En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Ynt: En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

nailyetek link=topic=7169.msg438321#msg438321 date=1314466765' Alıntı:
Abi şimdi durum şöyle; biz son turfanda gibi bişeyiz, komşu köyde biçim dün bitti.. Her tarafta işi biten makinacılar bizim bölgeye hücum ederler ve şoför parası için çalışırlar.. Bizde verimler sizler kadar iyi değildir, arazilerde ona göre işte.. Köyde ilk defa son 10 yıldır dekardan 20 balyayı gördük, diğer seneler dekarda 10 balyayı geçmezdi.
Ucuz biçtirmenin dezavantajı da var tabiki, sezon sonu olması nedeniyle makinalar oldukça yıpramış oluyor ve haliyle başakta bırakma, dane dökme gibi durumlrda kaçınılmaz..:)

Ah be abicim, ilk önce sizden başlasalarda eminol ki fazla birşey değişmeyecektir. Bu seferde önlerinde çok iş olduğunu söyleyerek aceleden paldır küldür,= sonuç aynı ??*-s

nailyetek link=topic=7169.msg438314#msg438314 date=1314465040' Alıntı:
S.a. iyi akşamlar, Allah kabul etsin oruçlarınızı..
Biçim 11.5 tl, balya 1 tl.. idi.. 3960 TL hesap tuttu, bayram üstü elde avuçta ne varsa süpürdü biçerci.. bils-*-
Biz 7,25 ten biçtirdik. Balyayı bilmiyorum. Köyde yaptıran hiç yok. Bizde Gelmiş geçmiş en iyi hasadı yaptık. Biçer süperdi. Verimler süperdi. Allah bir dahakine nasip etsin cçr-*-s

Dqn link=topic=7169.msg438377#msg438377 date=1314474627' Alıntı:
Biz 7,25 ten biçtirdik. Balyayı bilmiyorum. Köyde yaptıran hiç yok. Bizde Gelmiş geçmiş en iyi hasadı yaptık. Biçer süperdi. Verimler süperdi. Allah bir dahakine nasip etsin cçr-*-s

Sizin oralarda biçer fiyatları da süpermiş, bizim buralar neredeyse iki katı, anlamadım gitti. Yoksa sizin oralardaki biçerciler bir yerlerden kaçak mazot falanmı buluyorlar acaba. :S

768 link=topic=7169.msg438381#msg438381 date=1314474946' Alıntı:
Sizin oralarda biçer fiyatları da süpermiş, bizim buralar neredeyse iki katı, anlamadım gitti. Yoksa sizin oralardaki biçerciler bir yerlerden kaçak mazot falanmı buluyorlar acaba. :S
Valla bende anlamadım gitti. Mazotu gidip opet ten alıyoruz beraber. Opete Borcunu biz ödüyoruz. Biçercinin alacağından düşüyoz

Dqn link=topic=7169.msg438384#msg438384 date=1314475348' Alıntı:
Valla bende anlamadım gitti. Mazotu gidip opet ten alıyoruz beraber. Opete Borcunu biz ödüyoruz. Biçercinin alacağından düşüyoz
En iyi yöntem, 600 dekar biçti, 5100 balya bağladı 5.960 TL mazot parası ödedik,1500 TL kadar da sanayi masrafı oldu..(yağ, parça, hotum v.s.) Bizden sonrada 600 dekar bi köy biçti 3500 balyada ordan çıkmış, 230 km yol geldi bu işler için, Gelişte 8066 168 TL yakmış, Claas 350 TL. yakmış..:) Bi o kadarda geri dönüşte yakar heralde, Toyata Hı-Lux un yakıtı pek kale alınacak gibi değil oldukça ekonomik.:D

Dqn link=topic=7169.msg438426#msg438426 date=1314479609' Alıntı:
80-66 Umduğumdan az yakmış :D Bizim köyde adamlar köyden merkeze (30km) götürmeye korkuyorlar )))
Dün son balyayı bağladıktan sonra pulluktakıp deniyecektik, fakat mübarek gece olunca bizim iş yattı, sabahta petrole hesap kapatıp erken yola çıktıkları için deneme fırsatımız olmadı, ısınmaya başladım bu traktöre..

Valla ben hiç ısınamadım. Köyde 4 tane var. ama hiçbirisi saman yapmada 285S yi geçemiyor. 285S (76 Hp), 80-66 (80 Hp) Yani güç farkı var, ayrıca fiatların samanda balyada iyi olduğunu söylüyor herkes :D

Allah kabul etsin sevgili dostlar, iftar sofralarınız iftihar sofrası olsun, Halilibrahim bereketi olsun..

iyi aksamlar ahali. aha ben geri geldim yaw. hic bu kadar zor gelmemisti. bu sene hep köy isleriyle ugrastim. 21 günün 3 günü bostu, onun disinda bicerdi kamyon yüklemeydi insaatti gecti gitti. bi kac güne resimleri paylasirim...

satocan58 link=topic=7169.msg438685#msg438685 date=1314555100' Alıntı:
iyi aksamlar ahali. aha ben geri geldim yaw. hic bu kadar zor gelmemisti. bu sene hep köy isleriyle ugrastim. 21 günün 3 günü bostu, onun disinda bicerdi kamyon yüklemeydi insaatti gecti gitti. bi kac güne resimleri paylasirim...

Rahatı bırakıp gelirsen olacağı budur :) sabahtan akşama kadar yatıyordun alamanyalarda ))) koşa koşa bura geldin sonuçlarınada katlanmak zorundassın

Valla rahat burda dedigin gibi hasan.)))...Ama iyi oldu gittigim. Biraz gözlem yaptimda, biz hic bisey bilmiyoz yaw. Köyün en büyük moturuda en iyi takim taklavatida bizde. Bizim tarlalar taa uzakdan belli olur. Ama bicer geldi gitti köyde en az bizde cikti ortalamada. Erken ekmisler, oda pasa yakalanmis, ilac önermis mühendis babam gerek görmemis.))) Dekara 150 kiloya kadar düstü, ama arpa 450 ye kadar cikti. 312 dönümden 20 ton arpa 36 ton bugday sattik, 2,5 ton arpa tohuma ayrildi, 5 ton bugday yine tohum elettim. 50 torpa kepek istifledim, tavuklara 10 torba ve yine cerciciye meyveciye bilmem neye 10 torba daha ayrildi. hatta 2 torba itlerin yali bile hazir.))) hesap yaptimda sattiklarimiz anca karsiliyo masrafi...bunada sükür, seneye tam tesekkül basliycam ise..yoksa bunlarin bisey yapacagi yok. süne var dedim o ne dediler, pas dedim gerek yoktu dediler, ofis fiyati makinayla verecek dedim bura konya degil dediler hepside tek tek cikti. tabi babam anlatirken bendne duydugunu söylemiyo, sanki yeni duymus gibi böyle böylemis diyo)))

Ağır Abi link=topic=7169.msg439081#msg439081 date=1314717379' Alıntı:
Bayramlarınız mübarek olsun gardaşlar memleketinizde havalar nasıl :)
S.a. telafonlara bakmayan adam..:D seninde bayramın mübarek olsun, yeni geldim çobanlıktan, akşam zor oldu valla..Hava klima 3 te çalışır durumda gibi az sonra montu alıpta çıkacam dışarı, sen düşün artık..
satocan58 link=topic=7169.msg438917#msg438917 date=1314633627' Alıntı:
Valla rahat burda dedigin gibi hasan.)))...Ama iyi oldu gittigim. Biraz gözlem yaptimda, biz hic bisey bilmiyoz yaw. Köyün en büyük moturuda en iyi takim taklavatida bizde. Bizim tarlalar taa uzakdan belli olur. Ama bicer geldi gitti köyde en az bizde cikti ortalamada. Erken ekmisler, oda pasa yakalanmis, ilac önermis mühendis babam gerek görmemis.))) Dekara 150 kiloya kadar düstü, ama arpa 450 ye kadar cikti. 312 dönümden 20 ton arpa 36 ton bugday sattik, 2,5 ton arpa tohuma ayrildi, 5 ton bugday yine tohum elettim. 50 torpa kepek istifledim, tavuklara 10 torba ve yine cerciciye meyveciye bilmem neye 10 torba daha ayrildi. hatta 2 torba itlerin yali bile hazir.))) hesap yaptimda sattiklarimiz anca karsiliyo masrafi...bunada sükür, seneye tam tesekkül basliycam ise..yoksa bunlarin bisey yapacagi yok. süne var dedim o ne dediler, pas dedim gerek yoktu dediler, ofis fiyati makinayla verecek dedim bura konya degil dediler hepside tek tek cikti. tabi babam anlatirken bendne duydugunu söylemiyo, sanki yeni duymus gibi böyle böylemis diyo)))
Sato, verimlerin düşük olmasına üzüldüm.. Twekrarı bir sene sonra oluyor, kaybolan zaman ve nakit..:) İnşallah seneye daha güzel olur, işe el atmak istemene sevindim, yeni fikirler, yeni bir nefes olur İnşallah.. İyi bayramlar..

nailyetek link=topic=7169.msg439082#msg439082 date=1314717633' Alıntı:
S.a. telafonlara bakmayan adam..:D seninde bayramın mübarek olsun, yeni geldim çobanlıktan, akşam zor oldu valla..Hava klima 3 te çalışır durumda gibi az sonra montu alıpta çıkacam dışarı, sen düşün artık..Sato, verimlerin düşük olmasına üzüldüm.. Twekrarı bir sene sonra oluyor, kaybolan zaman ve nakit..:) İnşallah seneye daha güzel olur, işe el atmak istemene sevindim, yeni fikirler, yeni bir nefes olur İnşallah.. İyi bayramlar..
Nail abi 12 sene isletme yapmisim, sonucu hüsran oldu ama yinede kendime güveniyom. 10 tane inekle 300 dönüm tarlayi öttürürüm insallah.)))Köylünün bilmedigi yada bilipde uygulamadigi bi sürü sey var. Birinin deneyip iyi oldugunu göstermesi lazim...

Ağır Abi link=topic=7169.msg439081#msg439081 date=1314717379' Alıntı:
Bayramlarınız mübarek olsun gardaşlar memleketinizde havalar nasıl :)

Yağışlı.Trakkulupun kucuk uyelerınden bırı olarak Butun Trakkulup uyesı Buyuklerımın Ramazan Bayramını kutlar.Saygılarımı iletirim. :)

satocan58 link=topic=7169.msg439083#msg439083 date=1314717888' Alıntı:
Nail abi 12 sene isletme yapmisim, sonucu hüsran oldu ama yinede kendime güveniyom. 10 tane inekle 300 dönüm tarlayi öttürürüm insallah.)))Köylünün bilmedigi yada bilipde uygulamadigi bi sürü sey var. Birinin deneyip iyi oldugunu göstermesi lazim...
Bir işi çok istemek başarmanın yarısıymış, başlamış iş ise bitmiş işmiş. İnşallah hayallerin gerçek olur, bu vatan toprakları istendiği takdirde çook insana iş ve aş verir..Ben hep şunu derim; çiftçilik ve köylülük ayrı kavramlar.. Köyde yaşayıpta çiftçilik yaparsan mutlaka kazanırsın..