç tüm doğu Anadolu tüm Karadeniz yayları ve yüksek kesimlerinde şu anki görünüme yoğun kar yağışı bekleniyor

Kar en yoğun Trabzon Rize ordu yaylalarına yağması bekleniyor kar kalınlığı 60 cmi bile bulabilir.

Cemal kardeşim,

Trakya' da aşırı yağış gösteriyor mu?